Szampony do włosów

Avon Advance Techniques, Ultra Smooth Shampoo [Ultra Sleek Shampoo] Szampon wygładzający dyscyplinujący `Stop puszeniu się włosów`

• 7 maja 2022 o 15:19
    Szampon usztywnia i skleja włosy!
    Dawno nie miałam tak beznadziejnego szamponu, w ogóle nie przypominam sobie żeby któryś wcześniej stosowany szampon zostawił moje włosy w tak tragicznym stanie. Szampon ma dyscyplinować, wygładzać włosy i zapobiegać ich puszeniu. Myjąc włosy szamponem od razu mamy wrażenie, że włosy nie są czyste i umyte, są raczej obklejone ciężką warstwą szamponu. Rozczesywanie mokrych włosów nie sprawia większych trudności. Włosy natomiast długo schną i podczas schnięcia pasma zbijają się i sztywnieją jakbyśmy mieli na włosach niezmytą odżywkę lub maskę. Sklejone , wyschnięte włosy już rozczesuje się trudniej , a ostatecznie czupryna jest napuszona na końcach i bardzo obciążona u nasady. Włosy już chwilę po umyciu wyglądają na tłuste. Są oklapnietne i po prostu brzydkie. Myłam aż 4 razy włosy tym szamponem rezygnując w tym czasie z masek, odżywek i innych dodatków, aby upewnić się, że stan moich włosów to wina tylko i wyłącznie tego szamponu. Miałam już kilka szamponów od Avon i byłam z nich zadowolona , dlatego nie sądziłam, że spotka mnie aż takie rozczarowanie! Szampon psuje kondycję i wygląd włosów, nie myje ich, a nawet dodatkowo brudzi i obciąża. To jest najgorszy szampon, jaki do tej pory stosowałam .
    U konsultantki
  • 24 marca 2021 o 15:39
    Taki średniczek
    Dostałam ten szampon w prezencie od koleżanki. Sama zapewne bym go nie kupiła, ponieważ kosmetyki z Avonu jakoś mnie nie przekonują. Zacznijmy od opakowania, które jest moim zdaniem średnie, ponieważ gdy już jestem pod prysznicem to ciężko mi je otworzyć. Sam produkt bardzo przyjemnie pachnie więc, myło się włosy naprawdę przyjemnie. Dobrze się pienił. I faktycznie dużo nie trzeba było tego produktu użyć. Po wysuszeniu, włosy były świeże i pachnące. Jednak miał on przeciwdziałać puszeniu się, a tego niestety nie zauważyłam. A moje włosy są naprawdę bardzo podatne na puszenie. Ogólnie szampon jest takim dzienniaczkiem, po prostu włosy myje i po nim są włosy pachnące. Jednak ja drugi raz go nie zakupie.
  • 13 maja 2020 o 13:54
    Najgorszy szampon jaki miałam...
    Szampon może i działa przeciw puszeniu, ale w ogóle się nie pieni, ciężko to zmyć ze skóry głowy, wywołuje łupież i zauważyłam że zdarza się po długim spłukiwaniu i po wysuszeniu włosów zostają jakieś grudki szamponu przyklejone do włosów. Porażka.
    U konsultantki
  • 23 października 2019 o 17:37
    Nie dla mnie
    Dostałam go w prezencie od koleżanki, która przez przypadek zamówiła dwie takie same butelki. Szampon przeznaczony jest do włosów puszących się z powodu wilgoci, więc teoretycznie nie dla moich - ja mam cienkie z tendencją do przetłuszczania. Jednakże lubię szampony z serii Advance Techniques, żaden mnie nie rozczarował w działaniu, więc i ten postanowiłam używać. Mam dużą wersję 700 ml, a włosy myję codziennie lub co drugi dzień. Butelka standardowa, jak wszystkie z serii. Szampon przelałam od razu do mniejszej buteleczki, bardziej poręcznej. Nie lubię tej zatyczki otwieranej z boku, nie jest jakaś bardzo wygodna dla moich palców. Sam produkt ma biały, perłowy kolor, średnio gęstą konsystencję, tworzy obfitą pianę. Podoba mi się zapach, jest słodki i lekko chemiczny, ale w pozytywnym sensie, można powiedzieć, że fryzjerski :) Nie wiem do czego go porównać, jest taki sam, jak w kilku innych szamponach AT. Miałam już parę myjadeł do włosów z Avonu i uważam je za zwykłe i poprawne kosmetyki w dobrej cenie promocyjnej. Miałam również nadzieję, że z tym szamponem będzie tak samo. Działanie: po pierwszym użyciu byłam rozczarowana, włosy po wyschnięciu były bez życia, oklapnięte i pokryte jakąś warstwą - myślę, że to ta powłoka, która ma zapobiegać puszeniu, jak napisano na opakowaniu. Jeśli ktoś ma problem z puszeniem, to są szanse, że szampon jakoś ten puch okiełzna, choć oczywiście to już zależy od włosów. Tak myślę. Kolejne użycia były już lepsze, po prostu musiałam dłużej wypłukiwać produkt. Po wyschnięciu włosy były najzwyczajniej na świecie umyte, już bez przyklapu i innych negatywnych efektów. Zapach lekko czuć na włosach przez jakiś czas. Na mojej skórze szampon nie spowodował żadnych nieprzyjemności. Niekoniecznie polecam dla niskoporów bez większych problemów, być może lepiej by się sprawdził na włosach suchych i / lub kręconych. Szampon zużyję do końca, została mi mniej niż połowa. Sama go w przyszłości nie kupię. Daję 2 gwiazdki.