Henna brwi

Christian Laurent Pour La Beaute, Luksusowa henna do brwi

notino.pl
Christian Laurent Laurent Laurent Makijaż oczu Pour La Beaute Luksusowa henna do brwi jednoskładnikowa 6.0 ml

• 20 lutego 2025 o 7:54
    Luksusowe jest tylko opakowanie henny - brak efektu po nałożeniu
    Luksusowa henna do brwi marki Christian Laurent to produkt, który obiecuje łatwą aplikację i głęboki kolor bez konieczności mieszania z aktywatorem. Formuła wzbogacona o olejek arganowy ma dodatkowo odżywiać i wzmacniać włoski. Lubię kosmetyki tej marki ale niestety jestem rozczarowana tym produktem - brak efektu na ciemnych brwiach. Opakowanie jest luksusowo zaprojektowane, szata graficzna zachęca do zakupu - kupiłam ją w Rossmannie. Produkt dostępny jest w poręcznym opakowaniu z precyzyjnym pędzelkiem, co ułatwia nakładanie henny na brwi. Konsystencja jest kremowa, co pozwala na równomierne rozprowadzenie bez obaw o spływanie. To są jedyne plusy tego produktu. Henna po nałożeniu na brwi zgodnie z zaleceniami producenta i trzymanie nawet 30 min nie daje żadnego widocznego efektu na moich ciemnych brwiach (pojawiają się siwe), farbuje tylko skórę, która potem zmywa się. Brwi są może tylko delikatnie nawilżone i zmiekczone. Nie polecam do ciemnych brwi, być może sprawdzi się na jaśniejszych. Wykorzystam ale nie kupię ponownie!
    Zalety:
    • Eleganckie opakowanie
    • Łatwa aplikacja - gotowa do użycia formuła i precyzyjny pędzelek ułatwiają nakładanie
    • Składniki pielęgnacyjne - obecność olejku arganowego wspomaga odżywienie i wzmocnienie brwi
    • Brak konieczności mieszania -jednoskładnikowa formuła eliminuje potrzebę łączenia z aktywatorem
    Wady:
    • Brak efektu na ciemnych brwiach
    • Barwi tylko skórę a po zmyciu nie widać różnicy
  • 11 stycznia 2024 o 17:01
    Moim zdaniem produkt jest niepełny i powinni go dopracować. Da się jednak uzyskać efekt naturalnych brwi.
    Hennę kupiłam w rossmanie na promocji. Mam brązowe włoski ale dość rzadkie. W każdym razie nie wiem po co piszą żeby trzymać 7-10 min. Trzymając krócej jak 1h efekt jest mizerny, ja trzymałam od razu 30min i miałam leciuteńko zabarwione. Widziałam już parę negatywnych opinii ale produkt wydał mi się tak komfortowy w użyciu ze musiałam spróbować na sobie. Trzymam około 2h jak wiem ze nie wychodzę z domu :D Nie ma przy tym żadnego efektu pieczenia czy dyskomfortu. Bardzo łatwo można uformować kształt brwi. Ja robię też tak ze jak lekko podeschnie daje jeszcze jedna warstwę już od polowy brwi. I tak poszłam na basen i brwi się nie zmyły, normalnie trzymają się 2-3 dni. Bez mocnego pociera czy używania płynu micelarnego. Rozumiem że słowo luksusowy oznacza dla nas łatwa aplikacje . Moim zdaniem produkt jest niepełny i powinni go dopracować. Ewentualnie zmienić opis bo ten wprowadza klienta w błąd jeżeli chodzi o długość trzymania produktu a także o trwałość. Będę go dalej zużywać ale już chyba nie kupie. Dałabym za niego 11zl max.
    Zalety:
    • kolor
    • aplikacja
    • pędzelek
    • skład
    • nie uczula
    • długość trzymania produktu
  • 7 listopada 2023 o 11:41
    Do luksusu to jej daleko
    Ładne opakowanie i wygodna forma aplikacji zachęca do kupna. Mnie dodatkowo przekonała cena na promocji. Faktycznie, pędzelek jest dobrze wyprofilowany i łatwy w obsłudze. I tyle. Henna nie barwi moich jaśniejszych włosków, nawet kiedy trzymałam ją pół godziny na brwiach, było to samo, po zmyciu resztek produktu po hennie ani śladu. Robiąc hennę wieczorem i starając się omijać okolice brwi przy demakijażu, henna utrzymywała się ledwo do rana, mimo że producent zapewnia, że utrzymuje się do kilku dni. No tragedia. Jeszcze nigdy nie używałam tak nietrwałego produktu.
    Zalety:
    • opakowanie, wygodny pędzelek, cena
    Wady:
    • nie spełnia podstawowej funkcji, nie barwi włosków, jest koszmarnie nietrwała
  • 22 sierpnia 2023 o 22:43
    Christian oh no :)
    Produkt jest w ładnym opakowaniu, aplikator dobrze nakłada hennę na rzęsy. Nie barwi skóry co jest dla mnie ogromnym plusem. Niestety plusów tylko tyle. Henna trzyma się do pierwszego mycis twarzy. Nie utrzymuje się cztery dni, nie utrzymuje się nawet doby. Jeżeli rano nałożysz hennę to po wieczornym demakijażu już jej nie ma. Ja robię hennę aby mieć spokój na tydzień lub dwa, więc ta forma do mnie nie przemawia.
  • 14 sierpnia 2022 o 19:02
    Tu jest jakby luksusowo? Niestety, nie.
    Hennę zakupiłam kilka miesięcy temu, ale nasz pierwszy i drugi raz nie był niestety zakończony ekscytacją... Trafiła do koszyczka kolejnych szans i teraz wiem, że jej nie dostanie. Zużyłam już niemal całe opakowanie, gdyż nasze ostatnie spotkanie to mikroskopijna ilość henny na pędzelku. Forma aplikacji henny jest niezwykle łatwa, wygodna i komfortowa. Opakowanie zawiera gotową, kremową postać henny, z niezwykle precyzyjnym pędzelkiem. Tu chyba będzie koniec zachwytów. Nieważne, czy czas aplikacji wynosił 5, 10, czy 20 minut, henna i tak nie była trwała. Zupełnie nie barwiła moich nieco jaśniejszych włosków. Nie są one siwe, a tylko o dwa tony jaśniejsze od pozostałych i nie radziła sobie nawet z tym. Przyciemniała jednie czarne włoski na brwiach. Nie barwiła też ani odrobinkę skóry pomiędzy włoskami, co jest wręcz pożądane, aby zagęścić brwi. Nawet najtańsza wersja henny tradycyjnej działała z kilkudniowym sukcesem. Ta jest droga i nieskuteczna pomyślałam zanim wrzuciłam ją do ww. koszyczka. Celowo piszę to w czasie przeszłym. Po kilkumiesięcznej przerwie, dałam jej kolejną szansę, ale sytuacja powtórzyła się. Kolejnego dnia, po demakijażu, zniknął również ciemny odcień z moich brwi :/ Następnym razem zaaplikowałam ją na 35 minut :D Co prawda chciałam ją nieco przetrzymać, ale po prostu zagadałam się przez telefon i samo tak wyszło ;) Jakież było moje zdziwienie, kiedy pocierałam wilgotnym płatkiem kosmetycznym a ona nadal była widoczna i to nawet pomiędzy włoskami :) Konieczne było użycie płynu micelarnego, aby uratować sytuację. Tym właśnie sposobem zużyłam już niemal całe opakowanie henny. Hmm, niby znalazłam na nią sposób, ale mimo to, henna trzyma się do 3 dni, mimo ponad 30 minutowego czasu aplikacji. Zaakceptowałabym ten fakt, gdyby czas działania był choćby tygodniowy. Przyda się przed jakimś weekendowym wyjazdem. Oprócz bardzo wygodnej formy aplikacji i dobrej wydajności nie dostrzegłam więcej atutów tegoż produktu.

Zobacz także inne Henna brwi