Pasty do zębów

WhiteON Black Gold Luxury Shine, Wybielająca pasta do zębów `22K złoto z aktywnym węglem`

Tołpa
tołpa. black gold pasta do zębów, 75 ml

• 2 marca 2025 o 20:10
    Dla mnie jest ok
    Pasta koloru czarnego, z drobinkami złota, zamknięta jest w plastikowej tubce z zakrętką. Pasta dobrze się pieni, komfortowo się nią myje zęby. Ma bardzo delikatny miętowy smak, który fajnie odświeża, ale nie szczypie w język. Niestety nie zauważyłam, żeby wybielała zęby, a ma to robić dosyć mocno. Mimo to lubię tą pastę i raz na jakiś czas do niej wracam.
    ALM007
    30 maja 2024 o 15:13
    Jak osiągnąć bielszy uśmiech z WhiteON Black Gold i olejem kokosowym
    WhiteON Black Gold Luxury Shine to wybielająca pasta do zębów, którą stosuję regularnie. Pasta dobrze oczyszcza zęby, pozostawiając uczucie świeżości i czystości. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam, że moje zęby są trochę jaśniejsze. Aktywny węgiel w składzie pasty skutecznie usuwa powierzchniowe przebarwienia, co jest dużym plusem dla osób, które piją kawę czy zieloną herbatę. Jednakże, jak większość past wybielających, WhiteON Black Gold Luxury Shine sama nie wybieli zębów spektakularnie. To delikatne działanie. Ja to akceptuję. Dlatego jednak stosuję dodatkowy krok w mojej codziennej pielęgnacji jamy ustnej – przed myciem zębów pastą, myję zęby olejem kokosowym - raz dziennie. Olej kokosowy naprawdę robi robotę, jeżeli chodzi o naturalne wybielanie i poprawę stanu zdrowia jamy ustnej. Jest tani, naturalny i działa super!:)
    Zalety:
    • Skutecznie usuwa powierzchniowe przebarwienia - delikatnie
    • Pozostawia uczucie świeżości i czystości
    Wady:
    • Sama nie zapewni spektakularnych efektów wybielania - polecam łączyć z olejem kokosowym;)
  • 5 maja 2024 o 13:42
    Czarne złoto
    Jedna z moich ulubionych past. Podeszłam do niej ostrożnie i nie spodziewałam się spektakularnych efektów. Używałam jej eksperymentalnie i w pewnym momencie popatrzyłam na swoje zęby i zaczęłam się zastanawiać co spowodowało, że tak pojaśniały, bingo! to zasługa tej pasty. Pasta sama w sobie jest nietypowa, bo czarna, ze względu na obecność węgla i z widocznymi drobinkami złota, które czasem zgrzytają pod zębami podczas mycia. Wszystkie te aspekty razem wzięte powodują, że zęby lśnią, są super doczyszczone, a proces wybielania dzieje się stopniowo. Smak jest ok, ale mi brakuje tutaj mocniejszego orzeźwienia, dlatego ja stosuję ją na noc. Dobrze się pieni i nadaje się do szczoteczek sonicznych. Warto zwrócić uwagę na to, że pasta zawiera węgiel, który ma dosyć mocne właściwości ścierające, dlatego trzeba uważać podczas stosowania tego typu past i z pewnością nie nadają się one do szczotkowania kilka razy dziennie - co powie każdy dentysta. Dlatego ja używałam pasty tylko raz dziennie i dzięki temu nie miałam zniszczonego szkliwa, ani nadwrażliwych zębów, za to pięknie wybielone i zdrowe. Osobiście polecam tę pastę i z pewnością do niej wrócę.
    Elanita
    30 kwietnia 2024 o 19:35
    Z.O.N.K
    Kupilam ja w rossmanie bo potrzebowałam jakiejś naprawdę wiarygodnej pasty wybielającej. Ale się rozczarowałam. Pewnie jak ktoś ma mocniejsze zęby ode mnie ???? to ta pasta mooooooze przynieść ( jakiś?) Efekt. Fajna , czarna , nie brudzi .. Może nie wybiela , przynajmniej wg mojej obserwacji. Ale napewno widocznie czyści ząbki i szczeliny miedzyzebowe.ale jeśli chodzi o wybielanie i usuwanie przebarwień, to jednak będę szukać nadal ☹️
    Zalety:
    • Odświeżenie
    • Kolor
    • Wydajnosc
    Wady:
    • Brak widocznego wybielenia
    C_in_i
    26 lutego 2024 o 23:18
    Przyjemne zaskoczenie
    Pastę kupiłam za połowę ceny w Rossmanie. Na co dzień używam szczoteczki elektrycznej, aktualnie zaczęłam używać szczoteczkę soniczną. Używam past o właściwościach wybielających/wegańskich/z zawartością węgla aktywnego. Jest to już kolejna pasta od Tołpy, po którą sięgam. Przyznam szczerze, że trochę się obawiałam tego produktu i sięgnięcie po tą pastę odkładałam i odkładałam aż w końcu przyszła pora na tą pastę. Spodziewałam się konkretnego rypacza, bo skoro pasta ma wybielać do 5 odcieni, to nie może być przecież delikatna. i tutaj miałam sporą niespodziankę, ponieważ pasta okazała się być jedną z lepszych jakie do tej pory wypróbowałam z serii whiteOn. Pasta ma gęstą, żelową konsystencję w kolorze wyblakłej czerni z widocznymi drobinkami srebra koloidalnego. Konsystencja jest jednolita, nie ma żadnych grudek. W smaku dla mnie jest rewelacyjna, delikatna mięta zapewnia odświeżenie, producent nie funduje nam pieczenia. Pasta dobrze domywa zęby, usuwa przebarwienia i osad nazębny, aż miło przejechać językiem po zębach ;) Na szczoteczce elektrycznej oraz sonicznej pasta dobrze się pieniła. Mój mąż, który używa zwykłej szczoteczki manualnej był pod tym względem rozczarowany, wg. Niego pasta słabo się pieniła. Pasta nie brudziła armatury, nie rozbryzgiwała się nadmiernie a jej resztki łatwo można było usunąć. Po zużyciu 2 tubek pasty nie zauważyłam, aby moje zęby były jakoś bardziej rozjaśnione/ zmieniły drastycznie odcień o 5 odcieni. Pod względem wybielania efekt na moich zębach był bardzo mało widoczny. Grunt, że nie powstały przebarwienia na zębach. Pastę bez problemu można wycisnąć do ostatniej porcji w tubce. Pastę stosowałam razem z mężem, jedno opakowanie wystarczyło nam na 3 tygodnie codziennego stosowania przy myciu zębów 2 x dziennie.