Peelingi do twarzy

bebeauty Enzymatyczny peeling do twarzy `Ananas - delikatne oczyszczenie i wygładzenie`

xBunny
    3 października 2024 o 0:28
    Hmmm
    Według mojej opinii nie robi nic z cerą. Produkt ma ładny zapach, jest bardzo wydajny, przezroczyste opakowanie - widać zużycie produktu. Myje buzię i nic poza tym.
    Inne
  • 22 września 2024 o 12:48
    Nie zachwycił mnie
    Przeczytałam dobre opinie, zobaczyłam na półce, cena nie stanowiła dużego wyrzeczenia i stało się. Zostałam posiadaczką enzymatycznego peelingu do twarzy Ananas - bebeauty. Już pierwszy kontakt z produktem spowodował lekkie zniechęcenie - nie odpowiada mi jego konsystencja, jest gęsta i klejąca. Jeśli chodzi o działanie jest bardzo delikatne. Niestety dla mnie zbyt delikatne, praktycznie nie widzę efektów. Być może posiadaczki cer wrażliwych będą zadowolone. Jednocześnie specyfik nie czyni żadnych szkód, nie podrażnia i nawet odrobinę nawilża Jedyne co mi odpowiada to zapach. Wg mnie jest owocowy i przyjemny.
    Zalety:
    Inne
  • 17 sierpnia 2024 o 13:43
    Przyjemny kosmetyk za grosze
    To kolejne opakowanie peelingu zakupione w "owadzim" sklepie przy okazji zwykłych zakupów. Kosmetyk o konsystencji galaretki, żółtym kolorze, zamknięty w plastikowej tubce. Rozprowadza się bez problemu. Nie powoduje dyskomfortu w postaci pieczenia czy swędzenia. Szybko się zmywa, zostawiając skórę miłą i miękka w dotyku. Nie jest to jakiś spektakularny efekt ale dla mnie wystarczający. Zwłaszcza latem, kiedy przez słońce, gorący wiatr, pocenie staram się używać jak najdelikatniejszych peelingów by dodatkowo nie obciążać mojej mieszanej cery. Kiedyś słyszałam, że to zamiennik peelingu enzymatycznego z Tołpa. Wg mnie to dwa różne produkty o podobnym sposobie działania. Peeling enzymatyczny be beauty pachnie ładniej: soczystymi owocami, ma inną konsystencję, jest większy objętościowo i tańszy. Jego działanie jest jednak słabsze. Raczej nie sprawdzi się u osób potrzebujących dużego oczyszczania.
  • 28 stycznia 2024 o 18:11
    Ananasowa pielęgnacja
    Używam peelingów enzymatycznych bo mam cerę naczynkową i bardzo wrażliwą więc od dłuższego już czasu próbuję nowych kosmetyków które pomagają łagodzić objawy i redukować zaczerwienienia skóry.I tutaj z pomocą przychodzi poraz kolejny popularny market na literkę B. i jego bogaty asortyment kosmetyków do pielęgnacji twarzy i ciała.Peeling kosztował naprawdę niewiele ale przyjemnie się go używa bo skóra jest po jego użyciu naprawdę orzeźwiona.Nie działa on wiadomo na moje problemy skórne w jakiś spektakularny sposób ale coś tam robi pożytecznego ;)zapach jest dość sztuczny ale po masażu i zmyciu nie jest wyczuwalny.Więc polecam wypróbować.PS tubka na zdjęciu jest na wykończeniu więc recenzja jest rzetelna :)
    Zalety:
    • Dobry skład i korzystna cena
    Wady:
    • Zapach trochę mi nie odpowiada ale to osobiste preferencje
  • 12 października 2023 o 15:02
    Tani i skuteczny
    Kosmetyk kupiłam w popularnym dyskoncie spożywczym. Przyciągnął mnie swoim uroczym, żółtym opakowaniem z grafiką ananasa. Konsystencja produktu to rzadka galaretka, którą bezproblemowo rozprowadzicie na twarzy. Peeling pachnie obłędnie ananasem, aż ma się ochotę go zjeść! Kosmetyk jest bardzo wydajny, niewielka ilość wystarczy na pokrycie całej twarzy. Jest to peeling enzymatyczny, który z powodzeniem możemy zastosować nawet do cery wrażliwej. Po nałożeniu go na skórę czuć bardzo delikatne szczypanie, co jest normalne ze względu na jego skład. Nie jest ono jednak nieprzyjemne. Enzymy z papai i ekstrakty z ananasa delikatnie złuszczają naskórek, pozostawiając skórę przyjemnie miękką i wygładzoną. Bardzo lubię jak moja skóra wygląda po zastosowaniu tego peelingu. Kolejny plus to cena, zapłaciłam 5,99 zł za 75 ml produkt.