Szampony do włosów

Mrs. Potter's Triple Flower Color Protect, Szampon chroniący kolor do włosów farbowanych

• 10 października 2023 o 16:32
    Zniewalający aromat.
    Szampon ma prosty skład, z roślinnymi ekstraktami, bez SLS. Detergent stanowi tu SCS, czyli Sodium Coco Sulfate (sól sodowa siarczanu alkoholi tłuszczowych z oleju kokosowego). Posiada mniejsze potencjalnie drażniące właściwości niż SLS i SLES, wciąż jednak stanowi dość silny środek myjący. Warto mieć to na uwadze posiadając wyjątkowo wrażliwą, skłonną do podrażnień skórę. Szampon na konsystencję żelu, jest przezroczysty i dość rzadki. Nieźle się pieni, jednak dla mnie to trochę za mało, w tej kwestii mogłoby być lepiej. Oszałamiająco pięknie pachnie, aż chce się go używać. Kwiatowo-hibiskusowy aromat (można się w nim zatracić) mocno uprzyjemnia użytkowanie. Szampon dobrze myje, włosy są lekkie, błyszczący i sypkie. Za butlę 380zł zapłacić można ok, 12,50 więc to całkiem dobry deal.
  • 3 lipca 2021 o 19:49
    podróż sentymentalna
    Wieki nie widziałam produktów tej firmy - przynajmniej w miejscach gdzie zaopatruję się w kosmetyki. Będąc młodym dziewczęciem używałam chętnie tych kosmetyków. Teraz kupiłam za jakąś śmiesznie niską cenę wielką butlę szamponu z dobrym składem. Szampon pięknie pachnie, dobrze się pieni a po użyciu włosy mogłyby obyć się bez odżywki - tak łatwo się rozczesują. Nie zauważyłam jakiejś ochrony koloru ale i tak chętnie kupię ten szampon jeszcze raz.
    Zalety:
    • pojemność
    • wygoda aplikacji
    • zapach skład
    • efekt na moich włosach
    Wady:
  • 14 sierpnia 2020 o 21:35
    Otulający pięknym zapachem
    Oprócz tego co w tytule, tj. pięknego zapachu szampon ma nam do zaoferowania również dobre oczyszczenie, a fakt, że nie wysusza i nieźle się pieni również cieszy. Dodatkowo jest dość wydajny, a cena ok.10 zł wydaje się być atrakcyjna. Mimo dobrego pienienia ma on dość lejącą konsystencję.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza,-nie podrażnia,
    • nie wysusza,
    • nieźle się pieni,
    • cena,
    • wydajny
    Wady:
    • mimo tego, że fajnie sie pieni jak dla mnie ma dość lejącą konsystencję i więcej mi przeleci przez palce niż powinnam użyć,
    Drogeria Natura
  • 11 lutego 2020 o 18:21
    Świetny
    Mimo, iż nie mam włosów farbowanych, to z wielką chęcią stosuję ten produkt. Dlaczego? Za duże opakowanie płacimy ok 10 zł i otrzymujemy szampon z bardzo dobrym składem, który ma świetny wpływ na skórę głowy i włosy. Po jego stosowaniu nasze pukle są sypkie, błyszczące i pięknie się je rozczesuje. Skóra głowy jest ładnie oczyszczona, delikatnie ale skutecznie. Szampon ma boski hibiskusowo - kwiatowy zapach, niczym letni ogród. Szampon gęsty, wydajny, mocno się pieni, dla mnie na 5-.