Kremy z filtrem do ciała

SunOzon Kids, Sonnenspray SPF 50 Spray przeciwsłoneczny dla dzieci SPF 50 (nowa wersja)

• 28 kwietnia 2024 o 17:25
    Sun ozon Kids
    Szukając dobrego SPF dla całej rodziny, zakupiłam do przetestowania SUN OZON KIDS, sugerując się dobrym składem oraz stosunkiem ceny do pojemności. Stosowany przez cały sezon letni przeze mnie oraz moje dzieci. Ja dodatkowo poza sezonem na twarz. Bardzo dobra ochrona przeciwsłoneczna, sprawdził się rewelacyjnie. Żadnego poparzenia słonecznego. Na twarzy również dobrze się u mnie sprawdził, chociaż ma trochę tłustą konsystencję. Jednak, kiedy odczeka się odpowiednią ilość czasu (ok 10-15 min.) i wtedy nałoży makijaż, bardzo dobrze się sprawdza. Formuła jest bardzo lekka, delikatna, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, jest bardzo wydajny. Spf jest w formie emulsji, bardzo wygodne dozowanie, posiada zabezpieczenie przed samoczynnym dozowaniem w trakcie podróży. Na plus zasługuje również pojemność, bo aż 250 ml
    Zalety:
    • Wysoka ochrona, spełnia swoje zadanie, lekka formuła, nie bieli, duża pojemność, wygodna aplikacja, niewielka cena
  • 17 kwietnia 2024 o 20:48
    Kupiłam, używałam (głównie na twarzy) i po wielu miesiącach w końcu skończyłam. Mam mocne wahanie co do ostatecznej oceny
    Krem przeciwsłoneczny dla dzieci od SunOzon kupiłam z myślą o wakacjach. Akurat wybieraliśmy się w gorące i bardzo słoneczne rejony, więc SPF z filtrem 50 był musem. Poza tym nie chciałam wrócić spieczona jak rak. Po opiniach, które przeczytałam w internecie uznałam, że może być odpowiednim kandydatem. Wyczytałam, że całkiem dobrze sprawuje się na twarzy. To tez sprawdziłam. ;-) Butelka i atomizer Krem ma pojemność 250 ml i jest zamknięty w żółtej butelce (całkiem prześwitującej, widać ile jeszcze zostało produktu w środku - lubię to!) ze "spryskiwaczem", sama nie wiem jak mogę to nazwać :D posiada bardzo porządne zabezpieczenie, tak więc nie ma mowy o rozlaniu się w plecaku/torebce itp. Poza tym bardzo łatwo się go używało, pompka się nie zacinała, dozowała krem w jeden punkt (tzn. nie rozpryskiwał się na wszystkie strony świata). Etykieta sugeruje, że krem może być używany przez dzieci. Jest przeznaczony dla skóry wrażliwej, nie ma parabenów. Tak więc dobry dla delikatnych skór. Widać, że jest to produkt niemiecki, ponieważ na butelce zostało naklejone spolszczenie informacji o produkcie. Generalnie czy jest się tutaj do czego doczepić? Nie. Konsystencja i zapach Krem ma bardzo płynną konsystencję. Po nałożeniu go na dłoni i przechyleniu jej w jedną stronę, on praktycznie od razu spływał ze skóry. Używając go na ciało znalazłam w tym same plusy - rozsmarowanie go zajmowało chwilę. Nie zostawiał białych, ciężkich do współpracy smug. Jeśli chodzi o zapach - według producenta jest to produkt bezzapachowy. Ja tam zawsze wyczuję jakieś chemiczne tony i lekko basenowy zapach w tego typu produktach. Używając go na twarzy trochę to czułam. Na ciele nie. Działanie Rozbiję to na dwa obszary: a) ciało -> Nie wróciłam czerwona jak burak z wakacji, ani za bardzo opalona, tak więc muszę stwierdzić - chronił dobrze. To krem SPF, który ma zapewniać ochronę UVA + UVB, zatem za to plus. Szybko się wchłaniał, zostawiał lekko świetliste wykończenie na ciele. Nie bielił. Nie podrażniał skóry i nie brudził ubrań. Nie zmywał się jakoś piekielnie szybko podczas morskich kąpieli (możliwe, że przez to, że jest wodoodporny), ale jednak starałam się go reaplikować. Także pod kątem ochrony na ciele był fantastyczny. b) twarz -> pierwszy raz użyłam go na wakacjach. Dostarczał mi ochrony całego ciała. Nie malowałam się wtedy, dopiero po powrocie do Polski uznałam, że zobaczę, jak poradzi sobie w takiej kombinacji. Opisując działanie solo, czyli na czystą skórę jako krem pielęgnacyjny, muszę stwierdzić, że po pierwsze - duży plus za brak bielenia, drażnienia oczu (łzawienia), za to, ze łatwo się go wsmarowywało. Duży minus to jest tłustość. Jedna pompka to niestety o wiele za mało na całą powierzchnię twarzy, starałam się nałożyć minimum 3 i kleista warstwa mnie przerastała. Czułam się brudno. Pod makijaż radził sobie też niestety średnio. Czasami kładłam pod niego serum. To było zbyt wiele. Nie chciał się wchłonąć nawet po 15tu minutach, podkład sunął po nim jak po maśle i tworzył smugi, rolował się przeokrutnie. O ile jedna pompka nie tworzyła takiego problemu, tak większa ilość (odpowiednia do ochrony tak naprawdę) to była rzecz, której nie potrafiłam przeskoczyć. Używałam go naprawdę długo, nie jestem teraz pewna czy nie o wiele za długo. Przy tak dużej pojemności i rzadkich wyjazdach w gorące strony i lekkiej awersji do stosowania na twarzy stał i stał i stał i nie chciał się skończyć. Ostatecznie udało mi się to jakoś osiągnąć, ale męczyłam się. Myślę, że warto go kupić, gdy wyjeżdżamy większą paczką na wypad i wtedy każdy wczasowicz może z niego jednocześnie korzystać i na pewno starczy go każdemu. Można używać go na całym ciele, bo chroni naprawdę dobrze. Kończąc już, historia z tym kremem w moim przypadku skończyła się tak, że ostatecznie doszłam do finiszu, opakowanie wyrzuciłam i do kremu już nie wróciłam. Być może kiedyś kupię go ponownie, ale już raczej tylko do stosowania na ciało, twarzy nie będę ruszać.
    Zalety:
    • bardzo solidna pojemność, wychodzi tanio (choć ostatnio trochę podrożał, tak mimo wszystko dalej jest opłacalny)
    • zapewnia wysoką ochronę w tym UVA+UVB
    • wodoodporny - idealny na kąpiele morskie, choć warto go reaplikować jak każdy krem SPF
    • o lekkiej konsystencji, która nie bieli skóry, bardzo łatwo się ją wsmarowuje
    • nie podrażniał oczu przy stosowaniu go na twarzy
    • dostępny w drogerii Rossman, także raczej łatwo ;-)
    • wygodny atomizer, butelka lekko prześwitująca, można kontrolować ile jeszcze zostało w niej produktu
    • bezzapachowy, choć mój czuły nos wyczuwał w nim lekko basenowe tony
    Wady:
    • nie jestem pewna można go kupić tylko w sezonie
    • przy nałożeniu zalecanej ilości na twarzy tłuścił ją strasznie - nie chciał się wchłonąć, makijaż bardzo się rolował i wyglądał koszmarnie. Po krótkim czasie od przypudrowania świecenie wychodziło na świat i było bardzo mocne
  • 26 czerwca 2023 o 16:41
    Lekka emulsja do twarzy i ciała
    Duże opakowanie bo aż 250 ml :) Lekka konsystencja. Miły zapach, nie zawiera substancji zapachowych, dobrze się rozsmarowuje, lekko bieli ale po chwili idzie to wsmarowac. Opakowanie posiada dyfuzor dozujący odpowiednią ilość produktu oraz zatyczkę służąca do zablokowania. Duży filtr 50, ochrona wysoka. Stosowany w upalne dni na jasną karnację nie spowodował opalenia. Nie zapycha skóry twarzy pod warunkiem dwuetapowego dokładnego oczyszczenia! (Mam cerę mieszaną). Zostawia lekkie glow. Idzie zmatowic pudrem ryżowym czy bambusowym.
    Zalety:
    • wydajny
    • lekka konsystencja
    • duży filtr 50
    • brak zapachu
    • dla alergików
    • wodoodporny
    • ma zatyczkę
  • 23 października 2022 o 14:45
    Dobry dla całej rodziny
    Produkt idealny dla wszystkich. Może z niego korzystać cała rodzinka a nie tylko nasze maleństwo. Duża butla, bardzo wygodna a atomizer na szczęście działał bez zarzutu. W tej cenie, taka pojemność i z taką zawartością. Spf 50 jest wow, serio Wow. Stosowałam go z przyjemnością, typowy zapach, mleczko jest białe na szczęście szybko się rozsmarowuje. Wchłania się też ok ale smarowałam odkryte części ciała, więc nie wiem czy brudzi ubrania itp Stosowałam na całe ciało i nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Ja, jak i mój mąż araz mały szefuncio dumnie nosili na sobie podczas tegorocznych wakacji. Dostępność w każdym Ross... No chyba że jest akurat jakąś promka to że świeca szukać - LUDzie wiedzą co jest dobre
  • 22 października 2022 o 16:13
    Do ciała - tak, do twarzy - nie
    Do zakupu tego produktu skłoniło mnie kilka rzeczy: SPF 50, dobry skład, pojemność, cena oraz psikacz (lubię takie udziwnienia w kremach z filtrem). Przyczyniły się do tego również filmy z polecajkami do używania go do twarzy. Z takim właśnie przeznaczeniem chciałam go stosować, ale niestety nie wszystko poszło po mojej myśli, ale o tym za chwilę. Krem znajduje się w plastikowym, nieprzezroczystym opakowaniu. Na szczęście pod światło można zobaczyć, ile produktu nam jeszcze zostało. Butelka została wyposażona w nietypowy dozownik - rozpylacz podobny do tych znajdujących się w specyfikach do mycia szyb :D Aplikator posiada blokadę, więc jak najbardziej można go wrzucić do walizki. Sprawnie działa, nie psuje się i nie zacina. Krem ma białą barwę. Jego konsystencja jest wręcz płynna (przypomina mi gęste, bogate serum do twarzy). Jest dość lekki, jak na produkt z filtrem - bardzo lekki. Łatwo się rozprowadza. Zostawia przy tym delikatne, białe smugi, ale wystarczy kilka ruchów ręką i już są roztarte. Nie zostawia białej poświaty. Wchłania się całkowicie w ciągu 15 minut. Zostawia lekko tłustą w dotyku warstwę. Jest ona delikatnie błyszcząca, satynowa. Na policzkach bardzo mi się ten efekt podoba, trochę gorzej w strefie T, ale nie ma też tragedii. Produkt posiada również właściwości pielęgnacyjne - nie musiałam wsmarowywać pod niego zwykłego kremu, on sam na tyle nawilża, że ten poziom na dzień był dla mnie całkowicie wystarczający. Dodatkowym plusem okazał się aplikator - ilość wydobyta przez jedno naciśnięcie jest idealna na posmarowanie twarzy. Dla mnie było to duże ułatwienie. Pierwszym zarzutem jest to, że czasami skóra... swędzi. Nie jest to nagminne, ma to miejsce w różnych częściach twarzy, więc nie wiem, czym to jest spowodowane. Poza tym krem straszliwie obciąża skórę w okolicach oczu, mimo że jestem ostrożna w tych obszarach. Powoduje to bardzo duży dyskomfort. Jedno trzeba mu przyznać - bardzo dobrze chroni przed słońcem, niestety mimo tego produkt nie sprawdził się u mnie do stosowania na twarz. Niekoniecznie jest to jego wina, a mojego typu cery - mieszana, wrażliwa, skłonna do zaczerwienień. Skóra pod wieczór jest lekko zaróżowiona, jakby zgrzana - i to nie od słońca, bo krótko po umyciu twarzy to znika. Może to być spowodowane przez fakt, że krem posiada filtry chemiczne, a w przypadku cery wrażliwej bezpieczniej sięgnąć po filtry mineralne - no ale to już moja wina przy wyborze, a nie tego produktu. Niestety krem nie sprawdził się u mnie do stosowania na twarz, natomiast myślę, że cery normalne mogą być zadowolone. U mnie zostaje do używania na resztę ciała - tutaj lepiej się sprawdza. Z pewnością jest to jedna z lepszych pozycji budżetowych, ciężko znaleźć krem z filtrem w takiej pojemności za taką cenę.
    Zalety:
    • wysoki filtr SPF 50, który bardzo dobrze chroni przed słońcem,
    • posiada właściwości pielęgnacyjne - daje wystarczający poziom nawilżenia na dzień,
    • lekka konsystencja, łatwo się rozprowadza,
    • nie bieli,
    • nietypowy dozownik, który ułatwia aplikację,
    • pojemność,
    • wydajność,
    • cena.
    Wady:
    • czasami powoduje swędzenie cery,
    • obciąża okolice pod oczami,
    • nie służy cerze wrażliwej.