Kremy i maski do rąk

Herbs Green Idea, Emolientowy krem do rąk dla skóry bardzo suchej `Olej konopny`

Luxx6
    5 marca 2023 o 16:41
    Świetny krem na bazie wody z gór! W jego skład wchodzą oleje naturalne. Posiada aż 9 aktywnych składników i ekstrakty roślinne. Jeden z lepszych kremów z jakimi miałam styczność. Zdecydowanie przetestowałam ich wiele. Co tu dużo mówić, wszystko zgodne z opisem producenta. Krem redukuje szorstkość. Koi i jest przyjemny w dotyku. Bardzo długo utrzymuje się na dłoniach. Ma przyjemny zapach. Polecam. Stosuje go od dawna.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • redukuje suchość, szorstkość
    • przeciwzmarszczkowy
    • naturalny skład 97%
    • witamina E
    • masło karite
  • 18 sierpnia 2021 o 9:37
    Dobry krem z olejem konopnym
    Krem kupiłam za kilka złotych w koszyku promocyjnym w aptece. Lubię zaglądać do takich koszyków, bo czasem można znaleźć naprawdę fajny kosmetyk w niższej cenie, bo na przykład uszkodzone jest opakowanie. Dwa słowa o skórze moich dłoni. Są problematyczne i trudne w pielęgnacji: bardzo suche, z tendencją do atopii. W ostatnim czasie borykałam się z alergią a pierwsze 'miejsce' na skórze, gdzie występują objawy to właśnie ręce. Swędząca, łuszcząca się skóra, podrażniona, piekąca - to tylko część tych problemów. Olej konopny to składnik, który szczerze w swojej pielęgnacji pokochałam, bo potrafi mojej skórze pomóc i pozwolić głowie jakoś funkcjonować. Tak, dobrze czytasz.. głowie. Niestety atopia wpływa na psychikę, obniża nastrój, powoduje permanentne zmęczenie czy brak motywacji do działania. Ale trzeba sobie jakoś radzić:) Krem Herbs ma sporą pojemność jak na kosmetyk do rąk, bo ma aż 100ml a termin na jego wykorzystanie to 6 miesięcy od momentu otwarcia. Ja takie jedno opakowanie jestem spokojnie w stanie wykorzystać w miesiąc, ale tego gagatka nosiłam w torebce stosując doraźnie poza domem i służył mi jakieś 2-3 miesiące. Zamknięty w plastikowej, miękkiej tubce zamykanej na zatrzask, który do samego końca działał poprawnie. Sam krem jest dość zbity w swojej konsystencji i nie spływa z dłoni. Rozprowadza się jednak dobrze, ponieważ w swoim składzie zawiera oleje, które nam to ułatwiają (słonecznikowy, ze słodkich migdałów, konopny) oraz masło shea. Zapach jest lekko ziołowy, delikatny, ale w moim odczuciu przyjemny. Jeśli chodzi o działanie to podoba mi się to, że pomaga redukować szorstkość skóry. Olejki wspomagają regenerację skóry, poprawiają jej elastyczność i pomagają w usunięciu łuszczących się skórek. Co prawda zostawia na skórze lekki film, ale nie jest on bardzo tłusty i biorąc pod uwagę tyle olejów w składzie to nie byłoby takie dziwne. Skóra jest lekko nawilżona, zdecydowanie natłuszczona i chroniona przed pękaniem. Olej konopny ma to do siebie, że pięknie łagodzi podrażnienia i pomaga leczyć drobne pęknięcia, dlatego po krem sięgałam wielokrotnie w ciągu dnia dla zachowania komfortu skóry i zmniejszenia zaczerwienienia. Reasumując krem się u mnie sprawdził. Tani kosmetyk, który okazał się pomocny przy przykrych dolegliwościach związanych z atopią. Oczywiście, nie jest to krem zbawczy, bo miewałam już lepsze i wspomagałam się wodą termalną, ale doceniam to, że w tej cenie mogłam otrzymać kosmetyk, który w jakimś stopniu mi pomógł. To tylko dowód na to, że można dostać za kilka złotówek całkiem dobry, wartościowy produkt.
    Zalety:
    • bogaty w oleje
    • natłuszcza i uelastycznia skórę
    • pomaga zachować jej komfort
    • wspomaga regenerację naskórka
    • łagodzi podrażnienia
    • ładnie pachnie
    • duże opakowanie
    • niska cena
    • może zostawiać na skórze lekki film, co dla niektórych będzie plusem a u innych minusem
  • 1 kwietnia 2021 o 12:30
    Rewelacja
    Krem jest bardzo treściwy i gęsty. Mimo tego bardzo dobrze rozprowadza się po skórze i szybko wchłania. Pozostawia na skórze lekki film ochronny. Wyczuwalna jest zawartość olejków w kremie, ale nie sprawiają one, że skóra jest tłusta. Jestem bardzo zadowolona z tego kremu, ponieważ nie tylko natychmiastowo nawilża skórę, ale też ją regeneruje. Efekty są długotrwałe. Jest to produkt naprawczy dla bardzo suchej skóry.
  • 25 grudnia 2020 o 15:55
    W końcu dobry krem na zimowe warunki
    Odkąd rozpoczął się sezon grzewczy testuję kremy do rąk, jeden po drugim, w poszukiwaniu tego, który przyniesie ulgę mojej przesuszonej skórze. W większości przypadków dłonie nawilżone są tylko przez chwilę i muszę wsmarowywać kolejną warstwę. Teraz w końcu trafiłam na krem, który zostaje na skórze na dłużej. ❤️ Krem ma wygodne opakowanie w formie tuby, która pozwala na odpowiednie jego dozowanie. Łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Pozostawia jednak na skórze przyjemne uczucie nawilżenia i to na parę godzin. Jest to super wynikiem na tle innych testowanych przez mnie kremów w ostatnim czasie. Skóra jest wygładzona i odżywiona. Jestem zadowolona z efektu. Co do zapachu to jest bardzo delikatny. Może odrobinkę ziołowy, ale przyjemny. A jak ze składem? O tym, że olej konopny ma dobroczynne działanie na naszą skórę wiadomo nie od dziś. Dobrze, że coraz więcej producentów zaczyna stosować go w swoich kosmetykach. Ten krem ma całkiem imponującą ilość składników pochodzenia naturalnego, bo aż 97%. To się chwali! :) Na uwagę zasługuje również fakt, że krem jest odpowiedni także dla wegan.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • wygładza
    • szybko się wchłania
    • delikatny zapach
    • dobrze się rozprowadza
    • wygodne opakowanie
    • dobry skład
    • wegański
  • 24 grudnia 2020 o 18:24
    strzał w 10!
    Po pierwszym nałożeniu na dłonie natychmiast zrozumiałam dlaczego ten krem ma tak dobre opinie. Krem do rąk to dla mnie kosmetyk pierwszej potrzeby. Używam go wiele razy w ciągu dnia. Wiem jakie cechy powinien mieć krem idealny. Herbs z olejem konopnym jest bliski ideału. Wchłania się błyskawicznie, nie pozostawia tłustej warstwy, ale pozostawia poczucie, że dłonie zostały posmarowane. Można bez przeszkód dotykać przedmiotów, klawiatury laptopa, ekranu telefonu. Skład jest bardzo dobry. Jedynym problemem jest dla mnie zapach. Idealny krem do rąk powinien być bezzapachowy. Dlaczego? Gotując, myję ręce wiele razy. Kiedy jedzenie gotowe, zanim siadam do stołu smaruję dłonie kremem, bo są suche. Jeśli krem ma zapach, każda potrawa trochę tym zapachem przesiąka.
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    • nie pokrywa tłustą warstwą
    • skład
    Wady: