Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Tołpa Pure Trends, Super Seeds, Kremowy żel do mycia twarzy

• 26 kwietnia 2025 o 12:49
    Bardzo fajny myjaczek
    Właśnie ta markę bardzo lubię za myjaczki do twarzy co inny to ciekawszy i tak w moich zapasach znalazł się ten. Przyjemna dla oka grafika czytelna i oczywiście ten mini skład aż mnie dziwi i wszystko opisane same plusy Poreczna tubka wygodna w użyciu. Przepięknie pachnie ten żel niczym deserek Konsystencja płynna nie wodnista właśnie taki płynny kremik sunie po skorze W sposób delikatny ale skuteczny bo czuje ze dobrze dokładnie oczyszcza skórę, z kurzu sebum pozostałości makijażu. Dość wydajny Moja sucha skóra jest oczyszczona bez efektu wysuszenia. Mieciutka i świeża ,a o to właśnie chodzi podczas mycia twarzy. Jeśli gdzieś go znajdę napewno kupie jeszcze raz.
  • 25 listopada 2024 o 22:57
    Sprawdził się, więc ponownie zakupiłam
    To moje kolejne opakowanie. Szukając żelu do mycia twarzy przypomniałam sobie o Super Seeds sezam+dynia, przecież chwaliłam go sobie to czemu nie powrócić do niego no i słusznie nadal podtrzymuje opinię warto się zainteresować tym produktem. Krem zamknięty w eko plastikowej tubce z recyklingu,150 ml pojemność. Kremowy żel ma konsystencję płynną dość rzadką o mlecznej barwie. Pięknie pachnie zresztą cała ta seria ma podobny zapach. Produkt nie pieni się. Dobrze się rozprowadza po skórze, jest delikatny. Używam go jako kolejny etap do oczyszczania. Raczej z mocnym makijażem nie poradzi sobie,ale do końcowego mycia jak najbardziej. Żel nie podrażnia mojej suchej skóry. Po umyciu cera jest odświeżona, nawilżona i gładka. Nie zauważyłam bezpośrednio złuszczenia,ale do tego mam peeling z tej samej linii. Plusem jest też cena często w promocji.
    Zalety:
    • bardzo dobry skład
    • jest wydajny
    Wady:
    • nie do końca radzi sobie z mocnym makijażem, nadaje się bardziej do mycia twarzy
  • 25 stycznia 2023 o 12:43
    Jestem zadowolona
    To, co na pewno zasługuje na uwagę w przypadku tego kosmetyku, to jego kremowa konsystencja, która idealnie nadaje się do rozprowadzenia na cerze przy pomocy szczoteczki sonicznej. Żel dobrze oczyszcza twarz i pozostawia ją nawilżoną, co jest u mnie rzadkością! Jest bardzo wydajny i ma przyjemny zapach. Jest to pierwszy kosmetyk od Tołpy, z którego jestem szczerze zadowolona. Kupię ponownie!
    • dobrze się rozprowadza
    • pozostawia cerę nawilżoną
    • przyjemny zapach
    brendi
    21 listopada 2022 o 11:48
    Zauroczył mnie! Doskonały produkt myjący o powalającym zapachu :) Będę kupować z przyjemnością
    Zabrałam go rok temu na wakacje - i do dzisiaj przypomina mi przyjemne, ciepłe, greckie chwile :) Zatem, kupiłam go ponownie i znów jestem z niego zadowolona. Największa zaleta tego żelu to fakt, że dobrze zmywa makijaż. Zawsze gdy kupuję żele do mycia twarzy zwracam na to uwagę, a Tołpa chyba najlepiej sprawdza się w tej obietnicy. Druga ważna kwestia to zapach - nie mam pojęcia co on ma w sobie, ale działa na mnie rozczulająco i kojąco na zmysły :) Jest niby delikatny, troszkę słodki - jakby ciasteczkowy, latte dyniowe z karmelem? Hm.. no nie wiem. Ma w sobie też jakieś nuty kojarzące się z pielęgnacją, świeżością - bardzo intrygujący zapach - nie skojarzyłabym go z dynią, chociaż może hm... Super! Konsystencja - bajeczna, trochę żelowa, trochę kremowa. Super się aplikuje i jeszcze przyjemniej myje buzię równie dobrze zmywa. Dodam też, że super się pieni, a ja akurat bardzo to lubię. Żel jest wydajny i wystarczy odrobina, a w razie konieczności myję twarz 2 razy. Nie wysusza buzi, pozostawia ją miękką i czystą (tez z płynem micelarnym). To chyba mój ulubiony żel zwłaszcza na jesień/zimę. Stosuję go z przyjemnością! Z pewnością będę do niego wracać.
    Zalety:
    • fantastyczny zapach
    • idealna konsystencja kremowego żelu
    • doskonale doczyszcza buzię z makijażu
    • dobrze się pieni i jest wydajny
    • nie wysusza skóry
    • bywa w naprawdę korzystnej cenie
    Wady:
    • dostępność (zamawiałam na stronie producenta)
  • 23 września 2022 o 21:10
    So so
    Skusiłam się na produkt, bo lubię enzymatyczne oczyszczanie. Żel zamknięty jest w ładnie wyglądającej tubce, z rysunkiem dyni. Ma kremowa konsystencję i mocny perfumowany zapach. Dobrze się rozprowadza na twarzy, ale właściwie nie pieni. Nie używam ciężkiego makijażu, więc trudno mi powiedzieć o działaniu, ale do mojej twarzy bardzo ok. Nie wysuszał, choć po umyciu twarz nie była gładka, ale raczej "tępa" jak szkło. Z działaniem enzymatycznym (złuszczającym) raczej słabo. I nie bardzo odpowiada mi tubka, z której ciężko wycisnąć produkt do ostatniej kropli. Może być, ale nic super.