Żele pod prysznic

Jowae Revitalizing Moisturizing Shower Gel Rewitalizująco - nawilżający żel pod prysznic z wodą bambusową

Korah
    22 września 2023 o 18:18
    Cudo i odkrycie.
    Żel kupiłam za kilkanaście zł w promocji w Ziko stacjonarnie dużą pojemność 500 ml, stwierdziłam, że za taką cenę warto sprawdzić, markę Jowae znałam tylko z widzenia i słyszenia, produkt zamknięty w plastikowej, przezroczystej butli z zakrętką i otworem na kilk. Po zakupie żel przez jakiś czas stał w szafce z zapasami, nie śpieszyło mi się do jego wypróbowania, więc tak sobie czekał ładnych kilka miesięcy, aż w końcu przyszła pora na niego i ku mojemu zdumieniu ten niepozorny zakup okazał się moim wielkim odkryciem, chyba będzie to odkrycie na miarę roku. Wspaniale oczyszcza skórę, używam go również do twarzy, w ogóle jej nie wysusza, a mam skłonność do wysuszania, ale przede wszystkim do zaskórników zamkniętych, wągrów i pryszczy, moja cera bardzo łatwo się zanieczyszcza i do tego jej sebum jest często oporne na różne produkty oczyszczające, a ten żel mam wrażenie, że rozpuszcza naskórek, bo otwiera pory i głęboko je oczyszcza z wszelkiego dziadostwa, skóra jest czysta, wygładzona prawie jak po peelingu i ma wyrównany koloryt. Dawno nie byłam tak zachwycona żadnym żelem, oczywiście służy on do mycia ciała i również stosuję go do całego ciała, gdzie sprawdza się bardzo dobrze, czuję, że skóra jest porządnie umyta, a nie tylko powierzchownie odświeżona, mimo, że żel nie pieni się tak mocno, jak typowe żele, ale do twarzy okazał się wręcz hitem. Jest przezroczysty i ma dobrą konsystencję, lekką i rzadką, ale nie spływa, pachnie bardzo przyjemnie i delikatnie. Szczerze polecam i planuję go zakupić ponownie, bo naprawdę jest świetny.
    Zalety:
    • Świetne działanie, doskonale oczyszcza i nie podrażnia, skład dobry, opakowanie i konsystencja wygodne. Produkt zachęcił mnie do marki.
    Wady:
    • Nie znajduję wad, do niczego nie mogę się przyczepić.
  • 5 grudnia 2020 o 18:25
    Jeden z lepszych żeli jakie miałam przyjemność używać
    Marka Jowae już od dawna mnie intrygowała, ale z uwagi na zapasy, które zamierzam zużyć nie sięgałam po ich produkty. Ale nie wiedziałam, że mają w swojej ofercie żele pod prysznic. Dowiedziałam się po zakupie pudełka kosmetycznego, w którym schowane było to cudeńko. I wyszłam na tym całkiem dobrze, bo pudełko kosztowało zaledwie 10 zł więcej, niż sam jeden żel. ;-) Żel jest przezroczysty i bezbarwny. Konsystencję ma lekką, ale nie zgadzam się, że lejącą. Mam wrażenie, że nawet taką delikatnie galaretowatą. Jest także wydajny, bo na myjce pieni się bardzo dobrze. Ja nie miałam żadnego problemu z uzyskaniem piany. Która swoją drogą nie jest wybitnie nadmuchana, a bardziej gęsta, zbita, ale przyjemnie miękka i trwała. Zapach, to kolejna cecha, która mnie urzekła. Może nie jest super trwały i intensywny, ale zdecydowanie ma coś w sobie. Jest bardzo kobiecy. Świeży, bambusowy, ale przełamany kwiatową słodyczą. Ja przywiązuję wagę do zapachów żeli, ponieważ pomagają mi się zrelaksować albo pobudzić. A ten jest naprawdę wyjątkowy i dopracowany. Mogłabym mieć takie perfumy na wiosnę i lato. Żel nie ma takiego poślizgu jak drogeryjne myjadła. Czuć, że jest ciutkę bardziej toporny, ale nie jest to obce zjawisko dla żeli o łagodniejszym działaniu. Jednak nie czyni go to mniej skutecznym. Świetnie zmywa z ciała trudy dnia codziennego, odświeża i daje uczucie czystości. A dzięki swojemu delikatnemu działaniu ma wpływ na kondycję skóry. Balsamu nie zastąpi, ale przy dłuższym stosowaniu zauważyłam, że skóra na moim ciele stała się mniej "pergaminowa" i wysuszona, a bardziej zbita i dzięki temu jędrna. Łatwo się spłukuje i nie pozostawia osadu. Nie podrażnia nawet przy atopowych zmianach. Dla mnie bomba. Skład jest łagodny, naturalny i oparty na roślinnych środkach myjących, pozbawiony kontrowersyjnych składników. Można się doczepić kompozycji zapachowej wysoko w INCI, przed substancjami aktywnymi. Zwłaszcza przy takiej cenie, ale już nie będę czepialska. Żel został wzbogacony gliceryną, shikakai (spełnia także funkcję myjącą), ekstraktem z korzenia gipsówki, ekstraktem z kwiatu hibiskusa, ekstraktem z rojnika, wit. E. Żel znajduje się w solidnej, plastikowej tubie zamykanej na zatrzask, który trzyma dobrze, ale nie sprawia problemów przy otwieraniu pod prysznicem. Tuba jest matowa, przezroczysta, w kolorze przełamanej, jasnej zieleni z gałązkami bambusa. Prosto i estetycznie. Żel z wodą bambusową oraz inne wersje dostępne są w większych drogeriach sieciowych oraz sklepach internetowych, więc całkiem ok. Cena może zniechęcać, ale z drugiej strony ja jestem całkowicie urzeczona tym żelem i zamierzam do niego wracać, jak i spróbować pozostałych wersji.
    Drogeria Super-Pharm
  • 27 listopada 2020 o 21:21
    Nic specjalnego
    Zel jest dość wodnisty, mało wydany, mało się pieni. Zapach bardzo delikatny mało wyczuwalny. Nie wysusza skory ale tez nie zauwazylam więcej zalet. Jak na ta cenę to trochę przerost formy nad treścią.
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Żele pod prysznic