Maseczki w płachcie

Avon Planet Spa, Radiant Gold Radiance Sheet Mask Rozświetlająca maska do twarzy w płachcie z olejkiem oud i bursztynem

iwonab1
    22 września 2024 o 12:58
    Poniżej przeciętnej, nie zauważyłam zbytnio efektów.
    Maseczke Avon Planet Spa kupiłam w cenie ok 10 zł. Saszetka ma ładny różowy kolor, a z tyłu opakowania znajdziemy instrukcje z informacjami. Gdy nałożyłam maske na twarz, dobrze się trzymała oraz nie zjeżdżała, jednak jest tak mocno nawilżona -że kapało z niej. Muszę przyznać, że ma bardzo ładny zapach, który umilał mi czas relaksu. Po ok 15-20 minutach trzymania jej na twarzy i zdjęciu, moja twarz była nawilżona i cóż... Chyba tylko tyle dobrego zauważyłam... Miał być efekt rozjaśnienia, jednak moja twarz świeciła się aż za bardzo, a zwłaszcza nos. Wyglądała jak po nałożeniu sporej ilości tłustego kremu. Nie wiem czy taki miał być efekt... Mi nie przypadła do gustu ta maseczka.
    Zalety:
    • Ma ładny zapach
    • Nawilża
    Wady:
    • Sprawiła że moja twarz wyglądała na tłustą
    • Nie zauważyłam prawie żadnych efektów
    Inne
  • 2 maja 2023 o 14:52
    Rozświetlenia brak, jest za to delikatne nawilżenie
    Używa od:próbka
    Maskę rozświetlającą w płachcie Planet Spa od Avon otrzymałam w gratisie do zamówienia z drogerii internetowej. Czasem lubię stosować maski w plachcie, więc taki prezent bardzo mnie ucieszył. Tego samego dnia podjęłam się zastosowania maski. Niestety nie zauważyłam rozświetlenia. Maskę zaaplikowałam na oczyszczoną skórę twarzy i trzymałam ją na twarzy ok. 15 minut. Maseczka w formie płachty jest dobrze nasączona, ale nie na tyle, by z niej kąpało, a podczas gdy "siedzi" na twarzy odczuwalny jest miły chłód i uczucie ukojenia. Nie zaobserwowałam żadnego uczucia pieczenia, czy swędzenia, jak również zaczerwienień po zdjeciu maseczki z twarzy. Niestety nie zaobserwowałam także rozświetlenia, a przecież zgodnie z opsem producenta maseczka ma właśnie działanie rozświetlające. Odczułam natomiast komfortowe nawilżenie, które utrzymywało się do następnego ranka (aplikacja maski miała miejsce wieczorem). Jeśli chodzi o kwestie techniczne, nawilżenie maseczki jest szczodre, a płachta jest mokra do samego zdjęcia. Nie wysycha w trakcie, bez obaw. Opakowanie to standardowa dla masek w płachcie saszetka, łatwo ją otworzyć by wyjąć produkt. Płachta ma standardowy kształt, jest delikatna i miła dla skóry, a esencja pachnie typowo kosmetycznie. Wycięcia na nos i oczy są zrobione tak, by pasowały do wielu kształtów twarzy. Moja jest raczej drobna, ale szersze buzię nie powinny mieć problemu z niedopasowaniem. I co tu zrobić z takim kosmetykiem? To całkiem fajna maska dająca lekkie nawilżenie i ukojenie skóry twarzy, ktorej dałabym mocne 4 gwiazdki. Lecz producent obiecuje rozświetlenie, a ja go nie zaobserwowałam. W kategorii masek rozświetlających nie zasługuje więc na wysokie noty. Krakowskim targiem (nie pochodzę z Krakowa, ale w moich stronach tak się mówi) daję tej maseczce 3 gwiazdki.
    izaxolk
    18 marca 2021 o 0:32
    maseczka avon planet spa
    Maseczka Radiant Gold z serii Planet Spa od AVON. Produkt ten idealnie sprawdzi się przed większym wyjściem, ponieważ jej zadaniem jest rozświetlić matową i zmęczoną cerę oraz przywrócić jej wypoczęty wygląd i oddać pełne odżywienie. Wygodna formuła maski z pewnością sprawdzi się zarówno w domowych warunkach, jak i podczas wyjazdu. ...zacznijmy od początku, czyli od otwarcia opakowania. Maseczka ma przyjemny, świeży i słodkawy zapach. Dość perfumowany, ale w pozytywny sposób.Sama maseczka może być użyta więcej niż raz, ponieważ esencja zawarta w opakowaniu wystarcza na podwójny zabieg. Aplikacja jest bardzo prosta, może nie dla każdego, ale z pewnością każdy sobie z nią poradzi. Po aplikacji, na samym początku czuć lekkie mrowienie, jednak bardzo pozytywne. Osobom z wrażliwą skórą może wystąpić lekkie pieczenie wokół oczu, jednak po paru minutach całkowicie zanika. Maseczka ta ma zdecydowanie właściwości chłodzące, zatem sprawdzi się podczas gorących dni dla orzeźwienia zmeczonej od słońca skóry ☀.Zauważyłam, że moja skóra po 15 minutach kuracji zrobiła się jaśniejsza, zaczerwienienia po trądziku i podobnych zanikają. Oczywiście nie jest to efekt stały, aby go utrzymać należy stosować produkt 2/3 razy w tygodniu.Moją drugą aplikację zastosowałam przed nałożeniem makijażu. Moim zdaniem makijaż lepiej się trzymał na twarzy podczas dnia - jednak proszę pamiętać, że jest to kwestią indywidualną i nie każdemu może to w taki sposób służyć. https://www.instagram.com/p/CA59oGNDZJY/?igshid=86721f7za0m
    Zalety:
    • zapach, nawilżenie, wydajność (użycie 2x)
    U konsultantki
  • 5 października 2020 o 19:17
    Przyjemna
    Maseczkę otrzymałam w prezencie od pewnej kochanej duszyczki. Zawiera olejek oud i bursztyn. Ma piękny świeży, nieco słodki zapach. Płachta jest dobrze skrojona, nie miałam problemu z aplikacją. Jest miękka i aksamitna w dotyku, bardzo przyjemna i mocno nasączona. Esencja ma nieco żelową formułę i jest jej na tyle dużo, że płachta jest mocno nasączona i jeszcze zostaje sporo na szyje i dekolt. Płachtę trzymałam ok 20 min i przez ten cały czas była mokra, dawała przyjemne uczucie chłodzenia. Po aplikacji wklepałam nadmiar serum, trzeba było dać jej chwilkę aby się wchłonęła. Skóra po zastosowaniu pozostaje nawilżona, odżywiona i delikatnie napięta. Wybitnego rozświetlenia nie zauważyłam ale skóra i tak bardzo ładnie wyglądała i efekt ten utrzymywał się kilka godzin. Reasumując bardzo przyjemna maska, miła w zastosowaniu i dająca widoczne efekty po aplikacji.
    • Działanie
    • Miła w użyciu
  • 2 czerwca 2020 o 12:32
    Całkiem przyzwoita
    Kupiłam z czystej ciekawości, ponieważ kiedyś tam widziałam ją na promocji. Kosztowała śmieszne 5 złotych, więc żal było się nie skusić. Fajnie było wypróbować :) Cena regularna raczej mnie nie zachęca do zakupu. Uważam, że tak 10 złotych to maksimum, jakie mogę wydać na maskę w płachcie. Opakowanie ładne, utrzymane w stonowanej kolorystyce. Zadziwiające duże, jak na płachtę średniego rozmiaru. Płachta w miarę dobrze wykrojona. Nie przesuwa się na twarzy. Jedyne co mi przeszkadza to mocny, lekko alkoholowy zapach. W pierwszej chwili aż mnie oczy zapiekły od tego. Samo działanie... Myślę, że to dobra opcja przez wyjściem, tak pod makijaż. Maska powiedźmy bankietowa. Dobrze rozświetla skórę, nadaje jej taki promienny wygląd. Dodatkowo przyjemnie nawilża, jednak nie jest to bardzo długotrwały efekt. Zmiękcza wysuszony naskórek na moich policzkach. Nie zapycha, nie uczula. Raczej nie powaliła mnie na kolana, ale jest dosyć przyzwoita. Myślę, że jeśli trafię na nią gdzieś tam w promocji, może kupię jeszcze raz.
    Zalety:
    • Dobre skrojona płachta.
    • Ładne opakowanie.
    • Rozświetla.
    • Nawilża.
    • Zmiękcza suche skórki.
    Wady:
    • Wysoka cena regularna.
    • Zapach.
    • Dosyć krótkotrwały efekt.
    U konsultantki

Zobacz także inne Maseczki w płachcie