Szukałam zamiennika dla maseczki Glamglow SuperMud ,której działanie bardzo mi się spodobało(zużyłam małe opakowanie),ale cena 330 zł za tubkę już nie.
Moja dojrzała,mieszana cera kocha glinki i węgiel ,więc kryterium mojego polowania.
Kosmetyków DR.Organic nigdy nie używałam,ale składy maja zachęcające ,więc postanowiłam zaryzykować i kupić kilka produktów.
Zakupy robiłam w sklepie internetowym Puder i krem,za swoja maskę zapłaciłam 10,90 zł, w DOZ-ie kosztuje ok 30 zł,w Douglasie 43 zł,ale zdarzają się sklepy oferujące ją za prawie 100 zł...
Produkt zamknięty jest w plastikowej tubce z małym otworem,ma kolor grafitowy,kremową konsystencję,pachnie mokrą ziemią przyprawami i ziołami .
Nakładam ją raz w tygodniu od sześciu tygodni.
Zasycha w ciągu kwadransa,łatwo się zmywa nie brudząc przy tym całej łazienki.
Po zmyciu pory są odblokowane,oczyszczone,zmniejszone.
Cera matowa,ale nie ściągnięta,podrażniona czy przesuszona,wydzielanie sebum zmniejszone -u mnie przez dwa dni.
W składzie :węgiel aktywny ·,sok z liści aloesu , glinka kaolinowa .
Olejki z :
paczuli , kokosowy , z kadzidłowca ,z kanarecznika ,palmarozowy , z czapetki , z drzewa różanego , cedrowy , cynamonowy , mirtowy , z pelargonii , z róży otto Ekstrakty z :
z czarnych jagód , ogórka , trzciny cukrowej ,
z owoców pomarańczy ,klonu , rumianku , jeżówki,
drzewa różanego ,drzewa gwajakowego ,liści gorzkiej pomarańczy , skórki mandarynki , jaśminu ,róży otto .balsam gurium.
Produkt zawiera również alkohol czego się obawiałam,bo powoduje on u mnie najpierw przesuszenie,a później nadmierną produkcję sebum ,jednak w tym przypadku nic takiego nie miało miejsca.
Świetny skład ,super oczyszczenie,dobra wydajność i cena.
Zalety:
- Działanie,skład,aplikacja,opakowanie,cena,wydajność.