Preparaty punktowe

Korean Energy Plasterki punktowe na wypryski

• 16 lutego 2025 o 15:32
    Punkowe plasterki szybka walka na niedoskonałości łagodzi
    Korean Energy Plasterki Punktowe to całkiem sprytne rozwiązanie na szybką walkę z niedoskonałościami. Działają dyskretnie, więc można je nosić zarówno w nocy, jak i w ciągu dnia, co jest dużym plusem. Olejek z drzewa herbacianego w składzie skutecznie wysusza wypryski i łagodzi zaczerwienienia, ale nie zawsze radzą sobie z głębszymi zmianami. Minusem jest to, że czasem plasterki mogą się odklejać, zwłaszcza jeśli nakłada się je na ruchome części twarzy. Ogólnie to fajny produkt do doraźnego stosowania, ale nie oczekiwałabym po nim cudów przy poważniejszych problemach skórnych.
    Zalety:
    • Łagodzi , wysusza wypryski
    Wady:
    • czasem plasterki mogą się odklejać, na łagodniejsze problemy skórne
    MirBora
    31 sierpnia 2023 o 20:00
    Na drobne ropne wypryski ok
    Plasterki kupiłam w Biedronce razem z maskami tonizującymi i plastrami na nos tej samej marki. Uznałam, że to takie wielkie testy Niqiu, z której to firmy nigdy nic wcześniej nie miałam. Na plus działa przede wszystkim dostępność. Ten produkt widuję w każdej Biedronce. O serii Korean Energy słyszałam już wcześniej, raczej dobre opinie. Fajnie, że produkt jest w tak niskiej cenie, warto się skusić. Opakowanie proste, otwarcie nie wymaga użycia nożyczek. Plasterki są na takim większym, przeźroczystym pasku. W opakowaniu znajduje się 10 malutkich plasterków. Każdy z nich ma odpowiednią ilość kleju. Dobrze trzyma się na skórze, nie odkleja się w nocy, trzyma się w tym samym miejscu. Jest praktycznie niewidoczny na skórze. Testowałam na kilku wypryskach. Zarówno tych, które miały już ropną główkę na wierzchu i tych, które nie zdążyły jeszcze wyjść. Przy tych z ropną główką delikatnie zmniejszyły ropny wyprysk, zmniejszając opuchliznę. Powiedziałabym, że zdecydowanie polepszyły ich stan, bo przynajmniej aż tak nie bolały. No cóż, przy tych, które jeszcze nie zdążyły wyjść nie widziałam żadnych efektów. Nie pomogły wyjść ropnej główce, nie zmniejszyły zaczerwienienia ani opuchlizny, nie zmniejszyły bolesności. Być może dobrze sprawdzają się przy drobnych, ropnych wypryskach, przy większych już niespecjalnie.
    Zalety:
    • Niska cena.
    • Dostępność.
    • Dopasowanie do twarzy, wytrzymałość.
    • Radzi sobie z mniejszymi, ropnymi wypryskami.
    Wady:
    • Nie pomaga w ,,wybiciu" się ropnych wyprysków podskórnych.
  • 2 lipca 2023 o 8:34
    Znikomy efekt działania , lepiej dorzucić kilka złotych i kupić naturalny olejek herbaciany
    Kiedyś kupowałam plasterki punktowe z Rossmanna i pamietam ze fajnie się sprawdzały. Na te plasterki skusilam się w Biedronce przybliżania wybierania innych maseczek. Moja cera jest kapryśna , ostatnio chyba przez upały cera płata figle i pojawiają się pojedyncze niedoskonałości. Dlatego pomyślałam ze może taki plaster będzie idealnym rozwiązaniem na pojedyncze problemy. Plasterki zamknięte są w rożnej saszetce. W środku znajdziemy blister z 10 okrągłymi , bezbarwnymi plasterkami. Plasterki w składzie posiadają olejek herbaciany. Plasterki nakladalam na noc. Idealnie sie przyklejają , trzymają sie cała noc. Rano bez problemu możemy je usunąć bez jakichkolwiek pozostałości. Czy działają? Mam bardzo mieszane uczucia. Niby niedoskonałości są mniej widoczne , może minimalnie hamują ich rozwoj i delikatnie wysuszają. Ale efekt jest tak minimalny ze prawie znikomy. Mimo niskiej ceny nie kupię ich ponowię i wole kupić naturalny olejek herbaciany który przynosi o wiele więcej korzyści .
    Zalety:
    • ładny design
    • niska cena
    • łatwość użycia
    Wady:
    • bardzo znikomy efekt działania
  • 14 czerwca 2023 o 9:39
    Zerowe działanie
    To nie jest dobry produkt, kiedy ktoś zaczyna przygodę z plasterkami na wypryski, bo skutecznie zniechęci do sięgnięcia po plasterki innej marki. Niewielka, plastikowa saszetka zawiera pojedynczy, przezroczysty blister, na którym przyklejonych zostało 10 równie przezroczystych, okrągłych naklejek. Wszystkie mają taką samą wielkość. Klejąca strona plasterka, którą przyklejamy do pryszcza zawiera w składzie kofeinę, olejek z drzewa herbacianego, kwas salicylowy, kwas hialuronowy, olejek winogronowy, a także mikroplastik i fenoksyetanol. Skład krótki i nie taki zły, ale też nie taki dobry... Co ma nam dać zastosowanie plasterka? Zasuszenie, ukojenie i zatrzymanie rozwoju niedoskonałości. Co faktycznie daje? Zupełnie nic :D No może nie korci nas tak bardzo, żeby pryszcza wycisnąć, jak już jedna z recenzentek wcześniej wspomniała. Chroni go też przed szkodliwym działaniem środowiska zewnętrznego. Niech będzie. Niestety, plasterek noszony w dzień czy w nocy nie ma absolutnie żadnego, widocznego wpływu na zasuszenie czy załagodzenie niedoskonałości. Jak się rozwijał, tak się rozwija nadal. Jedynym plusem jest to, że raz przyklejony pozostaje cały czas na swoim miejscu nie tylko przez całą noc, ale i podczas nakładania pielęgnacji czy makijażu. Pod makijażem zresztą jest niewidoczny. Szkoda, ale to niestety jest niewypał.
    Zalety:
    • plasterek pozostaje na swoim miejscu po przyklejeniu
    • cenne substancje w składzie
    • niewidoczny pod makijażem
    Wady:
    • w skórcie: nie spełnia obietnic producenta
    • mikroplastik i fenoksyetanol w składzie
  • 14 maja 2023 o 1:06
    Poza ochroną przed wyciskaniem nie robią kompletnie nic ;)
    Te plasterki, to pierwszy tego typu produkt który miałam przyjemność testować. Były bardzo tanie - w Biedronce kosztowały bodajże ok. 3zł wiec trochę pochopnie wzięłam od razu 3 opakowania ;) Sięgnęłam po nie być może trochę ze zbyt dużymi oczekiwaniami, słysząc liczne, pozytywne opinie na temat działań punktowych produktów w formie plasterków na wypryski. Liczyłam trochę, że nakleję taki plaster na pryszcz i bez wysiłku problem zniknie, może nie całkowicie ale chociaż straci na sile. Największym plusem tego produktu jest to, że świetnie się trzyma. Naklejony na niedoskonałość plasterek siedzi posłusznie, zarówno nałożony na gołą skórę jak i posmarowaną kremem, spokojnie w obu wersjach wytrzymuje całą noc. Największym zaś minusem jest absolutny brak działania ;) Testowałam je w różnych wersjach: solo, na serum przeciw niedoskonałościom, na krem, na noc i na dzień. W żadnej wersji nie zrobiły kompletnie nic, oprócz ochrony przed czynnikami zewnętrznymi. Może odrobinę zahamowały rozwój pryszcza, ale po odklejeniu następowała dalsza jego ewaluacja. Mogą być pomocne jeśli nie możecie się powstrzymać od drapania i wyciskania zmian. Ochronią również przed czynnikami zewnętrznymi np. kurzem jeśli nosicie je w ciągu dnia. Ja jednak wolę posmarować punktowo miejsce czymś, co w jakikolwiek sposób zadziała :)