Szampony do włosów

Natura Siberica Professional, Oczyszczający peeling - mus do włosów tłustych

5 na 51 opinię

• 30 kwietnia 2020 o 11:44
    Bardzo dobry
    Jest to peeling do skóry głowy, który złuszcza dzięki kwasom zawartym w składzie. Ma formie pianki i jest to dla mnie najwygodniejsza forma dla tego rodzaju kosmetyku, ponieważ gdy używałam peelingów mechanicznych nigdy nie wiedziałam czy faktycznie złuszczam sobie naskórek czy trę jedynie po włosach, ciężko mi takimi peeligami dotrzeć do skóry głowy. W przypadku peelingu w piance ten problem jest rozwiązany - pianką bez problemu docieram bezpośrednio do skóry głowy i mogę nią zrobić krótki masaż. Bardzo ciężko mi jednoznacznie określić działanie tego peelingu, ponieważ na stan skóry głowy oraz włosów ma wpływ bardzo duża liczba czynników. Natomiast od jakiegoś czasu faktycznie wiedzę że skóra głowy odrobinę mniej mi się przetłuszcza, ale zaznaczam, że nie jest to efekt spektakularny a bardzo delikatny. Generalnie jestem zadowolona ze stanu mojej skóry głowy i włosów. Rośnie mi dużo nowych włosów co niewątpliwie jest zasługą również wcierek ale moim zdaniem dobrze oczyszczona skóra głowy też jest ważna jeśli chodzi o wzrost nowych włosów. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku, jest on najlepszy w swojej kategorii. Używam go 1 raz w tygodniu od 5 miesięcy i zostało mi 1/3 opakowania jeszcze, a cena za buteleczkę to od 23 do 27 zł także moim daniem bardzo się opłaca.