Pianki do mycia twarzy

Pyunkang Yul
notino.pl
Pyunkang Yul Low pH Pore Deep Cleansing Pianka do Mycia Twarzy 100ml PY-0896

• 1 maja 2024 o 12:25
    Z jednej strony dogłębne oczyszczenie skóry z drugiej natomiast nieprzyjemne ściągnięcie i przesuszenie cery
    Kupiłam produkt w nieco mniejszym, podróżnym opakowaniu z myślą o jakichś weekendowych wyjazdach , ale w podróży, gdy moja cera potrzebuje dawki nawilżenia , recenzowana pianka się nie sprawdziła. Kosmetyk ma kremową konsystencję z delikatnymi , złuszczającymi drobinkami w składzie, więc w moim przypadku codzienne jej stosowanie już odpada. Po kontakcie ze zwilżoną wodą skórą dobrze się pieni, tworząc puszystą piankę. Zapach specyfiku jest średni, mydlany i nieco syntetyczny. I tak...Żel naprawdę porządnie oczyszcza skórę, odblokowując pory. Ta po jego zastosowaniu jest naprawdę czysta, świeża , gładka i napięta a jej koloryt jest wyrównany. Przy tak silnych właściwościach oczyszczających recenzowana jednocześnie wysusza, nieprzyjemnie ściąga cerę, a nawet powoduje jej delikatne pieczenie. Używam ją zatem w momentach gdy moja twarz jest w lepszej kondycji, nie jest przesuszona gdyż recenzowany potęguje ten nieprzyjemny efekt na skórze. Natomiast w celu dogłębnego umycia twarzy z efektem złuszczania naskórka raz na jakiś czas sprawdza się ok, Trzeba jednak pamiętać o dobrym kremie nawilżającym po jej zastosowaniu.
    Zalety:
    • Dogłębnie oczyszcza skórę twarzy odblokowując jej pory.
    • Wyrównuje koloryt cery
    Wady:
    • Wysusza, nieprzyjemnie ściąga skórę , a nawet powoduje jej delikatne pieczenie.
    • Na pewno (przynajmniej w moim wypadku) nie nadaje się do codziennego stosowania.
    Jumin
    23 września 2023 o 15:08
    lekko piecze
    łatwo się pieni, nie potrzeba wiele wyciskac. dobrze oczyszcza i dlatego może lekko wysuszać i ściągać skórę ma dziwny trochę nieprzyjemny zapach, chemiczny po dłuższym stosowaniu zauważyłam pieczenie, szczególnie jeśli zostawię go na skórze parę min dlatego nie używam go codziennie tylko na przemian z delikatniejszym żelem do mycia twarzy kontroluje powstawanie niedoskonałości, sprawdzi się dla cery skłonnej do tego
  • 27 sierpnia 2022 o 13:05
    Może być dla urozmaicenia pielęgnacji
    Dobry produkt do mycia, trochę lepszy od tych drogeryjnych. Nie wysusza, nadaje się do cer tłustych. Po wmasowaniu w twarz pojawia się przyjemna pianka. Dzięki takiej konsystencji produkt jest bardzo wydajny. Stosowałam zamiennie z innym produktem bo zauważyłam że czasem odczuwam lekkie pieczenie. Można przetestować dla urozmaicenia pielęgnacji ale myślę że jest wiele podobnych produktów.
    Zalety:
    • Oczyszcza skórę
    • Przyjemna konsystencja pianki
    • Bardzo wydajny produkt
    Wady:
    • Czasem podrażniał
  • 10 sierpnia 2022 o 10:27
    Dobrze oczyszcza
    Mam skórę normalną. Pianki używam tylko raz w tygodniu, myję nią twarz jeden raz. Jest w formie kremowego żelu, ma w sobie dużo drobinek i ma mydlany zapach. Właśnie przez te drobinki używam jej tylko raz w tygodniu. Wydajność na wielki plus. Wystarczy naprawdę niewielka ilość, ziarenko groszku. Szybko tworzy się na twarzy dużo pianki (która szczypie w oczy i ma okropny smak, jeśli dostanie się na usta).Dość szybko się zmywa i nie zostawia na skórze żadnej powłoki. Po myciu twarz jest gładka w dotyku, matowa i jest czyściutka. Super, że skóra nie jest wysuszona ani ściągnięta, nienawidzę takiego uczucia. Ogólnie szału nie ma. Znam równie dobre a tańsze żele, więc więcej nie kupię tej pianki
    Ciapna
    17 maja 2021 o 20:48
    Odradzam
    Miałam piankę w mniejszym opakowaniu niż podstawowe i kilka próbek. Pianka jest bardzo wydajna, trzeba też wiedzieć, jak jej używać. Po pierwszych zastosowaniach skóra była mocno oczyszczona, byłam wręcz w szoku. Początkowo zapach mydła mi odpowiadał, ale z czasem zaczął dokuczać. Podobnie jak działanie. Niestety produkt bardzo mocno wysusza skórę i sprzyja powstawaniu wyprysków. Nabawiłam się ich przede wszystkim na żuchwie. Po odstawieniu pianki skóra się unormowała. Absolutnie nie polecam. Ten produkt to zło.