Pasty do zębów

White Glo Charcoal Deep Stain Remover, Activated Charcoal Whitening Toothpaste Wybielająca pasta do zębów z węglem aktywnym

Lisa120
    23 marca 2024 o 23:13
    Hit!!!
    Używam tej pasty od lat i mogę śmiało powiedzieć, że jest moją ulubioną. Przetestowałam w życiu różne pasty wybielające, ale te od 'White glo' jako jedyne spełniły moje oczekiwania i dały widoczne efekty. Jako, że od paru lat niezwykle trudno ją znaleźć w sklepach stacjonarnych, bywało, że musiałam ją zastąpić innymi produktami. Przez ostatnie 2 miesiące stosowałam inną pastę z węglem aktywnym, którą zakupiłam w Rossmannie. Po pewnym czasie zauważyłam, jak żółte stały się moje zęby. Wtedy zamówiłam White Glo online i już po paru umyciach różnica była ogromna. Nie jest to tylko moja subiektywna opinia- słyszałam uwagi od znajomych i obcych, którzy mówili, że moje zęby są bardzo białe. To jedyna pasta, której ufam (szczególnie jeśli mówimy o przystępnej półce cenowej). Miłym dodatkiem jest fakt, że do każdej pełnowymiarowej pasty dołączana jest szczoteczka do zębów white glo, oraz wykałaczki do czyszczenia przestrzeni międzyzębowych. Szczoteczka ma fajny kształt, jej główka jest dłuższa niż standardowa, ma miękkie, gęste włosie i świetnie czyści zęby (po jej użyciu są niezwykle gładkie i lśniące). Pokazałam ją mojej przyjaciółce dentystce i była nią zachwycona :-) Zresztą, mogę z czystym sumieniem polecić całą markę 'White glo'- mają wiele innych skutecznych past i produktów wybielających, na uwagę zasługują np. te z 'diamond series'. Ceny są dobre, a efekty widoczne właściwie od razu. Polecam szczególnie osobom takim jak ja- (okazjonalnie) palącym, pijącym kawę (codziennie) i lubiącym czerwone wino- nie zawiedziecie się :-)
    Zalety:
    • skuteczność
    • przyjemny smak
    • przystępna cena
    • szczoteczka i wykałaczki w gratisie !
    Wady:
    • trudno dostępny stacjonarnie
  • 19 listopada 2020 o 10:03
    Dobra pasta
    Zużywam już drugie opakowanie, więc jestem w stanie objektywnie ocenić produkt. Cenowo wypada dosyć drogo. Bardzo mocno się pieni, aż czasem za mocno, więc podczas mycia zębów muszę część jej wypluwać i dalej myć zęby. Nie podrażnia. Jest wręcz bardzo delikatna. Ma lekko słodkawy smak,taka jakby mięta chyba z eukaliptusem. Tak mi się wydaje. W każdym razie smak ten jest przyjemny. Pasta koloru czarnego, ale nie brudzi dziąseł ani zębów, bo w trakcie szczotkowania, jaśnieje do bladego szarego. Dokładnie czyści. Czy wybiela? Myślę, że nie. Ale wydobywa naturalną biel zębów. Jest też bardzo wydajna, bo śmiało wystarczy pół paska zamiast całego, bo się mocno pieni. Fajnie, że w zestawie jest szczoteczka,która swoją drogą jest spoko. Będę dalej szukać, ale ogólnie jestem zadowolona.