Olejki do kąpieli i pod prysznic

Dermedic Baby, Olejek do kąpieli i pod prysznic

Dermedic Linum Emolient Baby - olejek do kąpieli i pod prysznic 500ml

• 30 marca 2023 o 10:46
    Świetny do kąpieli - przyjemnie pachnie, łagodzi i nawilża
    Jest to jeden z najlepszych kosmetyków do kąpieli jakich używałam dla swojego noworodka od pierwszej kąpieli. Używałam zazwyczaj jednej pompki, by ciało mojej córeczki było nawilżone i lekko natłuszczone. Olejek pięknie pachnie, a zapach utrzymuje się jeszcze na skórze niemowlęcia. Co ważne kosmetyk łagodzi podrażnienia i drobne zmiany skórne, nie podrażnia ani nie uczula. Jest bezpieczny dla niemowląt nawet od pierwszego dnia. Niestety olejek jest dość drogi, a przy codziennej kąpieli trzeba uzupełniać jego zapas każdego miesiąca.
    Zalety:
    • pięknie pachnie
    • łagodzi podrażnienia
    • nawilża i koi
    • lekko natłuszcza
    • nie uczula i nie podrażnia
    • bogaty skład
    Wady:
    • dość drogi i mało wydajny
  • 22 października 2022 o 19:15
    Idealny nie tylko dla dzieci
    Mam atopową skórę, która potrzebuje nawilżenia, ukojenia i kosmetyku, który nie będzie podrażniał. Przy wyborze produktu nie ma dla mnie znaczenia czy jest on rekomendowany dla dzieci czy nie. Ma być po prostu dobry dla skóry z AZS. Olejek z pompką (która mam wrażenie 'daje' trochę za dużo produktu). Nie jest tak tłusty jak można by się było spodziewać. Produkt bardzo dobrze się pieni, pachnie przepięknie - typowymi kosmetykami dla dzieci. Zapach utrzymuje się na ciele. Dobrze nawilża,odżywia, koi, otula skórę niewidzialna 'powłoką', ale bez uczucia tłustości. Nie podrażnia wręcz łagodzi wszystkie wcześniejsze podrażnienia. Po użyciu nie mamy uczucia ściągnięcia czy swędzenia skóry. Używany do kąpieli nie pozostawia tłustego osadu w wannie. Bardzo wydajny. Wszystkie obietnice producenta co do produktu uważam za spełnione
    Zalety:
    • nawilża, odżywia,koi
    • łagodzi podrażnienia
    • opakowanie z pompką
    • nie zostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • brak!
  • 18 sierpnia 2022 o 22:42
    w razie "w"
    Moja skóra nie jest atopowa, ale jest bardzo sucha, zwłaszcza ostatnio. Dlatego pomocy szukam w różnych produktach, również tych rekomendowanych dla dzieci, bo wiem, że mniejsze prawdopodobieństwo, że pogorszą jej stan. W przypadku tego produktu nic takiego się nie stało, wręcz przeciwnie ja po myciu już nie potrzebuję nawet wcierać w siebie "tony" balsamów, jak to do tej pory bywało. Dzięki olejkowi dyskomfort związany z suchą skóra bardzo szybko zniknął. Konsystencja olejku nie jest wcale bardzo tłusta i dlatego tak przyjemne się go stosuje. Myślałam, że będzie to taka bardziej oliwka, a tutaj po rozprowadzaniu na skórze powstaje kremowa pianka. Produkt nie zostawia na skórze lepkiej warstwy za to wyraźnie czuć, że została ona nawilżona i odżywiona. Jest taka mięciutka jak u bobaska :D. Mam wrażenie, że zyskała ona blasku. Zapach jest nieziemski i delikatny. Opakowanie wydajne, a złocisty kolor olejku w przeźroczystej butelce bardzo mi się podoba. Jak dla mnie ten olejek dobrze mieć w łazience w razie "w", bo już po jednym użyciu skóra jest w świetnym stanie.
    Zalety:
    • bardzo szybkie efekty, skóra jest tak nawilżona jak by została odmłodzona :D
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 sierpnia 2022 o 23:23
    Najlepszy
    Kiedy sięgnełam po emolient do smarowania (masło Dermedic), dokupiłam również coś do kąpieli i to był właśnie ten olejek. Jest ŚWIETNY! Mogłabym wychwalać wszystko, konsystencje, zapach, wydajność, ale najważniejsze jest dla mnie działanie i ono też jest właśnie takie jak powinno i takie jak obiecuje producent. Wybierając produkt zwracam uwagę na skład i tu również duży plus. To jest produkt który trafił do mojej top listy. Mojej i mojego synka. Jest wolny od parabenów, mydła, slsów. Świetnie nawilża, ale nie pozostawia tłustego filmu, a także co go u mnie nie skreśliło tłustej wanny ;). Jedyny minus to, że u nas za szybo kończy się opakowanie, ale to tylko dlatego że z mężem też sie nim myjemy :D
    Zalety:
    • wydajność, konsystencja, świetne nawilżenie
    Wady:
    • kiedyś był bez pompki, ale producent już to ulepszył, więc minusów brak!
    shewild
    9 lutego 2022 o 12:53
    Świetny, idealny dla suchej skóry dziecka
    Olejek kupiłam z myślą o moim niespełna dwulatku, który niestety ma tendencję do nawracania atopowych zmian. Jest można powiedzieć pół-atopowcem, bo na co dzień skóra wygląda w porządku, ale co jakiś czas znienacka skóra staje się sucha, pojawiają się czerwone swędzące plamki i krostki. Dlatego emolienty już na stałe goszczą w naszej łazience i regularnie ich używamy. Olejku używam do kąpieli w wannie - wlewam odrobinę do wody i podczas napełniania wanny tworzy się delikatna pianka, a sama woda staje się miękka. Produkt pięknie pachnie, tak trochę "dzieciaczkowo", ale ja polubiłam ten zapach i przyjemnie mi się kojarzy. Muszę przyznać, że to jeden z lepszych olejków/płynów do kąpieli jakich mieliśmy okazję używać. Świetnie dba o skórę, łagodzi wszelkie zaczerwienienia, sprawia, że skóra przestaje być napięta i swędząca. Po umyciu skóra jest delikatna, jakby po nasmarowaniu bardzo lekkim olejkiem. Pomimo olejowej formuły nie zostawia wyczuwalnego filmu na skórze, jest ona jedynie miękka, gładka, ale absolutnie nie tłusta. Po delikatnym osuszeniu ręcznikiem nie trzeba nawet używać balsamu, olejek sam w sobie świetnie dba o skórę dziecka, co dla mnie jest super rozwiązaniem, bo mój mały pacjent nie jest fanem balsamów i to zawsze był dla nas niewdzięczny etap pielęgnacji. Tak naprawdę dzięki temu produktowi na razie nasza pielęgnacja ograniczyła się tylko do niego podczas kąpieli i ewentualnie krem okazjonalnie lub objawowo na nagłe zmiany na skórze. Spora butla jest dużym atutem, wystarcza na kilka miesięcy stosowania, a naprawdę nie trzeba wiele wlać do wanny, aby uzyskać delikatną pianę. Sam olejek ma na tyle fajną i przemyślaną formułę, że bez problemu zmywa się z wanny, nie zostawia żadnego osadu, świetnie się rozpuszcza w wodzie. Przyznam, że sama mam ochotę go użyć pod prysznicem i pewnie w końcu to zrobię, tak go polubiłam!