Maseczki w płachcie

Polka Maska na tkaninie `Róża + fitokolagen`

• 24 maja 2021 o 8:06
    Różany koszmarek.
    Kupiłam tę maskę wraz z wersją malinową - bo trzecią z linii, czyli cytrynową, miałam dość dawno temu i byłam z niej zadowolona. Niestety, recenzowana wersja różana jest koszmarna i nie boję się użyć tego słowa, bowiem ten produkt nie robi absolutnie NIC! ZALETY: +Ładne i przyciągające wzrok opakowanie, w kobiecej stylistyce, w dodatku czytelne i dopracowane - mamy tu kartonik, a w środku foliową saszetkę skrywającą maskę. +Płachta jest dość gruba, ale miękka i przede wszystkim dobrze wykrojona, niezwykle łatwo ją dopasować, jest tutaj również dodatkowa ilość materiału przeznaczona na okolice oczu. +Maska jest niedroga, zapłaciłam 9 zł/sztukę. +Polska marka. NEUTRALNE: +/- Skład jest średni... Owszem, mamy tutaj obiecane składniki i są one wysoko - mowa oczywiście o ekstrakcie z róży, wyciągu z zielonej herbaty,, beta glukanie, wyciągu z anyżu, ekstrakcie z owoców papayi, ekstrakcie z korzenia morwy białej, wit.E, allantoinie czy panthenolowi - i za to plus, natomiast nie podoba mi się obecność Phenoxyethanolu, Disodium EDTA i PEG-ów...Oczywiście, nie każdy zwraca uwagę na skład i ja to rozumiem, ja sama zazwyczaj staram się na to patrzeć, tu jednak nie sprawdziłam, co w tracie piszczy (mea culpa), dlatego nie obniżam za to oceny, jedynie informuję, co i jak ;). WADY: -Płachta jest kiepsko nasączona, mam wrażenie, że esencji jest za mało i całkowicie wsiąka ona w skórę - bo w opakowaniu nie zostaje jej niemal nic, ponadto po zdjęciu maski nie bardzo miałam co wmasować w skórę. -Nieprzyjemny zapach, wręcz straszny! Rozumiem, że zapachy każdy z nas odbiera inaczej i to zupełnie normalne, ale tutaj producent miał jakąś dziwną, niezrozumiałą dla mnie koncepcję... Zapach jest straszny, dziwaczny, z nutą octową (?!) - nie wiem, jak to określić, opieram się na skojarzeniach, bo tu nie da się inaczej... -Maska absolutnie nie spełnia obietnic producenta, co mnie dziwi przy takim składzie! Zero nawilżenia (naprawdę ZERO, mam wybitnie suchą, zmęczoną cerę, liczę sobie 28 wiosen, więc i oczekiwania mam duże, no ale bez przesady!), regeneracji ZERO (było jakby gorzej, że się tak wyrażę), o poprawie napięcia się nie wypowiadam, bo hał kurde ken, skoro nawilżać toto nie umie jak należy?! Wygładzenia, napięcia czy jakiejkolwiek poprawy w wyglądzie skóry nie zanotowałam, niestety. -Maska zapycha - fajnie, co? Mam absolutną pewność, że to jej sprawka, bo wysyp nastąpił jeszcze tego samego dnia, a niczego nowego do pielęgnacji nie wprowadzałam. -Podrażnia skórę, już w trakcie czułam nieprzyjemne pieczenie, które nasiliło się w ciągu kilku następnych godzin - skóra była zaczerwieniona, szczypała i obsypana krostami. Reasumując - nie wiem, co producent miał na myśli, ale ja tych myśli i pomysłów nie podzielam. Mimo naprawdę fajnych składników, ich potencjał nie został w ogóle wykorzystany, a sama maska nie spełniła ani obietnic z etykiety, ani moich oczekiwań - a wisienką na tym torcie tragedii jest zapach, koszmarny i utrudniający zabieg (a przecież pielęgnacja winna być relaksem i przyjemnością, prawda?). Jestem rozczarowana i wściekła, już dawno nie miałam takiego maseczkowego niewypału, jak maska z Polki. Nie polecam, chyba, że kogoś bardzo nie lubicie i chcecie mu zrobić ''prezent'' - ale nawet ja nie mam w swoim otoczeniu takich ludzi, co aż tak zaleźli mi za skórę, by zasłużyli na to ''cudo'' ;)
  • 12 października 2020 o 9:34
    Niewypał
    Kupiłam maskę na tkaninie Polki - zaciekawiona promocją w Lidlu. Uwielbiam maseczki, a moja skóra ma tendencję do wysuszania się, dlatego zwracam naprawdę sporą uwagę na pielęgnację twarzy. Maseczka ma naprawdę przyjemny zapach i wyjątkowo udany wykrój. Do tego - bardzo spodobał mi się opis maseczki i motywacyjne teksty na odwrocie. Niestety, sama maseczka nie przypadła mi do gustu. Po wykorzystaniu maseczki - na twarzy pozostał tłusty, dokuczliwy film, który dodatkowo musiałam zmyć. Maseczkę trudno też z gruntu skrytykować - ponieważ rzeczywiście: zauważyłam też, że skóra była nieco bardziej nawilżona i sprężysta. Jednak pozostały film - dość mocno zniechęcił mnie do dalszego stosowania.
  • 28 września 2020 o 11:26
    Niestety bardzo średnia
    Używa od:próbka
    Jako masko - maniaczka nie mogę oprzeć się testowaniu nowych masek na tkaninie gdziekolwiek bym ich nie znalazła :) Używałam już tak wielu masek, że nie pamiętam wszystkich marek a jeszcze mam całą kolejkę do zrecenzowania :) W każdym razie, używam masek z przeróżnych półek cenowych - od tych z perfumerii po te z hipermarketu - tam właśnie wpadła mi w ręce maska Róża + Fitokolagen od Polki. Była dodatkowo w ofercie specjalnej także kupiłam ją za kilka złotych :) Tego samego dnia zabrałam się również za testowanie. Mamy bardzo przyjemne, kobiece opakowanie - różowe, czytelne - maskę znajdziemy w srebrnej saszetce w środku. Ma za zadanie poprawić napięcie i zregenerować skórę - główne składniki aktywne to oczywiście róża (właściwości przeciwstarzeniowe, regeneracyjne i kojące) oraz fitokolagen (nawilża i wygładza skórę). Maski używamy jak zwykle czyli przemywamy oczyszczoną twarz tonikiem, nakładamy maskę, wygładzamy żeby dobrze przylegała do skóry, czekamy 15 - 20 minut, ściągamy i wklepujemy lub wmasowujemy resztkę esencji. Proste. Maska jest zrobiona z tkaniny dobrej jakości - nic się nie rwie i bardzo dobrze przylega do skóry. Wycięcia i kształt też są jak najbardziej odpowiednie - maska nie jest ani za długa ani za szeroka co często jest niestety problemem dotyczącym masek z niższych półek cenowych. Dodatkowo, maska ma części na oczy czyli możemy nałożyć je na zamknięte powieki - ja wolałam jednak je zagiąć i mieć dodatkową warstwę pod oczami. Minus za bardzo małą ilość esencji w saszetce - starczyło mi tylko na delikatną aplikację na szyję. Czasami (w innych maskach) tej esencji jest tak wiele, że wystarczy jeszcze na nogi i ręce :) Zapach też niestety pozostawia wiele do życzenia - jest po prostu okropny! Jakiś chemiczny, trochę kremowy - jak dla mnie absolutnie na nie. Widać nie można mieć wszystkiego :) Co do efektów po aplikacji to również nie ma co liczyć na cuda - skóra jest faktycznie nawilżona, ale to by było na tyle. Poprawa napięcia czy regeneracja - tego nie zauważyłam - w sumie efekt nawilżenia również utrzymał się do następnego rana także bez rewelacji. Maskę kupiłam, użyłam i raczej już do niej nie wrócę. Nie oczekiwałam nie wiadomo czego, ale przynajmniej przyjemności w trakcie używania i fajnego, mocniejszego nawilżenia. Przykry zapach bardzo przeszkadzał a o krótkotrwałym efekcie nie ma co pisać - w sumie maska kosztuje kilka złotych także można wypróbować - być może u kogoś sprawdzi się lepiej - ja do niej raczej nie wrócę.
    Zalety:
    • Niska cena (dodatkowo można kupić w promocji)
    • Ładne opakowanie
    • Dobra jakość tkaniny
    • Kształt i przyleganie
    • Nie podrażnia i nie uczula
    Wady:
    • Brzydki, nieprzyjemny zapach
    • Bardzo słabe efekty po użyciu
    • Mało esencji w opakowaniu
  • 5 sierpnia 2020 o 19:04
    Przyjemny produkt
    Generalnie uwielbiam maski w płachcie i zapach róży - te dwie rzeczy razem skusiły mnie do zakupu w Lidlu, gdzie pomiędzy ciastkami i napojami stały sobie na promocji maski Polka - zakupiłam rzecz jasna z różą i z cytryną (były chyba po 2,49) zachęcona składem i zapewnieniami producenta. Co na dzień dobry mnie zaskoczyło to zapach... niestety nie był taki jak się spodziewałam.. nie ma nic wspólnego z różą, jeśli chcecie maskę z różą o zapachu róży to niestety to nie taka maska. Dla mnie zapach ma szpitalnych fartuchów lub apteki, taki sterylny. Maska sama w sobie jest na grubszej niż standardowe płachty, bardzo fajnie przylega do twarzy, nie spada, nie odkleja się ani nie ślizga, rozmiar jest o wiele lepszy niż typowe koreańskie maski, jest bardzo obficie nasączona jakby żelową konsystencją, która jest niezwykle przyjemna i szybko się wchłania. Moja skóra kocha mocne nawilżenie i regenerację, po tej masce stała się widocznie nawilżona i promienna i co ważne po umyciu twarzy efekt nawilżenia nadal sie utrzymywał, a nie że produkt przylepił się do twarzy a nie wchłonął. Maskę trzymałam na twarzy jakies 30 minut - to więcej niz zaleca producent, ale zawsze dłużej trzymam takie maski by jak najwięcej moja skóra z nich wyciągnęła. Produkt nie uczula, nie spowodował u mnie wysypu. Moja skóra jest z tendencją do przesuszeń i wrażliwa a po tej masce nic mi nie było. Zużyłam dwie maski i z ich efektu jestem jak najbardziej zadowolona, szkoda tylko, że zapach nie uwodzi tak jak rysunek na opakowaniu. Skład i jakość samego produktu jest bardzo dobry. Polecam zwłaszcza jeśli ktoś oczekuje jakiejś imprezy i potrzebuje regeneracji skóry twarzy przed nią, maska jest super.
    Zalety:
    • patrz wyżej
  • 1 czerwca 2020 o 9:56
    Dla pięknych słowianek jest POLKA
    Marka jest stosunkowo młoda na naszym rynku, jej nazwa jest moim zdaniem genialna. Od jakiegoś czasu chciałam przetestować ich produkty, pierwsza w moje ręce wpadła ta maska. Sam kosmetyk jest jednorazowy; znajduje się w foliowej torebce. Na opakowaniu znajdują się wszelkie informację , które mogą nas zainteresować między innymi jak stosować maskę, jaki jest jej skład oraz czego możemy od niej oczekiwać. Tkanina to jest odpowiednio wycięta, może i jest nieco grubsza niż inne tego typu maski, ale nie utrudnia to w żaden sposób aplikacji, bo maska ładnie trzyma się na buzi i w trakcie jej noszenia nie odkleja się od skóry. Jest odpowiednio nasączona - mocno, ale nie na tyle by esencja z niej kapała. Maseczkę trzymałam na twarzy przez kwadrans, Skuteczność tego kosmetyku jest rewelacyjna. Skóra jest po niej dobrze nawilżona, delikatna i rozjaśniona. Z pewnością jeszcze do niej wrócę!

Zobacz także inne Maseczki w płachcie