Kremy na dzień

Dermika Blooming Skin, Ultranawilżająca emulsja rozświetlająca na dzień

_Sasha_
    11 maja 2023 o 22:40
    fajne tylko po co
    Produkt zakupiłam w sumie nie wiem po co bo nie bardzo wiem, co ma robić, jako że był prawie za darmo to wzięłam, a nuż może się przyda jako baza/serum. Po wyciśnięciu na rękę ukazuje nam się piękny opal, emulsja wydaje się bardzo mocno napigmentowana i szczerze liczyłam na ten efekt . Niestety po rozsmarowaniu nie pozostaje niemal zupełnie nic. Dokładałam i dokładałam, dalej nic. Trzeba się bardzo mocno przyjrzeć, żeby zobaczyć jakąkolwiek poświatę, efekt rozświetlający jest dla mnie poniżej 5%. Nawilżenie jest wyczuwalne ale bardzo krótko, emulsja wchłania się błyskawicznie, przynajmniej na mojej suchej skórze nie zdaje zbytnio egzaminu, jest to bardzo lekkie mazidło. Jako serum pod krem może być, ale za wiele na skórze nie robi. Po nałożeniu makijażu efekt rozświetlający będzie zerowy więc nie do końca wiem czemu ma służyć produkt, chyba jest przeznaczony do używania saute dla osób niemalujących się. Może w upalny dzień, bez dodatków się sprawdzi, ale nie wiem czy warto jeszcze zapychać skórę dodatkowymi cudami po nałożeniu kremu z filtrem. Zapach typowej marketówy, dla mnie za mocny i irytujący.
  • 5 marca 2023 o 16:15
    Zbyt ciężka
    Szczerze mówiąc, chyba miałam zbyt duże oczekiwania co do tej emulsji. Dla mojej skóry jest ona jednak zbyt ciężka. Z plusów mogę wymienić to, że faktycznie rozświetla ona twarz, nadając jej lekko wilgotny i różowy kolor, jednak konsystencja jest dla mnie zbyt kleista. Zapchała moją cerę. Byłaby ciekawą propozycją rozświetlającą, gdyby formuła była lżejsza. Może sprawdzi się dla osób z cerą suchą i odwodnioną. Ja jestem na nie.
    • efekt rozświetlenia
  • 8 października 2022 o 11:21
    Emulsja która jest miernym kremem, tylko dla cer o różowym podtonie - bardzo mocny efekt holograficzny
    Emulsję kupiłam w komplecie z serum w przecenionym pakiecie jako prezent. Teraz już wiem, dlaczego ta seria jest tak często w dużej promocji. Zwyczajnie się Dermice nie udała. Po pierwsze, ta emulsja jest zwyczajnym lekkim kremem. Nie jest też ultranawilżająca. Pod względem właściwości pielęgnacyjnych zwykły poprawny krem na dzień, który w zasadzie nic nie wnosi. Największą jego wadą są pigmenty rozświetlające (nie drobinki), które tworzą na skórze wyraźny różowo-fioletowy efekt holograficzny. Sprawdzi się to jedynie przy jasnych cerach o różowych podtonach. Przy mojej ciemniejszej cerze z żółtymi podtonami jest możliwy do zużycia jedynie na szyję i dekolt. Całe szczęście nie jest zbyt wydajny, więc jakoś go bez przyjemności zmęczę. Na plus zgrabna praktyczna tubka zamykana na klik oraz oszczędna kobieca szata graficzna. Dobrze, że krem nie jest ciężki, dobrze się aplikuje i rozciera. Zostawia na skórze ochronny ale względnie lekki film. PAO 6 m-cy. Mimo że lubię zapachy w kosmetykach, ten nie przypadł mi do gustu. Jest bardzo kwiatowy i wyraźny, wyczuwalny długo po aplikacji na skórze. Reasumując, produkt moim zdaniem jest zupełnie nie użyteczny. Może komuś się przyda przy jasnej cerze o różowych podtonach, żeby uzyskać wyraźny efekt rozświetlający jak po użyciu holograficznego rozświetlacza. Ja nie polecam, bo nie ma dużych walorów pielęgnacyjnych jako krem a efekt rozświetlenia można uzyskać kolorówkę położoną na dobrej jakości pielęgnację. Na plus, że nie podrażnia i wyraźnych szkód oprócz estetycznych nie robi.
    Zalety:
    • zgrabna praktyczna tubka zamykana na klik
    • krem nie jest ciężki, dobrze się aplikuje i rozciera
    • PAO 6 m-cy
    • nie podrażnia
    Wady:
    • brak obiecywanych właściwości pielęgnacyjnych
    • nieestetyczny efekt holograficzny
    • bardzo kwiatowy i wyraźny zapach, wyczuwalny długo po aplikacji na skórze
  • 10 maja 2022 o 15:50
    Delikatne rozświetlenie
    Dostałam ten produkt od przyjaciółki w prezencie. Stosowałam ten produkt na dzień, przed makijazem. Zapach może nie jest moim faworytem ale produkt bardzo ładnie rozświetla skórę twarzy. Delikatne drobinki pięknie eksponują się na twarzy. Opakowanie produktu bardzo poręczne, idealnie się mieści do kosmetyczki.
  • 6 września 2021 o 14:12
    Zadowalający efekt
    Producent obiecuje dużo i odziwo wiele z tych obietnic zostaje dotrzymane. Emulsja ma fioletowo niebieski kolor. Pachnie ładnie i delikatnie. Zapach szybko się ulatnia. Konsystencją lekka, ale szybko zastyga i robi się lepki. Rozswietlenie widoczne. Nawilzenie zadowalajace, mogło by być lepsze, ale jest to emulsja na dzień i nie musi być aż tak treściwa. Jako baza pod makijaż nie zawsze się sprawdza potrafi niewspołpracowac z podkładem.
    Zalety:
    • widoczne rozswietlenie
    • dobre rozprowadzenie
    • ciekawy skład
    • opakowanie higieniczne
    Wady:
    • uczucie lepkości w pierwszych chwilach po aplikacji
    • średnie nawilżenie

Zobacz także inne Kremy na dzień