Krem jest jedym z produktów z serii Eternal Glow jaki m okazję stosować. Byłam bardzo ciekawa jak sprawdzi się na mojej zmęczonej cerze, która generalnie należy do mieszanych choć ostatnio jest bardziej sucha.
OPAKOWANIE
To co pierwsze rzuca się w oczy to porządne, szklane opakowanie w formie słoiczka, który mimo, że nie należy do moich ulubionych rodzajów opakowań to tutaj dzięki dołączonej szpatułce mi on nie przeszkadza. Słoiczek jest solidny, ciężki, z delikatną, urodziwą szatą graficzną. Wewnątrz znajduje się nakładka, która chroni krem przed powietrzem co uważam za duży plus. Opakowanie jest naprawdę dobrej jakości co jest ważne zwłaszcza przy produktach do buzi.
KONSYSTENCJA
Krem ma dość lekką konsystencję, która ma kolor biały, lekko opalizujący dzięki drobinkom w nim zawartym. Szybko się wchłania, nie zostawia tłustego filmu, nie oblepia, nie powoduje nadmiernego błyszczenia tylko tworzy delikatny efekt glow, taki rozświetlający, który sprawia, że cera wygląda na wypoczęta.
ZAPACH
Jest dość mocno wyczuwalny, ale tylko przez chwilę, mi osobiście się podoba, ciężko mi go do czegoś przyrównać, ale chyba najbardziej określiłabym go jako kwiatowy, świeży.
DZIAŁANIE
Krem bardzo dobrze nawilża skórę, jest ona miękka, miła w dotyku, wygładzona i tak zdrowo rozświetlona co latem naprawdę super się prezentuje. Wszelkie uczucie ściągania po myciu buzi znika, nie ma żadnego napięcia, oblepienia. Przyznam, że bałam się zapychania przez te drobinki bo mam do tego tendencje, ale nic takiego się nie działo. Po czasie zauważyłam, że buzia ma zdrowszy wygląd, jest bardziej jednolita, mniej szara, mniej kapryśna, i jakby wyciszona. Zauważyłam też poprawę w elastyczności skóry, jest zdecydowanie lepiej nawilżona. Używam kremu głównie na noc choć i czasem rano, pod makijaż i nie zauważyłam, żeby podkład się rolował, robił się pomarańczowy czy spływał. Jestem bardzo zadowolona z efektu jaki mi daje. Plus za naturalny skład, jedynie szkoda, że nie ma filtrów spf.
NIEPOŻĄDANE
Mnie krem nie podrażnia, nie uczula mojej skóry, nie zapycha strefy T, nie oblepia, nie obciąża, nie powoduje jakiś reakcji alergicznych. Zapach jest dość intensywny, ale mi nie przeszkadza bo dość szybko znika i dodatkowo mi się podoba.
WYDAJNOŚĆ
Używam codziennie i zużywa się w standardowym tempie. Myślę, że na około 3 miesiące wystarczy.
CENA
Cena należy do tych średnio wysokich, ale kosmetyk spokojnie wystarczy na 3 miesiące więc jakby rozkłada się w czasie.