Peelingi do twarzy

Eveline Cosmetics I Love Vegan Food, Gruboziarnisty peeling do twarzy oczyszczający

• 2 listopada 2021 o 19:58
    Średniak
    Do zakupu skłoniły mnie dobre opinie o tym peelingu. Jednakże dla mnie jest on mocno średni. Tak naprawdę nie robi nic. :/ Po nim na pewno nie kupię więcej żadnego peelingu gruboziarnistego (lepiej zainwestować w enzymatyczny). Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie spełnia oczekiwań
    nomike
    19 września 2021 o 14:24
    Odświeża i wygładza cerę!
    Nie przepadam za peelingami ze sklepu, ale ten mnie pozytywnie zaskoczył. Zawsze przygotowuję peelingi w domu z kuchennych produktów, ale tym razem byłam na wyjeździe i nie miałam pod ręką potrzebnych rzeczy, więc udałam się do drogerii i kupiłam gotowy produkt. Skusiło mnie ładnie wyglądające opakowanie, przystępna cena akurat na promocji i zapewnienia producenta o gładkiej skórze. Opakowanie jest miękkie, ma plastikową nakrętkę. Bardzo łatwo i szybko aplikuje się produkt na skórę. Peeling ma konsystencję jak krem, ale z drobinkami. Nie są one grube, nie jest ich też jakoś bardzo dużo w tym produkcie. Zdecydowanie nie należy on do peelingów gruboziarnistych, ale mi to zupełnie nie przeszkadza. Spełnił on moje oczekiwania, bo przede wszystkim wygładził moją skórę i usunął suche odstające skórki. Podczas użycia zapewnia on delikatny masaż twarzy, bardzo łatwo zmywa się go samą wodą. Skóra po nim jest odżywiona, bardzo miękka i przyjemna w dotyku. Czuję po nim duże wygładzenie, które towarzyszy mi jeszcze kilka dni po użyciu. Peeling nie zapycha porów, nie powoduje wyprysków. Nie uczulił mnie, a moja skóra jest naprawdę wrażliwa, więc produkt ma u mnie dużego plusa. Cena na promocji jest bardzo korzystna, bo jego cena regularna niezbyt mnie przekonuje. Zapach jest delikatny, owocowy. Ze względu na małą ziarnistość trzeba go użyć więcej niż normalnie, więc nie jest on bardzo wydajny. Jakość jest w porządku, zapewnienia producenta też, ale taki sam efekt uzyskuję przy użyciu domowych produktów kuchennych, które są tańsze i nie zawierają żadnych konserwantów czy zapachów.
    Zalety:
    • delikatnie usuwa suche skórki
    • odżywia skórę
    • sprawia, że skóra jest miękka w dotyku
    • ma delikatny owocowy zapach
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • cena regularna jest spora
    • nie jest gruboziarnisty, drobinek jest mało
  • 20 lipca 2021 o 10:25
    Przyjemny , ale nie gruboziarnisty
    Jako ogromna fanka peelingów zarówno do ciała jak i do twarzy ogromnie się ucieszyłam , gdy już jakiś czas temu otrzymałam ten peeling w prezencie . Na pierwszy rzut oka wszystko wydawało się w nim idealne : marka którą cenię , obietnica naturalnego składu oraz napis '' gruboziarnisty '' . A takie mocne i konkretne drapaki to ja lubię najbardziej . Za mną zużyta cała tubeczka , produkt polubiłam , ale nie jest to do końca to czego oczekiwałam , ale warty uwagi jest . Miłe dla oka to opakowanie : tuba mięciutka więc bez problemu można ją rozciąć pod koniec użytkowania , a i w trakcie naszej przygody z tym kosmetykiem wydobycie produktu z opakowania nie stanowi problemu . Grafika estetyczna , no ale kto z nas nie lubi owocowych grafik na kosmetykach :) . No i oczywiście informacja o tym , że peeling posiada aż 95 % składników pochodzenia naturalnego w tym pestki moreli jako ścierniwo , bio - olejek migdałowy oraz olejek moringa . No to nic tylko używać . Konsystencja produktu to tak jak już pisały dziewczyny wcześniej taki typowy krem w odcieniu cielistego beżu . Widać te ciemne drobiny ścierające , ale dla mnie nawet wizualnie wyglądało to jak pestki moreli w formie drobnego pudru , a nie grube ziarno , ale jest ich całkiem sporo i dobrze . Oraz przecudowny zapach : jak dla mnie peeling pachnie jak brzoskwiniowe Danonki , a ja takie kulinarne zapachy kocham , więc z automatu podbija to u mnie przyjemność z użytkowania kosmetyku . Jeśli chodzi o to jak ta mocno kremowa konsystencja sprawdza się podczas aplikacji produktu na twarz to u mnie nie wywołała żadnych negatywnych emocji . Ale rozumiem osoby dla których to nie jest do końca przyjemne . No bo fakt : taki krem trzeba dobrze wpracować w skórę i do masażu twarzy peelingującymi drobinkami podejść z cierpliwością . A to nie każdemu się chce . Drobinki ścierające faktycznie są średnie , z grubym ziarnem to nie ma absolutnie nic wspólnego , ale na to też przymykam oko . A to wszystko dlatego , że miałam już styczność z peelingami które były jeszcze delikatniejsze ale działały cudnie ( np taki Clinique albo malinowe Veoli - to dopiero cudak , ale fajowy ) . W każdym razie jak już poświecimy chwilę na masaż to i zmyć z twarzy ten preparat jest łatwo . Najważniejsze są oczywiście efekty . Produkt ten jest dedykowany cerą normalnym i mieszanym . Ja mam mieszaną więc wstrzeliłam się idealnie i u mnie całkiem fajnie się sprawdzał . Przede wszystkim doskonale zmiękcza skórę , aż chce się jej dotykać . Taka jedwabistość i delikatne zmatowienie to coś na co zwracam uwagę w przypadku peelingów do twarzy . Właściwości oczyszczające nie są może tutaj na poziomie efektu WOW , bo nie odczuwam specjalnego odświeżenia ,ale też nie mam problemów z zaskórnikami czy zapchanymi porami aby musieć koniecznie taki efekt odczuwać . Wystarczy mi ta gładkość i delikatne zmatowienie no i oczywiście to , że peeling sprawia iż każda pielęgnacja którą nałożymy na twarz po jego użyciu wchłania sie szybciutko . Efekt złuszczający nie jest zauważalny szybko , ale faktycznie przy regularnym użyciu ( u mnie 2 razy w tygodniu zgodnie z zaleceniem producenta ) dało się zauważyć iż cera prezentuje się po prostu dobrze : jest mięciutka , ma zdrowy koloryt i wygląda po prostu świeżo . A o to mi chodziło . Peeling zapamiętam jako dobry drogeryjny produkt , który działa zgodnie z obietnicami producenta , nie wywołując przy tym podrażnień ani przesuszeń , ale też ja nie mam w tym kierunku żadnych skłonności co warto zaznaczyć . Więc , jeśli ktoś szuka peelingu do twarzy w rozsądnej cenie , z dobrym składem i delikatnym działaniem zmiękczająco - odnawiającym cerę to może pokusić się o zakup .
    • przepiękny zapach
    • drobinek jest naprawdę sporo
    • bardzo dobrze zmiękcza cere
    • delikatnie matuje
    • poprawia wchłanialność kosmetyków
    • stosowany regularnie pozwala cieszyć się zdrowo wyglądającą cerą
    • nie podrażnia
    • łatwo go zmyć
    Wady:
    • nie jest to produkt gruboziarnisty
    • efekt oczyszczający mnie na kolana nie rzucił
  • 11 czerwca 2021 o 14:11
    średniak
    Ten peeling zdecydowanie nie dla mnie, męczę się żeby skończyć już opakowanie. Zdecydowanie wolne peelingi z większą ilością drobinek, czego niestety nie można o nim powiedzieć jego konsystencja jest dość delikatna. Po zastosowaniu nie czuję aby moja skóra była dobrze złuszczona. Pozostawia uczucie tłustej skóry po zastosowaniu, może sprawdzi się na osób z bardzo sucha i podrażnioną skóra, natomiast na pewno nie dla skóry mieszanej. Plusem jest zapach jest od delikatny, nienachalny.
    • pozostawia tłustą warstwę
    • słabo złuszcza
    • mało drobinek peelingujących
    Drogeria Super-Pharm
  • 12 kwietnia 2021 o 21:55
    Przyjemny peeling
    Produkt zaspokoił moje oczekiwania. Zapach i konsystensja super. Delikatne oczyszczenie twarzy, nie jest to gruboziarnisty peeling, wiec nie spodziewajmy się mega oczyszczenia. Używałam dwa razy w tygodniu i zapewniał mi gładką skórę. Zrezygnowałam z niego tylko dlatego, że przerzuciłam się na peelingi enzyatyczne.
    Zalety:
    • efekt gładkiej skóry