Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

DermaQuest Skin Therapy C Infusion, C Infusion Cleanser Wzmacniający żel do mycia z kwasem alfa-liponowym i witaminą C

• 4 września 2021 o 10:29
    wow ! uwielbiam
    Kupiłam po poleceniu mojej kosmetolog. Żel pięknie pachnie, pięknie domywa buzię oraz pięknie doprowadza skórę do porządku. Na początku ściągał mi skórę ale moja kosmetolog powiedziała że tak ma być i to ustanie, firma nie zaleca stosowanie toników po tym produkcie
    Zalety:
    • jakość
    Wady:
  • 16 kwietnia 2020 o 18:00
    Nie jest na tyle dobry by skusić się ponownie
    Tak naprawdę ocena produktów pielęgnacyjnych nie należy do prostych zadań. Ciężko stwierdzić czy produkt działa dogłębnie, możemy tylko oceniać to co zauważamy i jest to jedynie subiektywne odczucie niekoniecznie wynikające z używania akurat danego produktu. To co jest w tym produkcie najważniejsze to jest to chyba jednak dość zaporowa cena. Produkt został mi polecony w gabinecie medycyny estetycznej i dałam się namówić. Żel o dziwo pieni się nadzwyczaj dobrze a wręcz za bardzo, co rzadko się zdarza przy tych lepszych kosmetykach. Ale dzięki temu niewiele go trzeba i starcza na dłużej. Druga kwestia która od razu zapada mi w pamięć to piękny, pobudzający cytrusowy zapach. Ale nie oszukujmy się, przecież nie o zapach nam w pielęgnacji chodzi. Producent obiecuje wiele, jakieś tam super dodatkowe substancje żel faktycznie zawiera. Można stosować po jakimś czasie po zabiegach laserowych, bo jest dość delikatny. Niestety nie zauważyłam jakiejś znacznej różnicy od kiedy używam żelu, ale pogorszenia też nie. Jednak po umyciu, trzeba od razu osuszyć ręcznikiem twarz i nałożyć krem bo trochę wysusza. Jeśli ktoś się zastanawia nad tym żelem to warto spróbować, ale nie oczekując cudów.
    Zalety:
    Wady:
    • działanie nie jest warte ceny
    • może wysuszać