Odżywki do włosów

Sessio Hair Micellar System, Moisturizing Conditioner Odżywka do włosów

• 11 lutego 2022 o 10:16
    Produkt godny zainteresowania, chodź nie najlepszy w swojej kategorii. Polecam do stosowania jako odżywkę humektantową.
    Odżywek oraz masek do włosów w swoim życiu przetestowałam już niezliczoną ilość i w dalszym ciągu biorę się za kolejne nowości. Zdecydowanie należę do grona włosomaniaczek, dlatego na mojej prysznicowej półce gości zawsze średnio pięć najróżniejszych kosmetyków tego typu. Moja czupryna określana jest jako ta posiadająca średnią porowatość, raczej nie mam z nią żadnych większych problemów, może oprócz minimalnej zdolności do przetłuszczania się w okolicach skalpu. Dodatkowo ma naprawdę sporą objętość, a przez kilka lat była traktowana chemicznym rozjaśnianiem, które aktualnie zamieniłam na naturalną mieszankę henny wraz z indygo. Marka Sessio nie raz przewija się na włosingowych grupkach i ja póki co miałam z nią styczność jedynie jeden raz. Nawilżająca odżywka to moje drugie spotkanie z tym producentem i miałam nadzieję, że będzie bardziej udane. Składnikiem aktywnym w tym produkcie jest wyciąg z aloesu. Jest to typowy humektant, nawilżacz, który w mojej pielęgnacji, zarówno twarzy, ciała, jak i włosów, przewija się niesamowicie często bo też i nienagannie mi się sprawdza. Dodatkowo odżywka ma być bogata w zbiór witamin i minerałów, które mają przywracać jej dobrą kondycję. Odżywka zamknięta została w opakowaniu w formie plastikowej, spłaszczonej butelki o pojemności 300 ml. Jest ono przeźroczyste, dzięki czemu dokładnie widzimy, ile kosmetyku nam jeszcze pozostało. Umieszczono na nim takie informacje jak logo producenta, nazwę kosmetyku oraz jego podstawowe właściwości i działanie. Z drugiej strony znajdziemy już bardziej szczegółowy opis wraz ze składem. Sama odżywka ma dosyć lekką, lejącą się konsystencję, a także biały odcień. Ma dosyć specyficzny, trudny do określenia zapach, jednak bardzo neutralny. Odżywkę aplikowałam czasami na mniej więcej pięć minut, czasami zaś nawet na godzinkę. Dzięki swojej leciutkiej konsystencji jej aplikacja jest bardzo przyjemna, szybka i bezproblemowa. Produkt moim zdaniem daje bardzo zadowalające, fajne efekty, chociaż bez większego efektu zaskoczenia. Przede wszystkim dobrze sprawdza się jako odżywka humektantowa. Dodatkowo ślicznie nawilża i odżywia naszą czuprynkę. Sprawia, że jest znacznie bardziej sypka, świecąca i lepiej się rozczesuje. Niestety tak wodna konsystencja produktu, mimo, iż uprzyjemnia bezpośrednią aplikacje, sprawia, że dużo kosmetyku się wylewa i marnuje, także akurat z wydajnością nie jest tutaj najlepiej. W mojej opinii jest to produkt godny zainteresowania, chodź nie najlepszy w swojej kategorii. Polecam do stosowania jako odżywkę humektantową. Ja na pewno z miłą chęcią jeszcze przetestuje inne kosmetyki od tego producenta, bo czuję się do tego zachęcona.
    • Łatwa aplikacja
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Nabłyszcza włosy
    • Sprawia, że łatwiej się rozczesują
    • Konsystencja
  • 12 kwietnia 2021 o 0:58
    Słaby produkt
    Miałam możliwość przetestować odżywkę oraz maskę z serii Hair Micellar System, odżywka była tym słabszym ogniwem. Opakowanie mało wydajne - bardzo szybko je zużyłam. Włosy mniej się puszyły, ale były bardzo matowe i twarde. Czegoś mi brakowało w tej masce i wybór niezbyt właściwy dla moich włosów - u mnie się nie sprawdziło. Zapach był słabo wyczuwalny, konsystencja bardzo wodnista. Plus to bardzo łatwa dostępność i niska cena. Ja do tej serii nie wrócę, ale planuję wypróbować inne kosmetyk Sessio.
    Zalety:
    • niska cena
    • łatwa dostępność
    Wady:
    • nie spełnił moich oczekiwań
    • nie jest wydajny
    Juselle
    7 grudnia 2020 o 12:19
    Przyzwoita odżywka, ale są lepsze
    Całkiem przyjemna odżywka typu EH w nieco większym opakowaniu niż zazwyczaj spotykane odżywki w drogerii. Postanowiłam wypróbować ze względu na pozytywne doświadczenia z szamponami firmy Sessio :) Odżywka jest niezła, ale miałam już wiele lepszych produktów i o gęstszej konsystencji, a przez to lepszej wydajności. Przejdźmy zatem do podsumowania
    Zalety:
    • spore opakowanie
    • cena - udało mi się kupić za ok. 6 zł w Naturze, normalnie kosztuje chyba ok. 12 zł, to dalej fajna cena
    • sprawdza się dobrze jako pierwsze O w OMO
    • delikatny, świeży zapach
    • nie obciąża
    • nawet zmiękcza włosy i ułatwia rozczesywanie, ale...
    Wady:
    • wydaje mi się, że trzeba użyć dość sporo produktu, żeby osiągnąć ten efekt. Przy mniejszej ilości nie było tak fajnie, a nawet włosy były nieco spuszone. Po wysuszeniu są gładkie i miękkie w dotyku, ale wyglądają chyba przeciętnie - nie są tak dociążone i błyszczące, jak lubię. Włosy rozplecione po warkoczu tworzą jeden wielki puch, a nie gładkie fale, co oznacza dla mnie jedno - za mało emolientów w tej odżywce na moje standardy
    • przeciętna wydajność
    • działanie trochę poniżej moich oczekiwań, zwłaszcza jak na to, że silikon jest dość wysoko w składzie
    • irytuje mnie opakowanie - ciężko wydobywa się odżywkę z tej butelki, gdy produktu już trochę ubyło, a postawienie jej do góry nogami na nakrętce graniczy z cudem, bo odżywka osadza się nierównomiernie na ściankach butelki i spływa powoli
    Drogeria Natura