Płyny do płukania jamy ustnej

Listerine Stay White, Płyn do płukania jamy ustnej `Zdrowsze dziąsła`

• 25 stycznia 2021 o 17:57
    Ciekawy smak i odświeża na długo.
    Stosuję 2 razy dziennie płyny do płukania ust. Zwykle wybieram łagodniejszy Colgate, a Listerine z kolei bardzo lubi mój mąż. Tym razem również postanowiłam stosować Listerine, głównie ze względu na to że jest to jeszcze świeżynka, a ja takie ciekawostki bardzo lubię testować:) Moje zęby są raczej naturalnie białe ale lubię kiedy płyn dodatkowo podbija biel. Ponadto tylko sporadycznie zdarzają mi się jakieś podrażnienia lub krwawienie dziąseł. Płyn Listerine zamknięty jest standardowo w przeźroczystej, plastikowej butelce z czarną nakrętką. Nakrętka ma zabezpieczenie i żeby ją odkręcić trzeba nacisnąć po bokach. Butelka pojemności 500 ml, wystarcza na długo. Płyn jest koloru lekko żółtego o bardzo dziwnym zapachu i smaku. Na początku ciężko było mi się do niego przyzwyczaić. Jak dla mnie smakuje i pachnie jak maść rozgrzewająca. Może to brzmi dziwnie ale tak właśnie jest. Po jakimś czasie przyzwyczaiłam się i doceniam zalety płynu. Ważne jest również to że płyn nie jest bardzo mocny, nie szczypie ani nie piecze w język. Płyn stosuję 2 razy dziennie po szczotkowaniu. Uważam że doskonale spełnia swoje zadanie. Świetnie oczyszcza zęby z kamienia, po użyciu są bardzo gładkie i przyjemne w dotyku. Na pewno lekko podbija kolor. Podczas stosowania nie miałam problemu z krwawieniem dziąseł lub ich podrażnieniem. Co mi się naprawdę podoba to, to że na długo utrzymuje świeży oddech. Kiedy płukam zęby wieczorem to rano czuć jeszcze płyn. Uważam że płyn do płukania Listerine to doskonałe uzupełnienie codziennego szczotkowania. Podejrzewam że jeszcze do niego wrócę i polecam.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze i długotrwale odświeża
    • Łagodny smak
    • Dobrze oczyszcza zęby
    • Delikatnie wybiela
    • Utrzymuje zdrowe dziąsła
    Wady:
    • Dziwny zapach i smak
  • 5 kwietnia 2020 o 10:51
    Bardzo dobry, wybiela, nie podrażnia dziąseł.
    Listerine kupiłam w drogerii sieciowej, ale dostępność marki jest duża, więc można go kupić w wielu innych miejscach. Opakowanie jest charakterystyczne dla tej marki: 500 ml, przezroczysta prostokątna butelka z czarną nakrętką z zabezpieczeniem "antydzieciowym" co nieco utrudnia otwieranie. Płyn ma kolor jasnożółty jak rozcieńczony sok jabłkowy. Płyn ma przyjemny, miętowy zapach, dzięki zawartości fluorku sodu zapobiega próchnicy. Nie podrażniał moich dziąseł ( mam wrażliwe dziąsła, z umiarkowaną skłonnością do krwawień), a nawet jakby lekko łagodził. Odświeża naprawdę na długo oddech. Realnie i szybko rozjaśnia zęby - ja zauważyłam ten efekt już w pierwszym dniu stosowania, z tym, że nie palę, nie piję czarnej kawy ani czerwonego wina, nie wiem jakby się sprawdził w innej sytuacji. Po użyciu tego płynu zęby są przyjemnie gładkie, rozjaśnione, oddech świeży i to na długo, dziąsła nie podrażnione. Bardzo dobry płyn, polecam i będę wracać do tej wersji.
    Zalety:
    • nie podrażnia dziąseł
    • przyjemny zapach
    • odświeża oddech na długo
    • szybko rozjaśnia kolor zębów