Kremy z filtrem do twarzy

Bielenda Recharge, Mgiełka ochronna na i pod makijaż SPF 50

HOBB
Bielenda Mgiełka ochronna SPF 50

• 20 maja 2025 o 14:38
    Wygoda i ochrona w jednym
    Jestem największą fanką SPF w formie sprayu. Przez cały rok stosuje kremy z filtrem SPF 50 i staram się nigdy nie pomijać tego kroku w porannej pielęgnacji. Zwłaszcza latem gdy słońce jest najmocniejsze nie zapominam o reaplikacji. Kiedy mam na sobie makijaż stawiam na SPF w formie mgiełki. To wygodniejszy i szybszy sposób na dołożenie SPF, który jednocześnie nie niszczy makijażu. Produkt od Bielendy spełnił moje oczekiwania. Na plus doceniał aplikator i formułę. SPF nie pozostawia na twarzy białego osadu ani klejącego się filmu. Dodatkowo w składzie obecna jest witamina C, która pielęgnuje skórę. Jak dla mnie jest to absolutny game changer na lato!
    Zalety:
    • boski zapach
    • wygodne opakowanie i formuła
    • nie bieli twarzy
    • zapewnia uczucie świeżości
    • ma przystępną cenę
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 19 maja 2025 o 19:16
    Skuteczna ochrona UV i wygoda w jednym!
    Mam cerę mieszaną, wrażliwą na słońce, a jednocześnie skłonną do przetłuszczania się w strefie T, dlatego ochrona przeciwsłoneczna jest dla mnie obowiązkowym elementem codziennej pielęgnacji – również wtedy, gdy noszę makijaż. Mgiełka ochronna Bielenda Recharge SPF 50 to dla mnie prawdziwe odkrycie w tej kategorii. Produkt zamknięty jest w poręcznej, lekkiej buteleczce z atomizerem, który równomiernie rozpyla delikatną, niemal niewyczuwalną mgiełkę. Nie zostawia białych smug ani lepkiej warstwy, co jest ogromnym plusem, szczególnie przy stosowaniu na makijaż. Nadaje się zarówno do odświeżenia ochrony w ciągu dnia, jak i jako ostatni etap porannej pielęgnacji. Sprawdziła się u mnie zarówno na „gołej” skórze, jak i na pełnym makijażu – nic się nie rozmazało, nie zrolowało, a twarz nie zaczęła się nadmiernie świecić. Mgiełka ma delikatny, lekko owocowy zapach, który szybko się ulatnia. Sama formuła jest bardzo lekka – nie obciąża skóry, nie powoduje zapychania porów ani podrażnień, co przy mojej mieszanej cerze zdarza się niestety często. Używałam jej w słoneczne dni i muszę przyznać, że skutecznie chroniła przed zaczerwienieniem i podrażnieniem od słońca. Dodatkowym plusem jest poręczność – butelka bez problemu mieści się w torebce, więc można ją mieć zawsze przy sobie. Dzięki temu łatwiej pamiętać o reaplikacji SPF w ciągu dnia, co przy tradycyjnych kremach bywało dla mnie uciążliwe. Podsumowując – to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą mieć wysoką ochronę przeciwsłoneczną bez konieczności zmywania makijażu i aplikowania wszystkiego od nowa. Świetny produkt do torebki na lato i nie tylko. Polecam każdej osobie, która ceni sobie wygodę, skuteczność i lekkość w jednym kosmetyku!
  • 13 maja 2025 o 23:59
    To już mój ulubieniec
    Jestem pod wrażeniem tego spf w mgiełce. I trafiłam na perełkę spf-ów. Piękne opakowanie atomizer bardzo przyjemnie rozpyla produkt nie pozostawiając plam. Zapach bardzo cytrusowy i przy nakładaniu troszkę dusi. Wykończenie satynowe w kierunku minimalnym glov. Nie nawidzę spf co pozostawiają tłuste bardzo świecące się wykończenie. Co do ochrony naprawdę trzeba sporo spryskać by uzyskać jakąkolwiek ochronę, przez to produkt starczy na kilka użyć. Już zakupiłam kolejną mgiełkę bo jest najlepsza i cena nie zwala z nóg. Ok. 20zł na promocji to atrakcyjna cena jak za taką jakość!
  • 13 maja 2025 o 23:23
    Pomarańczowe odświeżenie
    moja cera: problematyczna z tendencją do przesuszania Mgiełka zamknięta jest w poręcznej, smukłej buteleczce z wygodnym atomizerem. Utrzymana w biało-pomarańczowej kolorystyce, już samym wyglądem przywołuje letni klimat. Sam płyn jest wodnisty, zupełnie przezroczysty i bardzo szybko się wchłania. Po aplikacji skóra od razu wygląda na świeższą i bardziej promienną — daje naprawdę ładny efekt glow. Mam tylko wrażenie, że po chwili delikatnie się klei, ale nie jest to mocno uciążliwe. Zapach to wyraźna pomarańcza – soczysta i energetyzująca, utrzymuje się na skórze jeszcze przez chwilę po użyciu. Świetnie sprawdza się w upalne dni – idealna do odświeżenia cery w ciągu dnia i szybkiego odnowienia ochrony przeciwsłonecznej. Zdecydowanie letni niezbędnik!
  • 13 maja 2025 o 19:38
    Będę do niego wracać regularnie!
    Moja skóra to typ suchy, wrażliwy, potrzebujący ochrony, nawilżenia i ukojenia przez cały rok. A ochrona przeciwsłoneczna to dla mnie absolutny must have, niezależnie od pory roku czy pogody. Od dawna szukałam skutecznego, wygodnego i lekkiego sposobu na reaplikację SPF w ciągu dnia, szczególnie wtedy, gdy mam na sobie makijaż. I w końcu trafiłam na mgiełkę Bielenda Recharge SPF 50, która okazała się absolutnym game-changerem. Produkt zamknięty jest w smukłej, poręcznej butelce z atomizerem, która idealnie leży w dłoni i bez problemu mieści się w torebce. Szata graficzna, tak jak cała seria Recharge, to energetyzujący pomarańczowy kolor, który od razu przyciąga wzrok. Atomizer działa perfekcyjnie: nie zacina się, rozpyla mgiełkę równomiernie i bardzo delikatnie, a aplikacja jest szybka i przyjemna. Zapach? Cudowny! Soczysty, cytrusowy - pachnie jak świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Aromat jest przyjemny, nie utrzymuje się długo, więc nie koliduje z perfumami czy innymi kosmetykami. To, co dla mnie najważniejsze formuła jest naprawdę lekka, nie bieli, nie zostawia tłustej warstwy, nie wpływa negatywnie na makijaż. Mogę reaplikować go w ciągu dnia bez lusterka i bez obaw o „rozpłynięcie się” podkładu. Skóra pozostaje świeża, a makijaż nienaruszony. Ten produkt to dla mnie mała rewolucja po raz pierwszy czuję, że reaplikacja SPF może być łatwa, szybka i przyjemna. A co najlepsze nawet mój narzeczony, który dotąd unikał filtrów jak ognia, z przyjemnością sięga po mgiełkę i używa jej regularnie. To idealna opcja na lato, do torebki, do auta, do reaplikacji w biegu. Wysoka ochrona, komfort użytkowania i piękny zapach w jednym. Polecam z całego serca każdemu, kto tak jak ja - szukał wygodnej formy SPF „na co dzień”.