Kremy do twarzy dla dzieci

Babydream Sonnencreme 50+ Wodoodporny krem do opalania 50+ z ochroną komórek przed promieniowaniem IR-A

• 24 kwietnia 2024 o 19:58
    Mój absolutny faworyt
    Użyłam go pierwszy raz kilka lat temu po polecajcie z bodajże Tiktoka. Od tamtej pory nie korzystam z innych. Najbardziej podoba mi się to, ze nie bieli i że ma przyjemny zapach. Jest dość tłusty, ale bardzo dobrze się wchłania i bardzo nawilża, więc do mojej suchej cery jest perfekcyjny. Doskonale się też u mnie sprawdza pod makijażem.
    Zalety:
    • nie bieli, nawilża, przyjemna wodnista konsystencja, podwójna ochrona (uva i uvb), przyjemny zapach, dobry pod makijaż, niska cena
    Wady:
    • jest tłusty
  • 26 czerwca 2023 o 18:09
    Krem do opalania
    Smaruje córki, jedna ma bardzo aktywne AZS i ten krem nie podrażnią ani nie pogarsza zmian. Zauważyłam ze spełnia swoją ochronę przed słońcem, szybko się wchłania i nie bieli, do tej pory nie ubrudzone ubrania , więc nie wiem czy nie zostawia plam na ubraniach. Cena super jak za filtr 50 UVA. Daje wszystkie gwiazdki bo ciężko trafić nam na dobry produkt przy AZS, 90 % corke podrażnią a ten produkt nic ;)
    Zalety:
    • Zmieniona szata graficzna opakowania na plus- fajne stonowany żółty kolor taki jak lubię
    Wady:
    • Zapach mógłby być lepszy
  • 21 czerwca 2023 o 14:26
    Musieli by mi chyba zapłacić, żebym kupiła go ponownie... A i tak bym się wachała
    Krem nie ma w sobie ani jednego pozytywnego aspektu. Jest strasznie tłusty, lepi się, świeci i śmierdzi alkoholem. Nie nadaję się ani do twarzy, bo jest maksymalnie nikomfortowy w noszeniu i jak już mówiłam śmierdzi, ani do ciała, bo lepi się i brudzi wszystko na żółto. Dziecku też bym tego nie dała, bo kto by chciał męczyć dziecko zapachem wódy? Nawet psu bym tego nie dała, bo ktoś by mnie posądził o znęcanie się nad zwierzętami.
  • 15 maja 2023 o 9:53
    Dobra ochrona dla dzieci
    Krem kupiłam po polecajce na Srokao. Korzystam z jej opinii bardzo często. Do tej pory większość kremów dla dzieci, których używaliśmy bardzo bieliła - ten tego nie robi. Jest tłusty, ale łatwo się rozsmarowywuje i dobrze wchłania. Dzieci nie protestują, bo białych śladów nie ma, a ochrona działa. Nakładamy kilka razy dziennie na plaży i zawsze działa rewelacyjnie, chociaż na wakacjach dzieciaki głównie siedzą w wodzie. Jako ochrona dla dzieci - bardzo polecam. Chociaż, gdy jestem z nimi na plaży samej też zdarza mi się nałożyć go na twarz - problemów nie ma. Dość wydajny.
    Zalety:
    • dobrze chroni przed słońcem
    • nie bieli
    • niska cena
    • niezły skład jak na drogeryjny produkt
    Wady:
    • dość tłusty
  • 27 grudnia 2021 o 15:50
    Nadaje się tylko do używania w domu
    Krem jest niestety taki jak wizażanki niżej opisują. Naprawdę tłusty, skóra się po nim bardzo świeci (odmierzam ilość na wadze, taką która odpowiada na wielkość twarzy). Ma lekko żółty kolor, nie bieli. Szybko się rozprowadza na skórze, ale totalnie nie nadaje się pod makijaż. Z uwagi na tłustość być może na narty czy inne sporty zimowe, ale z drugiej strony ta tłustość może zabarwić i ubrudzić ubrania. Nie wyobrażam sobie też smarować taką mazią dziecka. U mnie nie powodował wysypu, być może osoba z bardzo suchą skórą bardziej by go polubiła. Zużywam go bo muszę, ale na pewno więcej po niego nie sięgnę.
    • Dostępność
    • Atrakcyjna cena
    • nie zapycha
    Wady:
    • bardzo tłusty