Kremy z filtrem do twarzy

Missha All Around Safe Block, Aqua Sun Gel SPF50+/PA++++ Żelowy krem z filtrem przeciwsłonecznym

• 11 kwietnia 2025 o 15:38
    Nawilża choć tłuści
    Waham się między oceną 4 a 5 Ten filtr SPF to jeden z moich ulubionych. Filtrów używam od 20 lat, przeszłam przez totalne białe pasty, na szczęście dzisiejsze filtry są już przyjemniejsze. Moja cera: ekstremalnie tłusta, z trądzikiem grudkowatym, dojrzała (35 lat). Naprawdę nie znam osoby z drugą tak tłustą cerą. Odkąd używam silnych retinoidów i kwasów skóra zrobiła się jeszcze bardziej mieszana, na policzkach podrażniona i sucha, a na czole i nosie nadal mocny tłuścioch. Ten filtr zachwalało wiele osób ze względu na jego lekkość. U mnie niestety - tłuścioch. Ale nie ma w ogóle takiego kremu na rynku, który by mnie zmatowił. Niedawno odkryłam puder bambusowy z Paese który potrafi mnie zmatowić na cały dzień więc i przerzuciłam się z matujących SPF na takie “zwykłe”. Wykończenie daje podobne jak znany wszystkim Holika Aloe. Ma też podobną konsystencję, lekkiego kremu. Jednak odróżnia go zdecydowanie to, że Holika potrafi wysuszyć po całym dniu - sam filtr nie jest zły, ale nie daje dostatecznego nawilżenia. Za to Missha… Po zmyciu twarzy po całym dniu jest przyjemnie gładka, nawilżona. Ma bogaty skład którego nie powstydziłby się niejeden krem pielęgnacyjny. Lubie po niego sięgać kiedy skóra woła o nawilżenie, dzięki temu SPF i makijaż nie powoduje poczucia suchości na twarzy.
    Ann976
    2 lutego 2025 o 12:34
    Gamechanger
    Kremu z SPF używam przez cały rok ze względu na kuracje kwasami. Bardzo mi zależy, by filtr sprawdzał się pod makijażem: nie rolował, nie ważył podkładu itd. Mam skórę mieszaną, więc kolejnym ważnym aspektem jest dla mnie, aby krem się nie świecił. Kupiłam Misshę ze względu na rekomendacje i ... przepadłam! Krem jest lekki, dosyć wodnisty. Szybko się wchłania, nie bieli, nie roluje. Wygląda dobrze zarówno pod makijażem, jak i sam - nawet po całym dniu nie świecę się jak masło. Krem ma przyjemny, świeży zapach, a tubka z Dziubkiem pozwala na higieniczną aplikację.
    KardiaM
    23 listopada 2024 o 16:09
    Lekki i skuteczny
    Dużą wagę przywiązuję do ochrony przeciwsłonecznej, i to przez cały rok, dlatego często testuję preparaty z filtrem. Opakowanie to tubka z "dzióbkiem", dzięki czemu aplikacja jest higieniczna. Krem charakteryzuje się lekką konsystencją, ale wystarczy niewielka ilość, zatem jest wydajny. Zapach przypadł mi do gustu. Kosmetyk jest biały, ale nie pozostawia śladów na skórze i "nie bieli". Po nałożeniu czułam delikatne uczucie chłodzenia, ale nie było to nieprzyjemne. Krem szybko się wchłonął i pozostawił skórę miłą w dotyku, bez tłustego filmu. Efekt jest raczej neutralny- ani nie matuje, ani nie nawilża w dużym stopniu. Dobrze współgra z kosmetykami do makijażu. Jest skuteczny, bo świetnie chroni przed szkodliwymi promieniami (nie opaliłam się :) ). Ponadto nie spowodował u mnie żadnych reakcji niepożądanych i nie obciążył cery. Myślę, że do niego powrócę :)
    Vacna
    8 grudnia 2023 o 9:53
    Kolejny kosmetyk już
    To mój drugi krem z tej firmy. Mam SPF25 i faktycznie wszystko było zgodne z opisem i tutaj jest podobnie. Bardzo dobrze się wchłania i stosuje go jako krem pod makijaż rano. Polecam.
    xlovx
    5 listopada 2023 o 16:16
    Mój TOP 2 co do SPF
    Koleżanka przywiozła mi go z Korei, jako że byłam akurat w potrzebie co do SPF to od razu się na niego zdecydowałam. W sumie to pasował mi pod każdym względem. Lekki, nie bielił, pozostawiał cerę piękną i pełną blasku, był całkiem wydajny, nie zapychał i ogólnie jest idealny. Więcej nie mogę dodać bo wszystko było idealne :))
    Zalety:
    • nie bieli
    • nie zapycha
    • pozostawia cerę pełną blasku
    Wady: