Maseczki w płachcie

Lomi Lomi Vegan, Sheet Mask with Broccoli Extract and Vitamins A and E Wegańska maseczka w płachcie z ekstraktem z brokułów i witaminami A i E

• 21 lutego 2022 o 19:31
    Średniak bez szału
    Kupiłam tę maseczkę w pakiecie wraz z innymi z serii ''Lomi Lomi Vegan''. Pierwsze co przykuło moją uwagę to zdecydowanie przepiękne opakowanie. Matowe, jakby kartonowe (przypomina mi teksturą kartonik od jajek) z cudowną warzywną ilustracją na przodzie opakowania. Wcześniej używałam już maseczek z tej firmy i uwielbiałam efekt jaki zostawiały na moje skórze, jeżeli chodzi o wersję vegan to niestety, ale zawiodła mnie po całości. Zacznijmy od plusów: +piękne opakowanie +możliwość zakupu w pakiecie 7 sztuk +chwilowe uczucie nawilżenia/ odżywienia +biodegradowalny materiał maski No, i to by było na tyle :) Natomiast jeżeli chodzi o minusy to: -praktycznie zerowy efekt pomimo stosowania regularnie -brak zapachu (w teorii brak zapachu powinien być plusem, ale problem polega na tym że maseczka przywołuje piękną grafiką, ma się wrażenie że po otwarciu wyjmie się jakiś ciekawy produkt, a tu zwykła nudna biała i bezzapachowa maseczka. To trochę jak dostać czarne skarpetki na święta :)) -dość wysoka cena jak na produkt który ledwo działa - EDTA w składzie, niby mała ilość ale jednak - ciężko się ją rozkłada przez to że materiał jest bardzo cienki i łatwy do rozerwania. -brak trwałego efektu, następnego dnia w ogóle zapominasz że wczoraj robiłaś jakąkolwiek maseczkę. Podsumowując, produkt jest po prostu ok. Niby coś tam działa, niby ładnie wygląda, ale jest tyle produktów na rynku które warto kupić że w ramach desperacji nie kupię więcej serii vegan od Lomi Lomi. Szkoda, ich pozostałe maseczki (tj. z serii poza Vegan) są naprawde świetne!
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • możliwość zakupu w pakiecie 7 sztuk
    • chwilowe uczucie nawilżenia/ odżywienia
    • biodegradowalny materiał maski
    Wady:
    • praktycznie zerowy efekt pomimo stosowania regularnie
    • brak zapachu (w teorii brak zapachu powinien być plusem, ale problem polega na tym że maseczka przywołuje piękną grafiką, ma się wrażenie że po otwarciu wyjmie się jakiś ciekawy produkt, a tu zwykła nudna biała i bezzapachowa maseczka. To trochę jak dostać czarne skarpetki na święta :))
    • dość wysoka cena jak na produkt który ledwo działa
    • EDTA w składzie, niby mała ilość ale jednak
    • ciężko się ją rozkłada przez to że materiał jest bardzo cienki i łatwy do rozerwania.
    • brak trwałego efektu, następnego dnia w ogóle zapominasz że wczoraj robiłaś jakąkolwiek maseczkę.
  • 3 lipca 2021 o 13:44
    Lekko odświeża i to tyle
    O mojej skórze Mam 38lat więc skóra nieco już traci na jędrności, kilka zmarszczek mimicznych się znajdzie i przebarwienia posłoneczne które są moja zmorą . Skóra jest sucha, bez wyprysków . Maski Lomi Lomi to dawny zakup który troszkę u mnie leży i w miarę możliwości uszczuplam te zapasy. Jak sprawdził się brokułek :) zapraszam do recenzji. Zestaw siedmiu masek kupiłam w Hebe za 48 zł. Całość zapakowana była w kartonik a każda maska na swojej saszetce ma grafikę odpowiadającą danemu warzywu które jest motywem przewodnim. Są bardzo ładne, kolorowe i takie wiejskie .Idealnie trafiają w mój gust jeśli chodzi o wygląd opakowań. Płachta wykonana jest z biodegradowalnego materiału który jest cienki i idealnie przylega do skóry .Otwory na oczy ciut za małe ale cała reszta bez zarzutu. Trzyma się twarzy, nie spada , boki nie odstają. Maska jest mocno nasączona przeźroczystą żelową emulsją której zostaje jeszcze odrobina w saszetce. Ja zawsze nakładam to na szyję i dekolt . Zapachu właściwie nie wyczuwam a myślałam że będzie jakoś ciekawie pachnieć ... brokułem :) Ważny dla mnie jest skład kosmetyków które używam. Staram się wybierać te najbardziej naturalne bądź takie bez kontrowersyjnych składników. Tutaj mamy; * Nawilżającą glicerynę i kwas hialuronowy. * Ekstrakt z brokuła który ma wygładzać, nawilżać i ujędrniać skórę . * Pantenol, alantoina-wiadomo że te składniki łagodzą , koją i nawilżają * Arginina-pomaga uelastycznić skórę , odmłodzić * Troszkę mikroplastiku, EDTA ale nie jest źle. Skład maski do przyjęcia:) Negatywnych efektów ubocznych nie uświadczyłam. Żadnego pieczenia, swędzenia , zaczerwienianie czy zapchania skóry. Efekty Według producenta maska ma odżywiać skórę , uelastyczniać a nawet pomagać w walce z niedoskonałościami. Ja pod takimi obietnicami nie mogę się podpisać. Nie czułam mocnego nawilżenia skóry ot takie zwykłe odświeżenie. Dodatkowo na twarzy pozostał lepka warstwa, nie wchłonęło się mimo długiego czasu oczekiwania więc zmyłam wszystko wodą . Z doświadczenia wiem że moja skóra nie lubi takich oblepiaczy i gdy zostawię maskę na noc to rano pojawiają się krostki. Ogółem mówiąc maska taka sobie. Nie daje spektakularnych efektów tylko lekko nawilża. Dobrze ją zastosować gdy skóra jest w dobrej kondycji chęcią lekkiego odświeżenia . Ja do niej powrotu nie planuję. PLUSY -śliczne opakowanie -cienka płachta -łatwo dostępna -odświeżenie skóry +/- bez zapachu +/-skład MINUS -brak większych efektów
  • 23 maja 2021 o 14:02
    Urocze opakowanie
    Grafik zrobił wielką robotę,bo myślę, że każda z nas kkupiła to przez szatę graficzną. Cały zestaw wygląda jak uroczy kartonik z nasionami, taki prezent na działkę. Maseczka brokułowa jest bez zapachu, więc duży plus. Bardzo mocno nasączona i po 30min trzymania na twarzy nadal bardzooo wilgotna, więc mega wydajne. Uczucie lepkości szybko znika. Skóra jest lekko miękka i nawilżona, ale bez szału. Dla mnie dziwną sytuacja był moment ubierania maski na twarz, bo totalnie nie pasowała na mnie, a twarz mam dość wymiarową :D może to kwestia azjatyckiego produktu, ale mój nos dla maski był zbyt w bok..? Maska to bardziej fajny gadżet, niż produkt wart ceny za efekt. Dobry pomysł na prezent przez uroczy look.
    Zalety:
    • Opakowanie, zwłaszcza zestaw
    • Bardzo wilgotne
    • Cena na promocji
    • Dostępność
    • Lekko miękka skóra
    • Nie uczula
    Wady:
    • Za mało nawilża
    • Mały efekt
    • Niewymiarowa maska
  • 2 września 2020 o 11:09
    Najlepsza z całej paczki
    Podczas zakupów w Hebe wpadł w moje ręce siedmiopak maseczek w płachcie w promocyjnej cenie. Testowałam wszystkie po kolei - brokułowa jest ostatnią z całego zestawu i uważam, że jest najlepsza z całej paczki. Skład maski jest naprawdę przyzwoity, nie odnotowałam ani jednego specjalnie szkodliwego składnika. Opakowanie wykonano w bardzo estetycznym designie. Po otwarciu nie uderzył mnie żaden intensywny zapach, co uważam za plus. Nie lubię masek o męczących, gryzących w nos. W przeciwieństwie do innych wersji, maska była pełna esencji. Wystarczyło jej na wklepanie w szyję i dekolt. Stosowałam zgodnie z zaleceniami producenta. Po ściągnięciu płachty pozostałości produktu szybko wchłonęły się w skórę bez pozostawienia lepkiej warstwy. Działanie nawilżające było dość delikatne, ale zauważalne. Od tego typu produktu oczekuję jeszcze trochę więcej, dlatego od oceny odjęłam jedną gwiazdkę.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • dużo esencji
    • ładnie złożona płachta
    • estetyczne opakowanie
    • delikatny zapach
    Wady:
    • zbyt delikatne działanie nawilżające
  • 1 czerwca 2020 o 12:02
    Wegańskie odświeżenie.
    Używa od:próbka
    Jestem ogromną zwolenniczką masek w płachcie i uwielbiam je stosować, zwłaszcza po peelingach. Tę konkretną kupiłam w Hebe w 7-paku za 29,99 złotych, więc cena jak na tego rodzaju produkt jest całkiem przyzwoita. Maska zamknięta jest w bardzo estetycznej saszetce, a sama płachta jest z dość grubego i wytrzymałego materiału. W saszetce znajduje się sporo esencji. Zapach oceniłabym jako neutralny (ani na kolana nie powalił, ale też nie odrzucał). Esencja mimo że wydaje się na pierwszy rzut oka dość lekka, lecz niestety pozostawia lepką warstwę na buzi. Wielkość płata jest dopasowana do twarzy, spokojnie wystarczyła na moją całą i dobrze się jej trzymała. Co do efektów, nie czułam jakiegoś gigantycznego nawilżenia, ale na pewno podrażnienia były złagodzone, nic nie piekło ani nie czułam żadnego innego dyskomfortu podczas trzymania maski na twarzy. Jak na maskę w płacie i w tej cenie, jest ok. Jako złagodzenie skóry po peelingu kwasowym jak najbardziej się sprawdzi.
    Zalety:
    • płachta bogato nasączona esencją
    • rozmiar płachty jest na tyle duży, iż bez problemu obejmuje ona całą buzię
    • łagodzi podrażnienia i daje ukojenie po peelingu kwasowym
    • nie piecze ani nie szczypie podczas użytkowania
    • daje poczucie relaksu i przyjemności w czasie trzymania płachty na twarzy, zwłaszcza po schłodzeniu jej w lodówce
    • niska cena
    • kompleks witamin w składzie
    • produkt wegański o całkiem przyzwoitym składzie
    Wady:
    • krótkotrwałe i mało odczuwalne nawilżenie
    • lekko lepka twarz po zdjęciu płata

Zobacz także inne Maseczki w płachcie