Odżywki do włosów

Aussie Nourish 3 Minute Miracle Deep Treatment Intensywna odżywka do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 108 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 lipca 2023 o 19:34
    Daje rade mimo lekkiej konsystencji
    Konopie to mój ulubiony składnik w kosmetykach więc bardzo się ucieszyłam gdy dostałam tą odżywkę w prezencie . Marka jest znana w naszym kraju od lat ale ja tak ich jakoś pomijałam i sama nie wiem czemu . Odżywka jest całkiem w porządku chociaż jej działanie lekko rozmija się z obietnicami producenta ale mimo wszystko sięgałam po nią z przyjemnością. Opakowana jest estetyczne . To taka lekko pękata plastikowa butla z estetyczną grafiką . By wydobyć odżywkę wystarczy lekko ścisnąć opakowanie a wtedy porcja produktu uwolni się poprzez dziurkę którą mamy w zatyczce - to bardzo wygodne i szkoda , że wszystkich odżywek tak nie pakują. Bardzo podoba mi się jej zapach . Ale ja ogólnie lubię zapach konopi. W odżywce jest mocno ziołowy ale pozbawiony nuty ostrej i dymnej dzięki czemu jest bardziej '' przystępny '' dla tych którzy zwolennikami takich aromatów nie są . Zapach faktycznie początkowo jest bardzo intensywny ale szybko wietrzeje a moje włosy to już w ogóle nie są zbyt dobrym nośnikiem zapachów więc ja go przestaje dość szybko wyczuwać . Konsystencja jest lekka - to bardziej taka emulsja niż krem a barwa to biel ale taka na słowo honoru bo lekko rozwodniona. Moje włosy łatwo obciążyć i mimo iż lubie mocno skoncentrowane odżywki to zawsze uważam z ich ilością a tutaj mogłam sobie do woli szaleć co mi w sumie pasuje . Z włosów nie spływa i możemy ją sobie dokładnie wmasować . Spłukać też ją łatwo i żadnej oblepiającej warstwy nie zostawia . To odżywka expresowa i zgodnie z zaleceniami producenta powinnyśmy ją trzymać do 3 minut . Ja czasem przedłużałam i do kwadransa no ale niestety nie miało to żadnego wpływu na jej właściwości. Moje włosy mają tendencję do puszenia a , że nagminnie katuje je prostownicą i blond farbą to sięgam do odżywki które mają głównie nawilżać , odżywiać i regenerować. Tutaj obiecane jest odżywienie no ale niestety tego nie ma . Jest zbyt lekka by zadziałać mocno odżywczo co nie oznacza , że nie ma żadnych zalet . Włosy bardzo dobrze się po niej rozczesują ale ja w sumie nie mam większych problemów z rozczesywaniem i nie miałam ich nigdy . Odpowiada mi to , że nie obciąża włosów , nie zlepia ich w nieestetyczne strąki i nie trzeba po niej włosów myć z większą częstotliwością niż gdy się jej nie używa . Fajnie zmiękcza włosy i lekko je nawilża ale największą jej zaletą jest to , że niweluje puszenie i elektryzowanie się włosów . Mam z tym problem a po prostowaniu to już w ogóle więc super , że ma takie właściwości . Zauważyłam , że delikatnie nabłyszcza . Ale mam włosy błyszczące z natury także pod tym względem każda odżywka ma u mnie ułatwione zadanie . Nie wywołała u mnie łupieżu czy też podrażnień skóry głowy. Jeśli szukacie odżywki która mocno regeneruje czy nawilża to nie będziecie zadowolone . Sprawdzi się jako taka klasyczna codzienna odżywka która ułatwia rozczesywanie , zmiękcza i niweluje puszenie - więc jeśli akurat czegoś takiego szukacie to mogę polecić.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • wygodne opakowanie
    • nie obciąża
    • delikatnie zmiękcza i nabłyszcza włosy
    • ułatwia rozczesywanie
    • zapobiega puszeniu i elektryzowaniu się włosów
    Wady:
    • nie jest to produkt który mocno i zauważalnie odżywia włosy
  • 16 maja 2023 o 10:36
    Trochę za rzadka
    Odżywka jak dla mnie jest dość rzadka, ja wolę jednak gęste, co trzymają się/zostają na włosach. Mam też wrażenie, że takie rzadkie gorzej/słabiej u mnie działają, zabezpieczają i nie dociążają zadowalająco. Jak pomieszam z inną, gęstszą odżywką, to jest lepiej. Może być, ale bez szału. Zapach delikatny, za bardzo nie zwraca się na niego uwagi. Na plus butelka - podnieść, ścisnąć i wylatuje odżywka.
    Haftung
    15 kwietnia 2022 o 10:14
    Świetna, jeśli chcesz wygładzić i nabłyszczać włosy :)
    Moje włosy to chyba jakiś fenomen jest. Mam naturalne włosy, wiadomo kilka siwulców się pojawia (wiek), kocham naturalną pielęgnację. Moje cialo i twarz przy naturalnej pielęgnacji odżyły, a moje włosy... Walczyłam kilka lat, serio, odpuszczam. Włosy jak już rozumiem, kochają silikony i po tej odżywce są cudowne- miękkie, lśniące, pięknie się układają, wyglądają na zdrowe i zadbane. Ja wiem, że to optyczne złudzenie, kłamstwo silikonowe itp no ale efekt jest wow, a ja mam dosyć bad hair days które mam zagwarantowane z naturalnymi kosmetykami :( Chyba jeszcze kupię kilka różnych pozycji Aussie, bo moje włosy naprawdę są po tej odżywce takie, jakie powinny być.
    • Włosy świetnie reagują
    • Dobra dostępność
    • Fajne opakowanie z dzióbkiem
    Wady:
    • Skład, chemia i silikony, ale chyba to jest coś, czego moje włosy potrzebują :)
    • Cena, trochę wysoka
  • 9 lutego 2021 o 19:37
    Lekka odżywka
    Odżywkę marki Aussie dobrze znam, 2 lata temu miałam ją, ale była z innej serii. Tę serię znalazłam w Auchan i zdecydowałam, że ponownie kupię ten produkt. Odżywka u mnie się sprawdziła, podoba mi się w niej to, że jest lekka, nie obciąża włosów, jest do użycia na szybko, wystarczy potrzymać przez nawet minutę na włosach i efekty już są. Moje włosy po jej stosowaniu są miękkie, nawilżone, łatwo się rozczesują. Zapach jest ładny i delikatnie zostaje na włosach. Dużą zaletą jest opakowanie, ono jest mega wygodne w użyciu.
    • Ładny zapach
    • Lekka, lejąca się konsystencja
    • Włosy są nawilżone, wygładzone
  • 13 listopada 2020 o 11:28
    Świetna
    Na moich cienkich i delikatnych włosach sprawdza się świetnie. Nawilża, włosy w dotyku są miękkie, są wygładzone i lśniące. Zostawiam ją na ponad 3 minuty czasem gdy się spieszę nakładam i zaraz spłukuję i nadal daje fajne efekty. Na dodatek bardzo ładnie pachnie (zapach jest wyczuwalny potem również na włosach) i ma praktyczne opakowanie. Używam jej w zestawieniu z szamponem tej samej marki z linii volume.
    Zalety:
    • działanie: wygładzenie i nawilżenie
    • działa ekspresowo
    • praktyczne opakowanie