Samoopalacze do ciała

Biotherm Autobronzant Tonique Dwuskładnikowy spray samoopalający do ciała dla kobiet

• 12 lipca 2023 o 8:53
    Piękny zapach i skóra muśnięta słońcem!
    Przyznaję się bez bicia - w kwestii opalenizny stawiam na plażowanie i solarkę, nie lubię samoopalaczy, bronzerów, kremów brązujących... Nie lubiłam - aż do teraz :D To cudo dostałam w prezencie od kochanej siostry :* Spędziło ono duuużo czasu w szafce, zanim się zebrałam by je użyć, a podchodziłam jak do jeża. W tym roku totalnie mi nie po drodze ze standardowym opalaniem, więc się w końcu przełamałam ;) + Opakowanie. Przezroczysta buteleczka, a w środku bursztynowy, dwufazowy eliksir. Wygląda ładnie, to trzeba przyznać. O dziwo spray nie zacina się, nie zatyka, do samego końca nie miałam problemów z użytkowaniem. + Zapach. O boziuuuu, jak on pachnie! Cudowne połączenie nut morskich, owocowych z upajającymi, rajskimi kwiatami. To zapach dobrego olejku do opalania, wakacji i rozgrzanej słońcem skóry. Jest pięknie. Charakterystyczny smrodek samoopalacza pojawił się u mnie dopiero na 3 dzień stosowania i był o niebo lżejszy, niż kiedyś stosowane wcześniej Kolastyny i inne tanie produkty. + Działanie. Zabierałam się za ten kosmetyk i zabrać się nie mogłam - miałam obawy, że będzie potrzeba dużo czasu, żeby ładnie zaaplikować, że to będzie trudne. Okazało się banalnie proste - wstrząsnąć, wymieszać dwie fazy, prysnąć, rozsmarować, umyć ręce - koniec. Piękny zapach zdecydowanie zachęcił do użycia. Już po drugim dniu zauważyłam, że skóra nabiera złocistego odcienia. Ciało wygląda na subtelnie muśnięte słońcem, nogi wyglądają zdecydowanie lepiej i zdrowiej. Nie ma mowy o plamach, zaciekach, wściekłej pomarańczy, zamiast tego mamy piękny, złocisty efekt. Cieszę się niezmiernie, że nie muszę bawić się w żadne rękawice i inne gadżety, wystarczy prysnąć. Do tego, skóra jest nawilżona, gładka, miękka, w trakcie sesji opalania tym produktem, nie używałam żadnego balsamu i skóra była w doskonałej kondycji. Dodatkowy plus za to, że kosmetyk jest wydajny jak diabli, cała butelka wystarczy na długo. Wady? Są, chociaż wahałam się czy w ogóle obniżać za nie ocenę i chyba tego nie zrobię. Po pierwsze - konsystencja. Spray jest jak dwufazowy płyn do demakijażu. Po użyciu pozostawia tą charakterystyczną, lepką warstwę. Pomimo, że nie zafarbował mi ubrań, to cały czas miałam jakieś obawy, że to się lepi i umaże wszystko co do mnie się dotknie. Po drugie cena - dość drogi w cenie regularnej jak za taki powiedzmy nieobowiązkowy kosmetyk. Chociaż jeśli nie znajdę dla niego tańszej alternatywy i będę potrzebowała słońca z tubki, to nie wykluczam, że kupię takiego pewniaka ;)
  • 25 czerwca 2022 o 8:19
    Zmienił moje podejście do samoopalaczy :)
    Tego cudaka otrzymałam dawno temu w prezencie na Dzień Matki,zużyłam parę opakowań(3 szt) i kompletnie zapomniałam go zrecenzować :)),markę Biotherm znam ale sięgam po nią bardzo rzadko ze względu na cenę,mogę policzyć na palcach jednej ręki asortyment przetestowany od wspomnianej marki. Moja skóra na ciele jest normalna,dojrzała(45 lat),nie jest jakość wrażliwa,nie mam uczuleń czy skóry atopowej,jednak w ostatnim czasie obserwuję przesuszenie dlatego wszelkiego rodzaju nawilżacze poszły w ruch. Mam typ urody który łatwo się opala i łapie słońce jeśli chodzi o ramiona,dekolt brzuch czy ręce,natomiast nogi…. pochodzą chyba od młynarza :D,zawsze mam z nimi problem bo nigdy nie jestem równomiernie opalona,bardzo rzadko sięgam po balsamy brązujące z powodu plam,zacieków i mojej niecierpliwości do takich bajerów, kiedyś rajstopami w sprayu zrobiłam siebie wiecej szkody niz pozytku :D i od tamtej pory takie bajery omijałam szerokim łukiem. Opakowanie to plastikowa przezroczysta butelka z sprayem,pojemność 200 ml,data zużycie od otwarcia 6 miesięcy,butelka jest dobrze wyprofilowana i wygodnie trzyma się w dłoni, spray nie zacina się i idealnie rozpyla produkt. A co najważniejsze to jego działanie,jest świetne :),toner jest faktycznie tonerem,składa się z dwóch warstw aby go użyć należy bardzo mocno potrząsnąć aby dwie warstwy ze sobą się połączyły i można przystępować do działania,produktu zazwyczaj używałam na całe ręce oraz nogi,wstrząsałam butelką i dawałam 2 lub 3 psiki na dłoń a potem rozsmarowałam na ciele jak balsam,nie było żadnych smug,zacieków,klejenia się czy brudnych ubrań,jest bardzo wygodny w stosowaniu,opaleniznę można stopniować,daje bardzo subtelny efekt pięknej złotej opalenizny bez żadnych pomarańczowych tonów. Mimo wysokiej ceny i słabej dostępności z przyjemnością do niego wracam i pewnie będę wracać,polecam,szczególnie takim laikom jak ja którzy nie mieli okazji testować pianek,rękawic i innych form uzyskania pięknej opalenizny :).
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta,opaleniznę można stopniować,ujednolica kolor skóry,szybko się wchłania,
    • prosty w obsłudze :) no śmiechy żarty ale rozsmarowuję go byle jak i nigdy nie zdarzyły mi się jakiekolwiek smugi,prześwity czy nierówności
    • wygładza ale też jednocześnie czuję że moja normalna skóra na ciele potrzebuje większej ilości nawilżenia także potrafi też przesuszyć
    • nie pozostawia plam,nie brudzi ubrań
    • nie robi smug,dobry dla początkujących
    • nie podrażnił,nie uczulił
    • nie lepi się po zastosowaniu można od razu się ubrać
    • zapach,lekki z nutą cytrusową jednak po paru dniach u mnie po około 5 zaczynam wyczuwać charakterystyczną nutę jakby z solarium
    • nadaje skórze lekki brązik muśnięty słońcem,jest on ładny i naturalny,nie odcina się u mnie na nogach od mojej naturalnej opalenizny na górnej partii ciała
    • równomiernie schodzi ze skóry
    Wady:
    • warstwy brązowa i bezbarwna za szybko się rozwarstwiają przez co trzeba często wstrząsać butelką