Pudry do twarzy

Paese Nanorevit, Perfecting and Covering Powder Puder upiększająco-kryjący

PAESE Puder Upiększająco-Kryjący Nanorevit Perfecting and Covering 03 Sand
Paese Nanorevit Upiększająco-kryjący puder do twarzy, 04 Warm Beige Warm Beige 9 g
hairstore.pl
PAESE PUDER UPIEKSZAJĄCO-KRYJĄCY NANOREVIT NR 01 IVORY 9G
Bodyland.pl
PAESE PUDER UPIEKSZAJĄCO-KRYJĄCY NANOREVIT NR 01 IVORY 9G

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 lutego 2023 o 11:26
    Bardzo go lubię, pomimo wad
    Puder w kompakcie to nieodłączny element wyposażenia mojej torebki, służący do poprawek makijażu w ciągu dnia. Kupiłam upiększająco-kryjący puder Paese, gdy skończył mi się wcześniejszy kosmetyk. Zależało mi na lekkim kryciu i efekcie zdrowego matu. Puder Paese w zasadzie spełnia te wymagania, choć nie jest bez wad. Produkt zamknięty jest w eleganckiej, solidnej kasetce z praktycznym lusterkiem i puszkiem do aplikacji - doceniam tę formę, bo bardzo ułatwia poprawki makijażu w ciągu dnia, gdy nie mamy przy sobie całej kosmetyczki. Niestety, wiele pudrów prasowanych wciąż występuje w wersjach bez lusterka i aplikatora i zwyczajnie nie nadają się do zabrania z domu. Posiadam najjaśniejszy odcień z gamy - 01 Ivory. Miałam ogromną nadzieję, że będzie to bardzo jasny odcień - zbyt często trafiam na pudry, które nadają paskudny, ciemny, pomarańczowy odcień, który przy poprawkach makijażu niepotrzebnie przyciemnia i niszczy idealny kolor mojego podkładu. Puder Paese, co prawda, nie pozostawia na twarzy brzydkiego pomarańczu, ale okazał się nieco za ciemny. Wielka szkoda, bo krycie ma naprawdę dobre, więc jest bardzo przydatny w momentach, gdy mamy na sobie podkład o nieco mniejszym poziomie krycia - dodatkowo zakryje niedoskonałości, wygładzi cerę i ją zmatowi. Trwałość produktu jest bardzo przyzwoita - od czasu do czasu, po kilku godzinach noszenia makijażu, trzeba go przypudrować. Gdyby nie za ciemny kolor, puder byłby moim stałym towarzyszem. Naprawdę ładnie kryje, wygładza i matuje skórę, ale z powodu zbyt ciemnego odcienia zastanawiam się czy kupię go ponownie.
  • 19 grudnia 2022 o 9:20
    Pomarańczowe rozczarowanie
    Kupiłam ten puder na lotnisku w strefie bezcłowej, bo w ostatnim momencie przy białym lotniskowym świetle stwierdziłam, że nie mogę lecieć bez ukrycia niedoskonałości na mojej twarzy. Puder zamknięty jest w liliowej matowej puderniczce z lusterkiem i poduszeczką, sprawia wrażenie poręcznej. Daje matowo - satynowe wykończenie, nakłada się jak masełko. Powiedziałabym, że można go stosować zarówno solo, jak i na podkład, choć w mojej opinii nie powinnam stosować go wcale, bo wyglądam po nim jak marchewka. Kupiłam odcień 02 Porcelain, bo był to najjaśniejszy dostępny, a ja jestem posiadaczką bladej cery mieszanej. Jego trwałość jest przeciętna, po kilku godzinach zaczął się wyświecać i oksydować. Stosując go solo wyglądał na twarzy źle, bardzo pomarańczowo z różowymi tonami, mimo, że w opakowaniu i na testerze sprawiał wrażenie neutralnego, w kierunku minimalnie żółtego, ale to jak wygląda po nałożeniu na podkład to jest w ogóle tragedia. Nakładał się bardzo nierównomiernie, tworzył plamy i czułam się jakbym miejscowo nałożyła sobie bronzer w pomarańczowym kolorze. Może kolor 01 Ivory byłby lepszy, ale po doświadczeniach z 02 Porcelain nie zamierzam próbować. Jedyną jego zaletą było dobre krycie.
    W strefie wolnocłowej
  • 28 października 2022 o 12:15
    Jeden z letnich pudrowych ulubieńców
    Przyszła jesień i czas na recenzję. Co roku w okresie letnim podejmuję testy nowego pudru. Lubię eksperymentować. :) Nie potrzebuję latem bardzo mocnego krycia. Rzadko również nakładam pełny makijaż z bazą, podkładem etc. Raczej stawiam na naturalny look z lekkim zmatowieniem skóry, która i tak w ciągu dnia osiąga "glow". Mam skórę mieszaną. Trwałość przeciętna. Umówmy się, nie poznałam jeszcze pudru, który pozostawia skórę matową po całym dniu w 30-stopniowym upale. A tegoroczne lato było wyjątkowo piękne i gorące. :D Pomimo to stał się jednym z moich letnich ulubieńców. Jest lekki, nie zapycha i nie robi krzywdy mojej twarzy, co jest istotne. Ma piękne, satynowe wykończenie. Jeśli się wyciera, to równomiernie i nie wygląda to nieestetycznie, nie robi też efektu "ciastka" na twarzy. Miałam dwa odcienie stosowane w zależności, czy skóra twarzy była jeszcze przed, czy już po wyjeździe wakacyjnym. :) Oba sprawdziły się super. Ładnie łączy się z kolorem skóry. Będę do niego wracać.
    Zalety:
    • ogromny plus za nietestowanie na zwierzętach
    • lekki z satynowym wykończeniem
    • ładnie kryje, latem można używać bez podkładu, jeśli ktoś nie potrzebuje mocnego krycia
    • solidne, estetyczne i wygodne opakowanie z lusterkiem. O gąbeczce się nie wypowiem, bo nakładałam pędzlem.
    Wady:
    • trwałość mogłaby być odrobinę lepsza
  • 18 maja 2022 o 20:50
    Kryjący, ale niezbyt trwały
    Jako posiadaczka cery mieszanej, idącej w stronę tłustej, intensywnie poszukuję na lato produktów lekkich, nietłustych, matujących. Nanorevit, Perfecting and Covering Powder miał mi to zagwarantować. Udało się, choć ideału nie ma. Jest to bardzo łatwy w obsłudze produkt. Ja go nakładałam pędzlem flat top i dawał wtedy bardzo mocne krycie i efekt maski, a także dołączonym puszkiem, który dawał dobre krycie i naturalny efekt. Rozłożenie produktu na twarzy zajmuje dosłownie chwilę, a najlepsze jest to, że nie trzeba robić tego szczególnie uważnie, bo to puder - nie ma z nim plam czy smug. Nie trzeba go też już pudrować, a konturowanie dobrze się na nim trzyma. Trwałość jest średnia. Znika po ok. 8 godzinach, ale na szczęście robi to estetycznie, tzn. nie waży się i nie robi plam. Inny minut to fakt, że puder bardzo się sypie, więc jest niewydajny, a do tego brudzi wszystko w około. Odcień 03 SAND - Choć plasuję się w okolicach Healthy Mix 52 i Mac NC25, to jest to odcień dla mnie przyjemny, dosyć ciemny, ale fajnie się wtapia. Jak się trochę opalę, to będzie idealnie. Dodatkowy plus: ekologiczny packeging. Czy polecam? Cerom mieszanym - tak, na lato może być fajną alternatywą dla podkładów.
    Zalety:
    • dobre krycie
    • szybki w obsłudze
    • nie przesusza
    Wady:
    • sypie się
    • znika po kilku godzinach
  • 27 listopada 2021 o 16:48
    Lepszy do detali, niż do całej twarzy
    Propozycję marki Paese przetestowałam bardzo konkretnie i w różnych funkcjach w makijażu. Szczerze przyznam, że pudry sypkie już dawno wyparły w moim użytkowaniu te sprasowane. Dużo przyjemniej i prościej stosuje mi się kosmetyki do utrwalania makijażu w formie lotnej, a także gwarantują mi one lepszy efekt na skórze. Preparat z serii Nanorevit kupiłam w nieco innym celu, aniżeli standardowa aplikacja, ale sprawdziłam go także wielokrotnie w typowej funkcji do malowania całej twarzy. Niecodzienna rola do, której używałam pudru to traktowanie go zamiennie jako matowy beż podczas malowania oczu. W paletkach do powiek jasny, cielisty kolor kończy mi się bardzo szybko, w związku z tym, aby nie kupować kolejnych cieni postanowiłam znaleźć zamiennik dla matowego beżu w formie pudru. Muszę przyznać, że w tej kwestii sprawdził mi się doskonale. Kosmetyk stosowany na cerę niestety spisał się wyraźnie gorzej. Jestem posiadaczką cery mieszanej z tendencją do pojawiania się niedoskonałości, w związku z tym duża zaletą produktu w kamieniu jest fakt, że zapewnia on mocne krycie, ponieważ potrafi zakryć mi jeszcze przebijające przebarwiania. Propozycja marki Paese bezpośrednio po nałożeniu na buzie pięknie wygładza skórę i zapewnia matowy efekt. Rezultat ten jednak nie trwa długo, ponieważ stosunkowo szybko formuła zmienia się w satynową, a po kilku godzinach wydobywa dość mocny blask, ponieważ cera staje się wyświecona. Nurtuje mnie fakt czy ta propozycja jest bardziej odpowiednia dla skóry mieszanej/tłustej czy normalnej/suchej. Moim zdaniem nie jest to kosmetyk zbyt uniwersalny i ciężko dopasować go, aby w pełni zadowalał przy jakimkolwiek typie cery. Opinia ta wynika z faktu, że mój obszar pod oczami jest bardzo suchy i puder nie wygląda tam zbyt dobrze po wielu godzinach noszenia. Kosmetyk wchodzi bardzo wyraźnie w załamania skóry i podkreśla suchości. Efekt na twarzy podoba mi się chwilę po aplikacji, ale z każdą kolejną godziną noszenia traci moje uznanie. Dla mnie jest to dobra propozycja do punktowych niedoskonałości lub blendowania powieki. Konsystencja jest mocno sprasowana, ale raczej aksamitna i miła w dotyku pod palcami. Trwałość oceniam słabo, ponieważ po całym dniu w makijażu buzia wygląda nieświeżo. Kolor, który ja posiadam to 02 porcelain, jest do barwa bardzo ładnego, twarzowego, jasnego beżu. Do wyboru mamy 6 odcieni, które są neutralne i bardzo przemyślane, ponieważ będę odpowiednie dla większości typów urody. Zapach jest praktycznie niewyczuwalny, jedynie bardzo delikatna nuta kosmetyczna, ale trzeba się bardzo skupić, aby ją poczuć. Poziom krycia jest wysoki, co wyróżnia pozytywnie ten produkt. Aplikacja jak na formę kosmetyku w kamieniu jest w porządku, jednak trzeba poświęcić jej więcej uwagi i czasu, aniżeli w przypadku sypkich konsystencji. Efekt upiększenia jest widoczny, ale nietrwały, nie podoba mi się rezultat wyraźnie widocznego sebum po paru godzinach od aplikacji. Przetłuszczenie cery najbardziej widoczne jest w trefie T, a szczególności w skrzydełkach nosa, również pory są uwydatnione. Wydajność jest raczej standardowa, jednak pojemność w przypadku tego rodzaju kosmetyku jest niewielka, bo zaledwie 9g. Cena jednak uważam, że jest stosunkowo wysoka, bo w przeliczeniu na ilość towaru jaką oferuje nam marka Paese to koszt oscyluje na poziomie konkurentów z wyższej półki perfumeryjnej. Nie mogę zgodzić się z zapewnieniem producenta, że dostarczamy skórze właściwości pielęgnacyjne, ponieważ tego nie zauważam. Poziom sebum również nie jest regulowany, a efekt matu jest krótkotrwały. Potwierdzam fakt, że cera jest wygładzona i utrwalona, aczkolwiek nie na mur beton. Opakowanie ma wygodne otwieranie na przesuwne zabezpieczenie, w środku wbudowane jest lusterko. Szata graficzna w kolorze wrzosowym jest całkiem wdzięczna. Dostępność marki jest dość ograniczona do konkretnych punktów, więc nie wszędzie znajdziemy ofertę tej firmy. Moje ogólne podsumowanie jest następujące: lubię używać tego pudru na strategiczne miejsca, np. punktowo na obszary, które wymagają wzmożonego krycia lub mieć go w torebce, ponieważ nie zajmuje dużo miejsca, a przyda się do poprawek w ciągu dnia spowodowanych ubytkami makijażu po noszeniu maseczki, natomiast nie jest to kosmetyk, który z chęcią nakładam na całą twarz, ponieważ znam wiele innych konkurencyjnych propozycji, które znacznie lepiej sprawdzają mi się w tej roli.
    Zalety:
    • aksamitna konsystencja,
    • efekt wygładzenia,
    • utrwala makijaż,
    • mocne krycie,
    • bardzo twarzowa kolorystyka,
    • bezzapachowy,
    • efekt upiększenia,
    • prosty sposób aplikacji,
    • dobra wydajność,
    • kompaktowa forma z wbudowanym lusterkiem,
    • wygodne opakowanie,
    • estetyczna szata graficzna.
    Wady:
    • trwałość nie jest najlepsza,
    • twarz szybko się wyświeca i pojawia się nieestetyczne sebum,
    • podkreśla suche obszary skóry,
    • uwydatnia rozszerzone pory,
    • wymaga kilku poprawek w ciągu dnia,
    • ciężko dopasować go do konkretnego typu cery dla które byłby bez zarzutu,
    • nie spełnia moich oczekiwań w makijażu całej twarzy, jedynie dobry do stosowania punktowego,
    • efekt wygładzonej i zmatowionej skóry utrzymuje się bardzo krótko,
    • częściowa niezgodność z zapewnieniami producenta,
    • pojemność,
    • cena,