Pomadki i szminki

Golden Rose Satin Lipstick Satynowa pomadka do ust

• 3 października 2023 o 22:24
    Uciekinier
    Szminka ma bardzo fajna konsystencje jest dobrze napigmentowana. Dobrze się ją nakłada, zapach jest ok. Kolor nr 11 to jasny przygaszony róż. Wszystko było by pięknie gdyby nie to że tak szybko znika z ust...taki uciekinier ..chwila moment i już jej nie ma.
    • kolor
  • 7 grudnia 2022 o 23:44
    Podkreśla suche skórki, kolor mało intensywny
    Jakoś nie bardzo przypadła mi do gustu ta pomadka. Mam odcień beżowo różowy, ciemny nude. Kolor jest mało intensywny, nierówno się rozprowadza na ustach, a kiedy dokłada się kolejne warstwy to się " waży ". Trwałość średnia. Ma natomiast bardzo ładne opakowanie, ale bardziej interesuje mnie zawartość.
  • 24 czerwca 2022 o 15:10
    Chłodny średni róż
    Posiadam odcień 09. Przypomina mi nieco kolor 105 z wycofanej już niestety serii Vision, którą bardzo lubiłam, choć wydaje mi się zimniejszy. To chłodny odcień zgaszonego różu. Moje usta naturalnie mają kolor jasno różowy, a karnacja jest bardzo jasna więc na mnie jest to taki średni odcień różu, nie jest jasny ani ciemny. Patrząc na paletę brakuje mi więcej chłodnych lub neutralnych odcieni jasnego różu, mam wrażenie, że przeważają kolory ciepłe, a za tymi na ustach nie przepadam. Seria Vision miała znacznie więcej kolorów i wykończeń, ale pozostało po niej tylko wspomnienie. Pomadka jest dobrze wyprofilowana, choć z czasem zapewne kształt się zmieni w miarę użytkowania. Nie potrzebuję do niej konturówki, jestem w stanie wyrysować usta przy pomocy tylko tego produktu. Pigmentacja jest bardzo dobra, do czego już przyzwyczaiło mnie Golden Rose. Szminka utrzymuje się wiele godzin, co najmniej kilka. W kwestii picia i jedzenia - przy ostrożnym piciu i jedzeniu ściera się nieznacznie, choć tłustych pokarmów by zapewne nie przetrwała. Od razu po nałożeniu nadaje satynowe wykończenie ust, z upływem czasu staje się bardziej matowa, ale nie tak matowa jak typowo matowe pomadki. Wbrew obietnicom nie nawilża ust, a bardziej je przesusza, co czyni u mnie niemal każda pomadka zawierająca w sobie pigment. Pachnie kokosem. Dla mnie ten zapach jest przyjemny, jednak jeśli ktoś nie lubi słodkich zapachów może go męczyć. Dotychczas kojarzyłam pomadki tej firmy raczej z zapachem przypominającym świece. Z wyjątkiem tej płynnej pachnącej równie apetycznie wanilią. Opakowanie jest klasyczne, napisy mogą się ścierać. Być może sięgnę jeszcze po czerwień, burgund lub jakiś inny odcień różowopodobny. Tak jak napisałam - przydałoby się więcej odcieni, wiele wydaje się do siebie podobnych, brązowawych, ciepłych. Dostępność tej serii w moim mieście jest słaba. Nie podoba mi się też to, że kolejne dobre produkty są wycofywane.
    Zalety:
    • Pigmentacja
    • Wyprofilowanie
    • Satynowe wykończenie
    Wady:
    • Dostępność
    • Mały wybór typowo chłodnych jasnych kolorów
  • 25 października 2021 o 21:16
    Lubię!
    Mam nr 16. Szminka bardzo poprawna i efektowna. Wygląda na ustach świeżo i estetycznie, błyszczy się w sposób stylowy i nienachalny - bez brokatu, a z obiecanym, satynowym połyskiem. Pięknie podkreśla duże usta. Elegancki efekt. 16 pasuje do makijażu codziennego, ale na wieczór też się nada. Konsystencja lekko tłusta i kremowa, ładnie się rozprowadza. Jedyna wada - po pewnym czasie się "zjada", ale to jak każda szminka z satynowym wykończeniem. Niemniej, należy do tych i tak trwalszych. Co więcej - nie wysusza ust. Bardzo ją lubię. Kupię inne kolory ;)
    Zalety:
    • kolor
    • satynowe wykończenie
    • świeży, estetyczny efekt
    • niska cena (na La Make Up kupiłam ją za 10 zł + darmowa przesyłka)
    • ładne, duże, wygodne opakowanie
    Wady:
    • po pewnym czasie się "zjada"
    • może się najpierw lekko odbić na zębach jak nałożymy za dużo, ale wystarczy przypilnować tego aspektu i problem nie istnieje.
    Miroku
    30 sierpnia 2021 o 17:06
    Kolejna udana szminka Golden Rose
    Lubię klasyczne szminki kremowe o niematowym wykończeniu, dlatego bardzo chętnie sięgnęłam po Satin Lipstick. Kolor wybrałam trochę w ciemno, bo nie mogłam trafić na satysfakcjonujące swatche, a zamawiałam przez internet i wybrana przeze mnie 13stka okazała się jaśniejsza i cieplejsza-w internecie jawiła mi się jako przygaszona brudna czerwień czyli coś co na ustach uwielbiam, a rzeczywistości to już bym podpięła pod korale i brzoskwinie. Ciepłe korale i brzoskwinie. Rzadko noszę, bo nie mój typ kolorystyczny, ale jesienią czasami u mnie gości. Mimo małej wtopy z kolorem chętnie sięgnę po tę serię nieraz(ale już kolor dobiorę stacjonarnie), bo sama szminka jest naprawdę dobra. Miękka, ale nie ciapciająca się, nakłada się jak masełko. Naprawdę dobrze napigmentowana, ładnie i równo kryje. Można nałożyć na lekko suche usta i będzie wyglądać świetnie-przyklepie niedoskonałości, a do tego całkiem dobrze nawilży i otuli(oczywiście na tyle, na ile może to zrobić kosmetyk kolorowy). Nosi się bardzo przyjemnie i komfortowo, wykończenie na naturalne-nie suchomatowe, ale też nie idzie w błysk. Po prostu takie...klasyczne :) Jak na kremową i miękką szminkę jest dosyć trwała. Nie rozmazuje się, nie migruje poza kontur ust(a więc nie wymaga konturówki), jak zaczyna schodzić to estetycznie i równomiernie. Szczerze, to czasu jej nie liczyłam, ale ze trzy godziny bez jedzenia i picia(bo w tych sytuacjach się lubi ścierać) to spokojnie wytrzyma-trochę blaknie w tym czasie, ale wygląda dobrze. Zapach-troszkę chemiczny i plastelinowaty kokosek, nic specjalnego, ale też nic rażąco złego czy brzydkiego :) Opakowanie solidne-nie wieje tandetą i pękaniem przy byle okazji. Ale może się samoistnie otworzyć w torebce, skuwka nie trzyma się reszty opakowania tak jak należy.