Żele pod prysznic

Soraya Healthy Body Diet, żel na rozstępy wygładzająze na rozstępy ` Tiger Stripes `

• 10 lutego 2024 o 21:42
    No niestety, za pomocą tego specyfiku magicznie się rozstępów nie pozbędziecie.
    Produkt ten otrzymałam w prezencie do jakiegoś zamówienia, które skompletowałam na Vinted. Ogółem nie borykam się z jakimiś dużymi rozstępami, choć faktycznie białe linie na udach i pośladkach posiadam. Dlatego stwierdziłam, że chętnie ten produkt wypróbuję na tych właśnie partiach, choć bez liczenia na cud. Z rozstępami ciężko się walczy nawet przy pomocy specjalistycznych zabiegów, więc jakim cudem jakiś tam żel miałby dać radę? :P W każdym razie kosmetyk zamknięty jest w wygodnej tubie z zamknięciem na zatrzask. Jego konsystencja jest żelowa, bezbarwna, z zanurzonymi drobnymi hmm... granulkami. Co ciekawe, te granulki nawet czuć podczas rozsmarowywania i wmasowywania kosmetyku i niestety się one nie do końca rozpuszczają, co moim zdaniem jest bez sensu. Na skórze ozostaje też warstewka, którą przez dość długi czas czuć, co nie jest jakoś szczególnie komfortowe. Plus zaś za zapach, który określiłabym jako neutralny, niedrażniący jak to nieraz w przypadku tego typu produktów bywa. Co do uczucia chłodzenia, o którym mówi producent, u mnie było dość delikatne. Jeśli mowa o efektach, niestety zgodnie z tym, co pisałam wcześniej, żadnego wpływu na moje tygrysie rozstępy nie było. Nie zniknęły ani nawet nie rozjaśniły się ni trochę :( Może jedynie skóra była trochę bardziej napięta, choć to chyba bardziej przez tą warstewkę, którą na ciele stworzył produkt. Napomknę coś jeszcze o składzie. Mamy w nim pobudzającą mikrokrążenie kofeinę, odżywczy hydrolizat protein grochu czy zmniejszający tkankę tłuszczową wyciąg z glonu Chlorella vulgaris. Niby składniki te brzmią obiecująco, a jednak nic nie czynią. Podsumowując: niestety jestem rozczarowana tym produktem. Nie jest komfortowy w użytkowaniu, do tego nie daje żadnych rezultatów w walce z rozstępami (nie żebym była jakoś mocno zaskoczona, choć odrobinę innych efektów w postaci nawilżenia, odżywienia czy zmiękczenia mogłoby jednak wystąpić...). Ja nie polecam!
    Zalety:
    • neutralny zapach
    Wady:
    • brak jakiegokolwiek wpływu na rozstępy
    • ogółem nie czuć jakichkolwiek efektów stosowania
    • żel pozostawia lepką, niezbyt komfortową warstewkę, która dodatkowo daje odczucie mocnego napięcia skóry
    • niezbyt przemyślana formuła z granulkami, które się nie rozpuszczają
  • 11 listopada 2022 o 10:37
    Więcej go nie kupię!
    Zabawne opakowanie, tuba zamykana na klik czyli tak jak lubię. Cena na promocjach nawet przyzwoita. Konsystencja żelowa, transparenta z zielonymi drobinkami. Po 4-tygodniowej kuracji mamy mieć: - wygładzoną skórę, - zmniejszenie widoczności rozstępów, - poprawioną elastyczność skóry. No chyba nie... Po za ładnym opakowaniem nic więcej do zachwytu tu nie ma. Dziwny zapach żelu, nie wiem do czego go porównać, mnie on osobiście nie przeszkadzał ale też nie zachwycał. Zielone drobinki, które mają poprawić naszą elastyczność skóry, trzeba szukać z lupą bo jest ich bardzo mało. Na dodatek bardzo ciężko jest je rozsmarować i po prostu zostają na ciele co osobiście mnie denerwowało. Żel bardzo wolno się wchłania i zostawia po sobie powłokę, lepki film. Efekty? Ha ha ???? mam duże rozstępy na pośladkach i pod kolanami i one dalej tam są ???? Jak dla mnie Bubel!
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Wszystko!
  • 2 września 2022 o 23:14
    nie zauważyłam poprawy..
    Żel zapewnia przyjemne uczucie świeżości, świetnie nawilża skórę, przyjemnie pachnie, dodając energii. Zawarte w nim miękkie perełki z wosku jojoba dają efekt delikatnego masażu natłuszczając skórę lecz nic poza tym nie dzieje się z moim ciałem.
    mm2991
    23 sierpnia 2022 o 21:54
    Oj średniak
    Żel otrzymałam boxie kosmetycznym. Żel charakteryzuje się wygodnym opakowaniem w postaci tubki i z wygodnym zamknięciem tyłu klik. Żel charakteryzuje się bardzo przyjemnym i orzeźwiający zapachem. Po zastosowaniu daje uczucie chłodzące. Żel jest wydajny bo naprawdę nie trzeba go dużo, zawiera Kluki malutkie które ciężko się rozpuszczają, żel w dużej ilości lekko się pieni. Po zastosowaniu nie pozostawia tłustego filmu ani lepkiej warstwy za co plus ale efektu działania mało. Może delikatnie rozjaśnił świeże rozstępy ale bez szału. Wygładzającego efektu również nie zauważyłam.
  • 22 lipca 2022 o 14:28
    Słabiutki...
    Wygładzający żel Soraya znalazłam w jednym z boxów od Beglossy jaki kupiłam. Byłam bardzo ciekawa tego produktu. Opakowanie tego Żelu ma 150 ml, zużywa się dość szybko, zwłaszcza ze producent zaleca używać 1-2 razy dziennie. Konsystencja tego produktu jest żelowa. Ma takie drobinki zielonkawe, które niestety ale się nie chcą rozpuszczać. Niby fajne do minimalnego masażu (bo są drobne) a jest ich bardzoo mało. Zapach ma nawet i ładny, taki orzeźwiający. Zawiera w swoim składzie wosk jojoba-te kuleczki, kofeinę, zielone algi, izolar białkowy z zielonego groszku więc super. Efekt niestety taki znikomy... Fajnje chłodzi i odświeża skórę, więc fajny jest na lato - fajnie go włożyć do lodówki kosmetycznej a potem użyć. No nie wygładza rozstępów, jedynie minimalistycznie troszkę rozjaśnia skórę. Plusik tez za to ze się nie lepi skóra po jego użyciu.

Zobacz także inne Żele pod prysznic