Mydła

Biały Jeleń Mydło micelarne w kostce

5 na 51 opinię

• 22 kwietnia 2025 o 20:50
    mydło micelarne
    Biały Jeleń mydło micelarne kupiłam w Rosso. Lubię tradycyjne mydła, choć w obecnych czasach króluje mydło w płynie, które jest wygodniejsze w użyciu. Mydło zapakowane w szary kartonik z okienkiem, przez które widać część produktu. Grafika minimalistyczna . Logo marki i niezbędne informacje o składzie, działaniu w kolorze zieleni. Wewnątrz kostka standardowej wielkości . Z jednej strony wyryty napis "Biały Jeleń" z głową jelenia. Kostka jest fabrycznie zafoliowana, co świadczy o jej sterylności. Mydło jest glicerynowe, przezroczyste . Przypomina kostkę zamrożonej wody. W dotyku aksamitna, lekko lepka . A zapach???? Przepiękny!! Delikatny, zwiewny, otulający, jakiś owoc zielony?? Lekko cytrusowy. Może trawa cytrynowa. Trudno określić?? Perfumy o takiej tonacji byłyby ciekawe. Mydło przeznaczone jest do codziennego mycia rąk. Nie wysusza . Jest delikatne. Dobrze się pieni. Dłonie są dobrze oczyszczone z zanieczyszczeń . Po spłukaniu skóra jest miękka, dobrze nawilżona. Można nie używać kremu do rąk. Paznokcie wydają się odżywione i natłuszczone. Mydło pozostawia lekki film, tak jakby zabezpieczający przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Niestety zapach blednie, pozostawiając tylko jakby poświatę aromatu. Mydło można używać również do mycia twarzy. Świetnie zmywa wszelkie brudy dnia codziennego w tym makijaż. Polecane jest również do oczyszczania cery trądzikowej. Pielęgnuje i łagodzi skutki tej młodzieńczej przypadłości. Dzięki zawartości mikroskopijnych "miceli " dokładnie oczyszcza skórę nie podrażniając jej. Wręcz przeciwnie. Leczy i łagodzi nie tylko trądzik, ale również atopowe dolegliwości. Moja skóra jest dojrzała i raczej sucha a mydło w żaden sposób nie powoduje jej dalszego wysuszania. Idealnie zmywa kurz, pot, oraz wszelkie zanieczyszczenia łącznie z dziennym makijażem. Mogę śmiało stwierdzić, że lepiej czyści niż niejedna luksusowa pianka do mycia twarzy. Skóra nie jest szorstka ani ściągnięta. Czuję się czysta i odświeżona. Po myciu mydłem micelarnym moja twarz jest super przygotowana do dalszej wieczornej pielęgnacji. Kostkę micelarną mydła Biały Jeleń stosuję także do mycia całego ciała. Chociaż nie mam problemów z atopią to mydło używam zamiast żelu do kąpieli. Idealnie spełnia swoją rolę. Dokładnie myje. A piana w przyjemny sposób otula, nawilża i oczyszcza z potu i nieprzyjemnych zapachów. Kostka micelarna nie podrażnia ale łagodzi i pielęgnuje wszelkie niedoskonałości. W miejscach intymnych również nie powoduje swędzenie , pieczenia czy wysuszenia. Po kąpieli skóra jest aksamitna i miękka. Jeżeli nie mamy przesuszonej skóry, która się łuszczy to właściwości mydła mogą w dużym stopniu zastąpić żel i balsam 2w1. Moja skóra na łydkach, która często po kąpieli sypała się jak płatki śniegu została wygładzona i nawilżona. Jestem bardzo zadowolona z Mydła micelarnego Biały Jeleń. Jego dostępność , dobra cena , skład oraz działanie dla skór problematycznych i nie tylko przemawiają za tym aby sięgać po niego w każdej chwili. P O L E C A M
    Wady:
    • same zalety bez wad;