Toniki i hydrolaty

Floslek mistLOVE Soothing Mist, Łagodząca mgiełka `Ogórek i aloes`

• 25 stycznia 2025 o 13:36
    Wow !
    Jeszcze parę lat temu często pomijałam etap tonizowania skóry, jak się okazuje to był mój błąd, który skutecznie po latach naprawiam i testuję wszystko co wpadnie w moje oko ;) . Po zachwycie innymi produktami marki Floslek przyszła pora na recenzję łagodzącej mgiełki gdyż zużyłam 4 opakowania tych uroczych maluchów :), w różnych warunkach atmosferycznych. Moja cera jest dojrzała, sucha, z tendencją do odwodnienia, wraz z wiekiem dokucza jej wrażliwość i jest bardzo podatna do podrażnień. Opakowanie to mała przezroczysta buteleczka z widocznym zużyciem i wygodnym atomizerem, każdy spray przez cały okres użytkowania nie zacinał się ani nie chlapał. Mgiełka ma konsystencję wody i przyjemnie pachnie, bardzo dobrze koiła, chłodziła i łagodziła skórę w czasie upalnych dni, orzeźwiając i wyciszając skórę. W okresie jesienno-zimowym stosowałam mgiełkę dwa razy dziennie przy pielęgnacji porannej i wieczornej, tu też dzielnie wywiązywała się ze swoich obietnic, skóra stonizowana, miękka, zero przesuszeń, odświeżona i gotowa na kolejne etapy pielęgnacji. A w bonusie mam parę opakowań po mgiełce które mogę wykorzystać do innych kosmetyków :).
    Zalety:
    • działanie, spełnione obietnice producenta, przyjemnie i odświeżająco pachnie, koi, łagodzi podrażnioną skórę, chłodzi, przynosi wytchnienie w czasie upału, nawilża, nie lepi się po aplikacji
    • 98% składników pochodzenia naturalnego
    • niweluje przesuszenie i ściągnięcie cery
    • wygodne malutkie opakowanie zmieści się w każdym bagażu
    • przygotowuje skórę na koleje etapy pielęgnacji
    • polska marka
    • możliwość przetestowania pojemności 30 ml i 95 ml
    • komfortowy psikacz nie chlapie wodą, można stosować za pomocą wacika lub rozpylać mgiełkę
    • widoczne zużycie produktu
    Wady:
  • 21 sierpnia 2022 o 17:40
    Przyjemnie odświeża i nawilża. Odpowiednia do stosowania na twarzy jako tonik czy jako mgiełka zapachowa do ciała.
    Produkt trochę multifunkcyjny. Mgiełka super sprawdzi się jako odświeżająca, zapachowa mgiełka do ciała ale również jako tonik do twarzy. I głównie w takiej roli jak wykorzystałam. Mgiełka ma ładny, świeży i rześki zapach ogórkowo-aloesowy. Znajduję się w plastikowej butelce z dyfuzorem. Wypuszcza on delikatną mgiełkę, która przy psiknieciu nie sprawia, że skóra od razu jest cała mokra. Mgiełka ma właściwości nawilżające, co sprawia, że fajnie sprawdza się właśnie w roli toniku do twarzy. Do tego koi skórę oraz odświeża ją. Głównie stosowałam ją przed nałożeniem maski w płachcie. Chętnie bym do niej wróciła. ;)
  • 7 marca 2022 o 12:42
    Zdecydowanie LOVE :)
    Pierwsze opakowanie mgiełki zakupiłam spontanicznie w Biedronce za 9 zł. Uznałam, iż będzie to fajny letni odświeżacz na upały, a ponieważ byłam w ciąży do zakupu dodatkowo przekonał mnie naturalny skład. Bardzo lubię ten produkt i z czasem znalazł on u mnie dodatkowe zastosowania, nie mam do niego absolutnie żadnych zastrzeżeń i z czystym sercem polecam. Obecnie (zima) stosuję ją rano, zamiast tradycyjnego toniku, a także do odświeżania twarzy i włosów, w trakcie sezonu grzewczego. + 98% naturalnych składników, Vegan, Cruelty free, Bardzo wydajna, mimo obfitego używania, Wygodne opakowanie i atomizer, Podręczna pojemność, Świetny stosunek jakości do ceny, Zastępuje tonik, Przygotowuje cerę do nałożenia kremu, Można ją stosować pod makijaż i na makijaż, Nawilża, odświeża, daje uczucie ochłodzenia, Łagodzi i koi cerę. +\- Zapach to zawsze kwestia indywidualna
  • 11 czerwca 2021 o 14:02
    Propozycja, której nie można przegapić!
    Mgiełkę dorwałam w Biedronce za około 9 zł. Jest to cena za 95 ml produktu. Mgiełka pachnie obłędnie, bardzo świeżo, ogórkowo. Nadaje się pod makijaż, ale również jako odświeżenie, zdjęcie pudrowości z makijażu. Ma bardzo wygodny atomizer i mimo że psikam nią nałogowo ( także zgodnie z zaleceniami producenta na włosy i ciało ) to nie widać zużycia. Małe poręczne opakowanie można śmiało wrzucić do torebki, nie jest to badziewny plastik, który może się nam rozwalić. Same plusy!
    Zalety:
    • atomizer
    • faktycznie nawilża
    Wady:
    • totalny brak! :)