Odżywki do włosów

Bielenda Botanic Spa Rituals, Odżywka do włosów przetłuszczających się ` Kozieradka + tatarak`

• 3 lipca 2022 o 14:37
    Humektantowo - emolientowa
    Zdecydowałam się na tę odżywkę, ponieważ jest humektantowo - emolientowa, a glicerynę - której staram się unikać przez puszenie włosów - ma dopiero daleko w składzie. Ma przyjemną, raczej leistą konsystencję i przyzwoity ziołowy zapach. Na moich średnioporach nie nadaje się do używania bez domknięcia emolientem - powoduje puch. Jednak świetnie się sprawdza jako pierwsze O, gdy drugie O jest emolientem. Włosy po takim myciu są gładkie i się falują. W moim odczuciu odżywka jest wydajna, ale po humektanty staram się nie sięgać częściej niż raz na tydzień.
  • 2 września 2020 o 14:53
    Dobrze dociąża włosy i podkreśla naturalne fale
    Mam długie, średnioporowate włosy, ze skłonnością do lekkich fal. Stosując odżywkę po raz pierwszy byłam naprawdę zdumiona w jak genialny sposób, bez dodatkowych produktów kozieradka podkreśla moje naturalne fale. Nie stosuję odżywki po każdym myciu, ponieważ preferuję naprzemienne stosowanie emolientów, protein i humektantów. Jednak ta odżywa znajdzie się na stałe w mojej łazience, dobrze dociąża i nawilża moje włosy, dodatkowo ich nie puszy i nadaje im blasku. Dla mnie na tak. Uwaga na zapach... bardzo "brzydko ziołowy".
    Zalety:
    • dociąża włosy,
    • podkreśla naturalne fale,
    • nawilża włosy, są one pełne blasku i mniej się przetłuszczają,
    • konsystencja,
    Wady:
    • zapach jest straszny, ale biorąc pod uwagę efekty można go zaakceptować
  • 19 grudnia 2019 o 19:25
    Doskonała na tłuścioszki
    To pierwsza odżywka, która sprawdziła się przy moich przetłuszczających się włosach. Efekty widoczne zaraz po pierwszym użyciu. Naturalny skład przyciągnął moja uwagę. Konsystencja rzadka prawie płynna, przy długich włosach potrzebna większą ilość. Nie jest to odżywka typu otuljącego włosy. Zapach raczej ziołowy, nie wyczuwalny na włosach po umyciu. Nie obciąża włosów, ale widocznie wygladza i nawilża. Włosy dobrze się rozczesują i nie elektryzują. Po wysuszeniu widocznie bardziej gładkie i miękkie. Zauważalnie bardziej sypkie, nie ciężkie i puszące. Myję włosy co drugi dzień i zawsze drugiego dnia nie wyglądają już atrakcyjnie. Ta odżywka pomaga zatrzymać świeżość włosów na dłużej. Opakowanie poręczne, w tubie.
    Zalety:
    • Efekt na włosach
  • 6 grudnia 2019 o 11:34
    Świetna!
    W przeciwieństwie do szamponu z tej serii odżywka jest bardzo dobrym produktem. Skład jest w 100% naturalny, zapach roślinny lekko wpadający w aloesowy. Odżywka nie jest za gęsta ani za rzadka, kremowa, bardzo wydajna. Poręczna tuba. Działanie: odżywkę nakładam na 3/4 włosów na sianowatą część i ta część po spłukaniu produktu wygląda tak jak włosy od nasady głowy - nowiutkie, świeże, gładkie i błyszczące (rodem z salonu fryzjerskiego). Mankament jest jeden i to znaczny: efekt jest chwilowy, doraźny. Odżywka tak naprawdę nie odżywia, nie nawilża jest produktem do stosowania wtedy, gdy oczekuje się konkretnego jednorazowego rezultatu.
  • 27 sierpnia 2019 o 23:31
    Niczego sobie
    Odżywkę stosuję od trzech tygodni. Zdecydowałam się na nią ze względu na wyciag z kozieradki. Mam spore problemy z wypadaniem i przetluszczaniem się włosów. Jakiś czas temu piłam napar z ziaren kozieradki i miało to widoczny wpływ na poprawę kondycji włosów. I tutaj też działa na plus. Oczywiście nie pozbyłam się problemu całkowicie ale na początek zadowala mnie to że włosy zaraz po umyciu są miękkie, ładnie pachną i wytrzymują w tym stanie do wieczora. Należę do tej grupy kobiet które szczególnie muszą zwracać uwagę na jak największą naturalność składników i cieszę się że odżywka jest w przystępnej cenie.