Peelingi do twarzy

Bandi Pro Care, Mikrodembrazja z korundem

• 18 lutego 2024 o 19:58
    Pozostawia skórę gładką jak jedwab
    Uwielbiam profesjonalne kosmetyki Bandi do domowej pielęgnacji. Zaczęłam ich używać po poleceniu kosmetyczki, która na nich pracuje w swoim salonie. Tym peelingiem również się nie zawiodłam. Gruboziarniste preparaty słabo oczyszczają czy wygładzają skórę. Ten drobnoziarnisty peeling z mikrodermabrazją korundową to prawdziwa uczta dla skóry. Już niewielka ilość kosmetyku wmasowywana przez 2-3 minuty, pozostawia moją skórę gładką jak jedwab. Bardzo lubię to uczucie lekkości, świeżości i wygładzenia zwłaszcza na czole, po jego zastosowaniu. Konsystencja peelingu to średnio gęsta pasta z peelingującymi drobinkami. Zapach dziwny, chemiczny, apteczny. Czuć niewielkie drapanie podczas bardziej intensywnego masażu, lub użycia mniejszej ilości wody. Dobrze się zmywa ciepłą wodą. Co najważniejsze, po zastosowaniu peelingu nie odczuwam żadnego podrażnienia, suchości ani szorstkości skóry. Kremy nałożone bezpośrednio po peelingu bardzo dobrze się wchłaniają. 75 ml plastikowe opakowanie w kolorze mlecznym, nie do końca widać kiedy produkt się kończy. Z tyłu napisy w języku polskim i angielskim. Praktyczne i wydajne opakowanie z pompką. Bardzo higieniczne. Ocena 5/5 to absolutne minimum na jakie zasługuje!
    Zalety:
    • higieniczne, praktyczne opakowanie
    • nie uczula, nie wysusza, nie podrażnia
    • bardzo dobrze wygładza skórę
  • 15 października 2020 o 15:07
    jako wielbicielka mocnych peelingów nie jestem zadowolona
    Zachęciła mnie do zakupu kosmetyku zawartość korundu, który moja skóra dobrze toleruje, a który świetnie wygładza i oczyszcza cerę. Kupuję proszek korundowy za kilka złotych i łączę z kosmetykiem oczyszczającym do twarzy tworząc taką peelingującą pastę. Potrafię nią pracować tak, by nie uszkodzić naskórka i nie zrobić sobie krzywdy. Dlatego też gotowy kosmetyk z korundem to dla mnie ciekawostka, ale jednak nie jestem zadowolona. - OPAKOWANIE: produkt znajduje się w buteleczce typu air-less, czyli z pompką, po naciśnięciu której od dołu wytłaczany jest kosmetyk. Dzięki temu zużywamy go do końca, a do środka nie trafia powietrze. Pompka zabezpieczona jest dodatkowo zatyczką, co chroni kosmetyk przed wysuszeniem. Plastikowa butelka ma barwę mleczną, nieco przeźroczystą, co daje możliwość podglądania ile peelingu zostało w środku. Wizualnie opakowanie wygląda skromnie i estetycznie, nie zawiera mocnych akcentów graficznych, jest w moim guście. Peeling kupujemy zapakowany w tekturowe pudełko, na którym znajdziemy wszelkie informacje o kosmetyku, a wewnątrz pudełka jak zawsze znajdziemy próbkę jakiegoś innego kosmetyku producenta, co jest miłym akcentem. - KONSYSTENCJA: peeling posiada formułę białego, gęstego kremu, w którym zatopione są drobinki korundu, ale ilościowo jest ich, powiedziałabym, średnio, spodziewałam się większej ilości. Nakładając kosmetyk na twarz krem staje się lżejszy i widać, że drobinek faktycznie nie jest dużo. Rozcierając kosmetyk na skórze drobinki układają się w większych odległościach od siebie, jakby zachowywały zalecany obecnie dystans społeczny. - ZAPACH: nie odnotowałam. - DZIAŁANIE: masaż skóry tym peelingiem czuć, to znaczy czuję jak po skórze pocierają się drobinki korundu, a to uczucie jest charakterystyczne dla mnie. Różni się od innych peelingów. Korund daje właściwe tylko sobie uczucie, gdy masuje skórę. Nakładam go na suchą twarz ponieważ krem daje odpowiedni poślizg i nie powoduje skaleczeń czy podrażnień. Mam skórę skłonną do występowania podrażnień bo osłabia ją odwodnienie, ale mimo to lepiej sprawdzają się u mnie mocne peelingi, wiem też jak nimi pracować by nie zrobić sobie krzywdy. Produkt Bandi z łatwością usuwa się ciepłą wodą, nie pozostawia filmu na skórze. Cera jest lekko zaczerwieniona, ale, jak wspomniałam, nieuszkodzona. Po peelingu oczekuję, że pozostawi moją skórę gładką, miękką i elastyczną w dotyku, a szorstkość spowodowana obecnością martwego naskórka zniknie. I tu jestem zawiedziona bo nic takiego nie zauważam po zastosowaniu tego peelingu. Skóra jaka była przed zabiegiem, taka jest i po. Może w minimalnym stopniu coś tam się podziało, ale to mnie absolutnie nie satysfakcjonuje. Lubię, gdy skóra jest sprężysta i w dotyku jak guma, jak to mój szanowny małżonek mówi. Bardzo się rozczarowałam, szczególnie, że słowa, które widzimy na opakowaniu jak „mikrodermabrazja” i „korund” są dla mnie synonimem solidnie oczyszczonej skóry i wygładzonej w efekcie. Może z kosmetyku będą zadowolone miłośniczki lżejszych, delikatnych peelingów. Ja lubię spektakularny efekt, więc po zużyciu pierwszego opakowania nie wrócę już ponownie. Ja lubię kontrolowany hard-core.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • wygodne opakowanie typu air-less
    • nie podrażnia
    Wady:
    • słaby dla skóry lubiącej mocne peelingi
    • nie wygładza
    • nie zmiękcza
    • nie pozostawia uczucia elastycznej skóry
    • pozostawia jedynie wrażenie braku działania
    • niektóre składniki