Kremy z filtrem do twarzy

Lirene Dermoprogram Kremo-żel pod makijaż SPF 30

• 15 maja 2024 o 22:44
    Jest ok
    Jest naprawdę ok pod makijaż i na twarz nie roluje się i nie klei. Twarz wygląda bardzo naturalnie i ładnie. Według mnie to jeden z lepszych spf jakich dotychczas używałam
  • 28 sierpnia 2023 o 12:51
    Jest ok
    Używam go od ok miesiaca. Skusiła mnie cena z promocji w rossmannie. Trzeba uważać z ilością, ponieważ zbyt duża ilość nie chce się wchłaniać i bardzo sie lepi. Dobrze utrzymuje makijaż w ciagu dnia. Nie bieli. Jest lekki i przyjemny. Skład niektórych moze nie zadowalać. Ma bardzo przyjemny zapach. Od spodu jest zabezpieczony.
    Zalety:
    • utrzymanie makijażu
    • nie bieli
    Wady:
    • zbyt duża ilość klei się oraz trudno się wchłania
  • 17 sierpnia 2023 o 20:39
    Fajna opcja dla przesuszonych cer
    Nazwa kosmetyku może wprowadzić w błąd, ponieważ nie jest to konsystencja nawet podobna do żelu- to raczej gęstszy krem, więc może nie podpasować osobom posiadającym przetłuszczającą się cerę. Podczas aplikacji musiałam odrobinę bardziej się postarać, żeby go wsmarować, ale nie był to jakiś duży problem. Trzeba mieć na uwadze, że krem bieli, co mi się akurat podoba, bo zawsze to jakieś dodatkowe rozjaśnienie przebarwień. Jest też silnie nawilżający i pozostawia skórę delikatnie lepką, ale jeśli jest się oduczonym dotykania twarzy, to raczej nie jest to problemem. Jeśli chodzi o makijaż, to ja stosuję tylko korektor pod oczy i tam sprawdził się bez zarzutu, nie rolował się. Zdecydowanie pozostawia mocniejszy "glow" i lubi się wyświecać, także jeśli komuś to przeszkadza to polecam przypudrować się w ciągu dnia. 1 opakowanie starczyło mi na ok. 2 miesiące. Podsumowując: dobra opcja dla cer w stronę suchych, ew. mieszanych, ale myślę, że może nie sprawdzić się cerom tłustym
    Zalety:
    • delikatne wybielenie przebarwień (chwilowe oczywiście)
    • faktycznie chroni przed słońcem
    • mocny glow
    • silne nawilżenie (super dla skór suchych bądź przesuszonych kuracją trądzikową, krem nawilżający pod zbędny)
    • nie roluje się (pod makijażem oczu)
    • nie spływa przy poceniu
    Wady:
    • uczucie lepkości na skórze
    • wolałabym jednak, żeby był to filtr 50+
    lergie
    10 sierpnia 2023 o 22:11
    Niepewny
    Krem kupiłam za jakieś grosze w Rossmannie. Bardzo fajnie, że tubka u dołu była zabezpieczona folią. Tak zabezpieczone tubki rzadko widuję, więc propsy. Sam kremożel wcale nie jest żelem - raczej określiłabym go jako lekki krem, jednak w odczuciu wcale taki lekki nie jest - jest całkiem bogaty. Nie tak łatwo się wchłania, czuć że są tutaj emolienty. Więc czy aby na pewno pod makijaż? Krem ma zapach taki pomiędzy typowym czymś do opalania a świeżym zapachem pielęgnacji. Po samej aplikacji twarz jest biała, ale to się niweluje podczas wchłaniania. Czuć, że zostaje lekki filtr, delikatnie lepki. Problem dla mnie jest to, że trzeba dłużej poczekać by nałożyć na niego makijaż - i ba, trzeba pamiętać, żeby użyć go totalnie solo. Gdy nakładałam najpierw krem/żel/serum, potem Lirene to makijaż po godzinie był wyświecony, czułam, że muszę to wszystko usuwać. Sam jako sam Lirene radzi sobie lepiej zdecydowanie lepiej. Jednakże czasem spotykam się z tym, że gdzieś coś się zetrze, mimo, że staram się równomiernie go nałożyć jak i potem odczekać do maksymalnego wchłonięcia (które nigdy nie jest 100% mam wrażenie). Dlatego w moim odczuciu jest niepewny. Pewniejszy od niego jest już Garnier. Drugim, mniejszym, problem jest to, że potrafi powodować kaszkę. Nie zawsze, bo i nie stosuję go codziennie, ale gdy mam długi dzień a jego kilkanaście godzin to wtedy to się dzieje. Ogólnie na plus cena i dostępność (zdecydowanie lepsza niż Garnier), no i całkiem nieźle sobie radzi z polskich marek (Dax był gorszy - recenzowałam). Ale nie wiem czy wrócę akurat do tego produktu. Nie mniej nie zrażam się do Lirene, może jakiś siostrzany wypróbuję.
    • Lekka konsystencja
    • Nie bieli po wchłonięciu
    • Całkiem przyjemny
    • Daje radę pod makijaż* (*tylko solo)
    • Nie roluje się
    • Zabezpiecza przed UVA itd. a nawet przed światłem niebieskim
    • Dostępność
    • Zafoliowana nakrętka
    • Zawiera emolienty, które polubi sucha skóra
    • Zapach jest dyskusyjny - ładny ale mocny - tak więc trzeba takie lubić
    Wady:
    • Nie lubi się z kremami pod nim, wyświeca szybciej makijaż
    • Może dawać uczucie lekko tłustawego
    • Trzeba dłuuużej poczekać przed nałożeniem makijażu
    • Może powodować kaszkę
  • 2 czerwca 2023 o 19:25
    Bardzo dobry spf
    Jest to jeden z moich ulubieńców jeśli chodzi o spf. Mam skórę mieszana, skłonna do przetłuszczania. Ten spf jest lekki, nie bieli i nie powoduje, że moja skóra szybciej się wyświeca. Na policzkach mam skórę bardzo wrażliwa, a on nie powoduje uczucia ściągnięcia, ani że bardziej się czerwieni. Idealny na zimę.
    Zalety:
    • Lekki
    • Nie podrażnia wrażliwej skóry
    • Nie szczypie w oczy
    • Nie bieli
    • Przystępny Cenowo