Preparaty punktowe

Spotner Żel na blizny

• 25 stycznia 2021 o 15:04
    Wygładza, ale nie rozjaśnia.
    Żel zakupiłam aby stosować na bliznę po operacji. Efekt rozjaśnienia raczej marny, nie wiem nawet czy nie jest gorzej niż na początku. Po czasie nabrała bardziej brunatnego koloru, myślałam że z tą maścią będzie bardziej skóropodobna. Ale wydaje mi się, że po prostu jest jeszcze za świeża, a z czasem wyblaknie. Myślałam, że ten żel jakoś przyspieszy ten proces, ale nie widzę większych efektów - tym bardziej, że zrobiłam sobie zdjęcie na początku i pod koniec kuracji - dla porównania... Dodam, że moja skóra uwielbia rany i opornie się one na niej goją... zawsze pozostaje jakiś ślad po byle czym... :( Stosowałam regularnie rano i wieczorem przez 2 miesiące, Niestety, mimo intensywnych masaży kolor jest mocno widoczny. Wygładzenie za to super. Blizny praktycznie nie czuć, a szczerze to jest nawet przyjemniejsza niż skóra w około, tam gdzie nie smaruję niczym. Ranka jest mało wyczuwalna. Maść ma bardzo wygodne opakowanie z rollerem, który umożliwia masowanie. Po aplikacji nie trzeba myć rąk. Tubka jest dobrze przemyślana, roller nie brudzi się, a żel nie wchodzi w kulki. Czasami drażni mnie jego używanie, w momencie kiedy rana bardziej odstawała, a ja wykonywałam okrężne ruchy - wyczuwałam dyskomfort i przerywałam masaż... ale ogólnie to stosowanie bardzo przyjemne. Zapachu praktycznie nie czuć, konsystencja dobrze się wchłania. Bardzo wydajny
    Zalety:
    • wygładzenie
    • nawilżenie
    • wygodny w użyciu
    • roller nie zapycha się
    • preparat szybko się wchłania, nie brudzi ubrań
    • wydajny
    Wady:
    • nie poprawia kolorytu
    • cena w stosunku do działania
  • 18 kwietnia 2020 o 18:05
    Nijaka kuracja!
    Spotner poleciła mi jako pewniak Dermatolog. Ma działanie regenerujące, wybielające. Jest to produkt apteczny, punktowy. Końcówka dozowania jest w postaci masażera. Moje odczucia są nijakie, bo ani pomógł,ale i nie zaszkodził. Zapewne jedno opakowanie to za mało!? Tkanka po bliźnie, nie zmiękczyła się, tak jak zapewnia producent i Dermatologiczna moja powtórna wizyta po 2 miesiącach stosowania była dla p. Doktor rozczarowaniem. Nadmienię, że i po tej wizycie nadal go stosowałam. Jednak po 3 miesiącach masowania punktowo na miejsce po bliźnie nie odczuwam i nie widzę diametralnej zmiany. Dobre to, że jest wydajny i chyba to i Masażer jest jego zaletą. Nie przywrócił elastyczności skórze po bliźnie.
    Zalety:
    • Design
    • Działa punktowo
    • Masażer
  • 14 lutego 2020 o 18:58
    Po efektach go poznacie... Hmmm?
    Preparat zostal mi polecony przez dermatolog, kiedy po pecherzu na twarzy (polpasiec), bylo wiadomo ze moze niestety pozostać blizna. Zel stosowalam regularnie 2 x na dobe na zagojona (zamknięta) rane. I mam problem z ocena jego działania... Nie mogę powiedziec ze zauważyłam duze efekty, co najwyzej faktycznie blizna była bardziej miekka, odzywiona, skóropodobna, płaska i nie powstał bliznowiec, ale jednak jakby nie patrzec blizna... Tubka jest wykonana solidnie, opakowania trudno byloby uszkodzic. Ma koncowke z masazerem co pozwala jeszcze aktywniej dzialac substancjom na pobudzonej, ukrwionej skorze. Żel dobrze sie dozuje, nie wylewa w nadmiarze. Jest dosc wydajny. Nie zgodze sie natomiast z opisem producenta ze jest bezzapachowy - dla mnie zawsze po aplikacji wyczuwalna jest nutaw jakby pomiedzy orzechem włoskim a rosolem (?) I bardzo tego nie lubiłam...