Kremy pod oczy

Nuxe Nuxellence Zone Regard, Soin anti-age Yeux Krem przeciwstarzeniowy do pielęgnacji okolic oczu

TUSIS
    1 kwietnia 2022 o 21:05
    Świetny aplikator, krem taki sobie
    Zdecydowaną zaletą produktu jest metalowa końcówka, która przyjemnie chłodzi okolicę oka. Niestety sam krem w ogóle się u mnie nie sprawdził. Pomimo obiecującego wyglądu (delikatny kolor, który mógłby maskowac niedoskonałości jak żyłki czy cienie pod oczami), dla mnie okazał się kompletną klapą. Kremu nie można dobrze rozsmarować, smuży się, wchodzi w drobne załamania i linie mimiczne (pomimo że nie mam ich za duzo). Do tego wysoka cena. Tak więc- opakowanie na tak, sam krem- zdecydowanie nie
    Zalety:
    Wady:
    • Wchodzi w zmarszczki
    • Ciężko się rozprowadza
    • Drogi
  • 20 lutego 2022 o 11:12
    Zdecydowanie najlepszy jaki miałam do tej pory :)
    Uwielbiam kosmetyki firmy Nuxe, a ten krem należy do hitów w mojej pielęgnacji! Krem zamknięty jest w tubce z fioletowego plastiku o pojemności 15 ml. Aplikacja jest prosta, wystarczy niewielka ilość nałożona pod oczy, aplikator połączony z tubka jest niezwykle przydatny, przyjemnie chłodzi i pomaga wmasować krem. Krem w kolorze beżowym lekko pachnie, całe szczęście nie podrażnia oczu i skóry wrażliwej wokół niej. Zdecydowanie najlepszy jaki do tej pory stosowałam, szybko wchłania się w skórę, maskuje cienie pod oczami, drobne pajączki i oznaki zmęczenia czy braki snu. Skóra jest wygładzona, odżywiona, nabrała naturalnego blasku. Drobne zmarszczki mimiczne zostały zniwelowane. Z każdym dniem coraz lepiej wygląda spojrzenie. Świetnie dogaduje się z każdym podkładem. Zaskakuje wydajnością i mocą pielęgnacji skóry wrażliwej, a efekt chłodzenia dzięki masażerowi powala, najtańszy nie jest ale zdecydowanie warto kupić i stosować codziennie. Warto trzymać w lodówce.
    Zalety:
    • rozświetla spojrzenie
    • niweluje sińce i drobne pajączki pod oczami
    • maskuje cienie pod oczami
    • szybko się wchłania
    • bardzo, ale to bardzo wydajny krem pomimo pojemności 15 ml
    • przyjemna konsystencja w beżowym kolorze
    • załączony aplikator przyjemnie chłodzi i pomaga wmasować krem
    • aplikacja jest szybka i w każdej chwili można stosować
  • 18 października 2021 o 17:55
    uwielbiam Nuxe (uwielbiałam), ale czasem mnie zawodzi
    Staraliśmy się ze sobą zaprzyjaźnić od kilku miesięcy, ale była to trudna i bolesna znajomość. Walczyłam, bo nie lubię wyrzucać kosmetyków, szczególnie tych droższych, choć ogólnie nie lubię marnowania czegokolwiek. Krem w końcu zużyję na dekolt, bo na moje okolice oka absolutnie się nie nadaje. Kilkanaście podejść (uparłam się) przekonało mnie, że do kosmetyku już nie wrócę. - OPAKOWANIE: smukła tubka wykonana z elastycznego plastiku posiada piękny fioletowy kolor (moje zdjęcia nie oddają tej barwy bo taki ze mnie "miszcz" fotografii) oraz elegancką, prostą szatę graficzną. Na uwagę zasługuje świetny pomysł zamocowania zamiast typowej końcówki aplikatora z metalu, swego rodzaju żelazka. Jest on spłaszczony i wykonać nim można przyjemny chłodzący masaż skóry, który przynosi ulgę okolicy oczu - brawa za pomysł. Niewielki otwór znajduje się na końcu aplikatora (na szczycie) i w tym miejscu wydobywamy produkt nakładając bezpośrednio na skórę. Ja aplikowałam kilka kropek pod okiem, wykonywałam relaksujący masaż, który dodatkowo pobudzał skórę, a następnie lekko wklepywałam kosmetyk w skórę ponieważ jeśli tak nie zakończyłam, krem lubił wchodzić w załamania. - KONSYSTENCJA: kosmetyk posiada gęstą formułę, ale jednocześnie lekką - dobrze się rozprowadza. Krem zawiera pigmenty, jest w kolorze beżowym, wydaje mi się, że jest on uniwersalny i będzie pasował większości użytkowniczek. Produkt ujednolica skórę kolorystycznie oraz poprzez wygładzenie, ale to akurat efekt, który dają silikony wysoko w składzie (łącznie z pierwszym miejscem). - ZAPACH: mimo że w kremach pod oczy zapach nie jest pożądany, to muszę przyznać, że w tym wydaniu jest przyjemny, subtelny, kremowo - kwiatowy, jednym słowem podoba mi się, towarzyszy aplikacji. - DZIAŁANIE: krem ładnie ujednolica i rozświetla strefę oka. Nie jest to mocny korektor, ale skóra wygląda lepiej. Wspomniałam już o wygładzeniu skóry, szkoda jednak, że wynika to z silikonów, ale muszę przyznać, że i tu efekt jest zadowalający, przynajmniej wizualnie. Moje okolice oczu wymagają silnego nawilżenia i muszę przyznać, że stosując krem nie potrzebowałam dodatkowego kosmetyku, więc pod tym kątem krem dawał radę. Przeżyłabym te silikony, bo krem naprawdę robi dobrą robotę, ale największą jego wadą jest dla mnie to, że potwornie podrażnia mi oczy. Za każdym razem, gdy go nakładałam pojawiało się intensywne szczypanie i łzawienie
    Zalety:
    • koryguje
    • rozświetla
    • wygładza (silikony, wiadomo)
    • optymalnie nawilża
    • chłodząca i pobudzająca końcówka
    • estetyczne opakowanie
    • ładny zapach
    Wady:
    • krem powoduje u mnie mocne podrażnienie oka, intensywne łzawienie i szczypanie
    • szkoda, że to silikony dają efekt wygładzający
    • uświadamiam się od niedawna w markach cruelty free i Nuxe obecnie do nich nie należy
    lina235
    12 grudnia 2020 o 7:59
    Lubię go !!!
    Ostatnio coraz częściej sięgam po produkty tej marki, mimo że do najtańszych nie należy to jakość, wydajność i innowacyjność firmy Nuxe jest powalająca. OK, przechodzimy do konkretów: 1) metalowa końcówka kremu - przydatna bardzo, szczególnie z rana kiedy oczy są nieco opuchnięte ( nie posiadam żadnego rollera , więc ten bajer jest jak znalazł), 2) konsystencja - ładny i delikatny beżowy odcień - wyrównuje kolor skóry i rozświetla, dodatkowo ma podobne właściwości jak baza pod cienie, więc dzięki niej możemy ominąć jeden kosmetyk i zaoszczędzić czas ;) 3) efekt - pięknie rozświetlona skóra pod oczami, wygładzona, nic się nie roluje, niczego niechcianego nie podkreśla, 4) bardzo lekki i niewyczuwalny po aplikacji, 5) warty wypróbowania, mimo ceny...polecam szukać na promkach.
  • 31 marca 2020 o 23:35
    Tak, tak, tak !
    Produkt posiada metalową końcówkę, która genialnie chłodzi. Masaż okolicy oka jest bardzo przyjemny i pobudzający. Pobudzamy mikrokrążenie okolicy oka, co dodatkowo niweluje worki i opuchliznę pod okiem. Końcówka nie ma zawartości niklu, co jest ważne dla osób uczulonych na nikiel. Krem posiada delikatny pigment, który wyrównuje koloryt skóry- nie jest to korektor, mimo że w pierwszym momencie może się tak wydawać. Odcień ma brzoskwiniowy, co świetnie ukrywa cienie pod oczami. Dodatkowo w składzie jest mika- minerał, który ładnie rozświetla (delikatne drobinki, nienachalne). Jest to mój ulubiony krem pod oko. Uwielbiam nakładać go zarówno, gdy chodzę bez makijażu, bo sam w sobie robi delikatny efekt "makeup no makeup". Uwielbiam go również pod mocno kryjący korektor, ponieważ robi wtedy za bazę, która świetnie zabezpiecza okolicę oka. Ps. Ważna informacja przy nakładaniu. Ja nakładam najpierw 2-3 kropeczki. Później odwracam aplikator i wykonuję delikatny masaż okolicy oka (aplikatorem), na końcu gdy coś mi wejdzie w załamanie, lub zamrszczkę mimiczną- doklepuję. Wtedy jest wszystko idealnie ;)
    Zalety:
    • chłodzący aplikator
    • niweluje opuchlizny
    • przykrywa cienie

Zobacz także inne Kremy pod oczy