Bazy pod makijaż

Estee Lauder The Smoother, Universal Perfecting Primer Wygładzająca baza pod makijaż

EwaKK11
    12 sierpnia 2023 o 8:39
    Wspaniała baza, wysoka cena
    Mam wersję 15ml. Wygląda trochę jak darmowy tester, choć kosztowała ponad 60zł. Baza jest świetna. Rzeczywiście wygładza perfekcyjnie. Jest bardzo wydajna, wystarcza takie pół objętości groszka, żeby nanieść film, który wygładza, matowi, czyni skórę jedwabistą. Taka silikonowa, ultracienkia maska ale całkowicie neutralna w odczuciu. Jest niewyczuwalna pod makijażem. Nie powoduje zapocenia skóry. Nakładany podkład po niej sunie. Podkładu zużywam mniej. Buzia wygląda zdecydowanie lepiej, niż bez użycia bazy. Używam też samą, gdy nie chcę nakładać makijażu a zależy mi na ładnym wyglądzie a'la saute. Ma świetną konsystencję, bardzo lekką i suchą. Sprawdza się przy upałach. Mocno przedłuża trwałość makijażu. Ogólnie baza na 5+ ale dość podobny efekt dawała mi baza Ingrid za kilkanaście złotych, więc kwestia zasobności portfela.
    Zalety:
    • efekt
    Wady:
    • dość dyskusyjna cena ale przy tej wydajności starcza na długo
  • 30 sierpnia 2022 o 13:29
    Najlepsza baza wygładzająca
    Jest warta swojej ceny. Nakładam ją zawsze na wyjątkowe okazje pod makijaż i cera wygląda dużo lepiej, znikają wszystkie rozszerzone pory, cera wygląda gładko. Najważniejsze jest żeby nałożyć ją w małej ilości, wtedy podkład nie będzie się po niej ślizgać, tylko dobrze się przyczepi. Przy innych bazach często miałam afekt kulkowania się po nałożeniu podkładu, z tą nic takiego się nie dzieje. Polecam :)
    Zalety:
    • Efekt na skórze