Podkłady

MOIA Hydro-Lift Foundation Podkład nawilżająco-wygładzający

• 17 maja 2024 o 9:08
    Efekt jak po zastosowaniu filtra z insta! Choć ma też swoje wady
    Podkład skusił mnie promocyjną ceną, zapłaciłam za niego około 20zł. Jest to podkład z grupy tych wygładzających, po aplikacji wyglądamy jakbyśmy nałożyli na twarz filtr z instagrama. Efekt mnie pozytywnie zaskoczył i zaznaczę, że to główny plus tego kosmetyku, za który go pokochałam. Jest komfortowy w noszeniu, nie czuć go na skórze. Po nałożeniu zachowuje swoją trwałość w stopniu zadowalającym, nie jest to podkład typowo zastygający, trudno mi go określić, gdyż nie do końca zastyga. Dla pełnej trwałości kosmetyku warto go przypudrować. Niestety bez pudru będzie zbierał się po kilku godzinach. Krycie określiłabym jako średnie w kierunku mocnego. Choć nie jestem fanką tego typu krycia, bo zazwyczaj wybieram te naturalne z tendencją widoczności skóry, to tutaj nakładam go zgodnie z zasadą - im mniej tym lepiej, istnieje niestety ryzyko, że przesadzimy, a wtedy efekt betonu gwarantowany. Trzeba uważać przy aplikacji z ilością, łatwo tu o przesadę. Na moją skórę jedna pełna pompka to za dużo, zawsze wydobywam niepełną i w zupełności mi starcza. Warto zwrócić uwagę na odcienie kolorystyczne, moim zdaniem lepiej wybrać odcień jaśniejszy, gdyż jest to podkład, który lubi mocno ciemnieć.
    Zalety:
    • zawiera w składzie kwas hialuronowy
    • niskobudżetowy
    • łatwo zbudować nim mocne krycie
    • komfortowy w noszeniu
    • pięknie wygląda na skórze - efekt filtru z instagrama
    • wygładza
    • idealnie stapia się ze skórą
    • nie uczula i nie podrażnia
    Wady:
    • dość mocno się utlenia
    • średnia trwałość
    Drogeria Cocolita.pl
  • 16 stycznia 2024 o 22:51
    Na cztery z dużym plusem
    Podkład mam w odcieniu 02. Okropnie dziwią mnie stwierdzenia, że oksyduje-u mnie nic takiego nie występuje. Zużywam już drugie opakowanie, wcześniejsze kupiłam jakoś w kwietniu ubiegłego roku. Mam cerę suchą, wrażliwą, cera po 40-stce, w strefie T oczywiście lubi się wyświecić (lekko) ale podkład bardzo dobrze u mnie się sprawdza. Zagruntowany umiejętnie pudrem, nie robi mi "psikusów". Ufam mu na ok 7 godz. bo "T" trza poprawić. Pięknie przyjmuje Sunny powder z Lovely -pudrowy i z Catrise kremowy- Melted Sun. Wiele podkładów nie lubi pewnych pielęgnacji pod podkład-mnie również to spotkało. Od pewnego czasu używam pod podkłady zwykłego kremu z Ziajii-krem masło kakaowe za 4, 79 w Rossku. Bardzo tłusty ale po 10 -15 min "odsysam" go z twarzy ręczniczkiem i super jest, właśnie chociażby pod ten podkład. Ja gorąco ten podkład polecam...każdy musi znaleźć sposób na produkt, a nie tylko słuchać Jutuberek czy komentarzy w necie... Polecam)))
    Zalety:
    • Nie ściąga mojej suchej, wrażliwej cery
    • Podoba mi się na mojej twarzy po 40-stce
    • Nie czuję sie jak "wytapetowana"
    • Mam do niego zaufanie, że to 7 godz od nałożenia "posiedzi" ze mną bezpiecznie
    • Mam do niego sympatie i warto kupić na promocji za 20 zł
  • 10 stycznia 2024 o 12:16
    Meh
    Ten podkład po twarzy to dla mnie niestety mieszanka sukcesów i zawodów. Choć aplikacja jest przyjemna, a skóra nie wygląda na suchą, to niestety nie spełnia kilku kluczowych obietnic producenta. Pierwszym zauważalnym mankamentem jest fakt, że choć podkład ma być nawilżający, skóra po jego użyciu nie odczuwa tego nawilżenia. To rozczarowujące, zwłaszcza dla osób z suchą skórą, które oczekują czegoś więcej. Średnie krycie to kolejny aspekt, który nie do końca spełnia oczekiwania. Choć produkt maskuje niektóre niedoskonałości, to nie radzi sobie z bardziej widocznymi elementami. Najbardziej uciążliwym problemem jest jednak to, że podkład mocno ciemnieje po nałożeniu. Dobranie odpowiedniego odcienia do karnacji może być wyzwaniem, a efekt końcowy może różnić się od pierwotnych oczekiwań. T
    Zalety:
    • przyjemna aplikacja
    Wady:
    • ten podkład ma swoje zalety, ale niestety nie spełnia wszystkich obietnic producenta. Brak rzeczywistego nawilżenia, średnie krycie i problem z utrzymaniem koloru sprawiają, że nie jest to produkt, który mogę zdecydowanie polecić. Osoby oczekujące bardziej kompleksowej pielęgnacji mogą być rozczarowane.
  • 14 września 2023 o 10:46
    Za dużo obietnic - chociaz podkład dobry
    Producent chyba przesadził z tymi obietnicami - podkład owszem wygląda ładnie, dobrze się aplikuje, krycie jest całkiem całkiem i można je budować i nie robi "maski" ale tego nawilżenia czy wygładzenia nie widzę aż tak bardzo, chociaż to w końcu podkład a nie krem czy serum. Trzeba mieć realne oczekiwania. Największy problem - podkład ciemnieje i to chyba nie tylko u mnie. I to ciemnieje konkretnie więc ciężko trafić z kolorem mimo że mamy je tylko 3... Produkt wart uwagi ale polecam zrobić próbę przed zakupem, wziąć jakąś próbkę z testera czy umazać się na szyi i pochodzić bo można siępotem zaskoczyć.
    Zalety:
    • nie jest suchy, nie podkreśla porów
    • dobrze się blenduje, nie tworzy maski, da się go budować
    • ładny efekt końcowy
    Wady:
    • bardzo ciemnieje
    • mało odcieni do wyboru
    • żadne liftingi, nawilżenie itp nie występują
  • 18 sierpnia 2023 o 21:54
    Sama nie wiem
    Mam bardzo mieszane uczucia co do tego podkładu... Kupiłam go w kwietniu, wzięłam najjaśniejszą opcję czyli 01. Patrząc na opakowanie pomyślałam, że będę musiała go mieszać z czymś ciemniejszym. Nałożyłam na twarz i byłam dosłownie biała, ale podkład bardzo baaardzo mocno ciemnieje, więc po kilku minutach byłam ciemna na twarzy. Powiedziałabym, że ciemnieje około 3-4 tony. Do tego ma różowawy odcień, co również niezbyt sprawdza się przy mojej cerze. Gdy go nałożyłam za pierwszym razem wyglądał źle (już pomijając kolor, chodzi mi o wygładzenie itd). Dałam mu kolejną szansę i kilka dni później, używając innego kremu jako bazy, nałożyłam go ponownie. Wtedy już efekt mi się bardziej podobał, ale wciąż był za ciemny. Wróciłam do dalszych testów jak już się opaliłam i mogę śmiało stwierdzić, że ten podkład jest po prostu dziwny. Czasem wygląda dobrze, a czasem źle, mimo że używany na ten sam krem. Do tego ma bardzo chemiczny zapach, po nałożeniu i przypudrowaniu nie jest już wyczuwalny, jednak w czasie nakładania aż ciężko to wytrzymać. Mimo, że podkład ma swoje dobre momenty, to nie kupiłabym ponownie a już na pewno nie zaufałabym mu i bym go nie użyła na jakieś ważne wyjścia. Do tego, przy zdjęciach z flashem będziecie mega blade. Załączam zdjęcia, jedno jest z flashem (gdzie również dobrze widać różowy odcień), a drugie bez. Ta jasna kreska to podkład świeżo nałożony, a obok porównanie jak wygląda po kilku minutach. Jest trwały, ale używam też pudru sypkiego (musiałam zneutralizować różowy odcień używając żółtego pudru). U mnie krycie ma raczej dobre.
    • Wydajny
    • Mocno ciemnieje
    • Różowy odcień
    • Biała twarz przy zdjęciach z flashem

Zobacz także inne Podkłady