WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki w płachcie

Lomi Lomi Vegan, Sheet Mask with Cucamber and Hibiscus Extract with Vitamins A, E Wegańska maseczka w płachcie z ekstraktem z ogórka ,hibiskusa oraz z witaminami A i E

• 21 maja 2023 o 13:33
    Dobrze nawilża
    Maseczka w płachcie. Słabo wyczuwalny jakikolwiek zapach. Nie podrażnia. Bardzo dobrze wchłania się w skórę i nie zostawia jej lepkiej. Płachta jest dosyć mała. Na moją twarz była w sam raz. Skóra po jest nawilżona, miękka, odżywiona. Bardzo suche miejsca uratowane. Maseczka nie uczula. Jest tania. Jak za taką cenę i działanie opłaca się ją kupić.
  • 10 kwietnia 2023 o 20:37
    Ogórek i Hibiskus
    Maski w płachcie są już stałym elementem mojej pielęgnacji skóry. Ciekawy design produktu zwrócił moją uwagę w drogerii hebe. Kupiłam 2szt dla lepszego efektu i sprawdzenia użyłam każdą raz w tygodniu. Opakowanie posiada matowe wykończenie z delikatnie wyczuwalną fakturą. Ta ogórkowo-hibiskusowa maseczka sprawdziła się dla mojej cery. Uzyskałam mocne odświeżenie jak i nawilżenie skóry. Płachta jest dobrze wycięta, nie za gruba, dopasowuję się do kształtu twarzy. Pozostałości jakie zostają w opakowaniu zawsze wsmarowuje w szyję i dekolt. Po upływie 20 minut, zdjęłam maseczkę i wklepałam pozostałą esencje w skórę. Nie czułam uczucia lepkości, maska dobrze się wchłonęła. Zapach jest delikatny, nie drażniący.
    Zalety:
    • dobrze dopasowana
  • 4 lutego 2023 o 16:01
    Bez zachwytu
    Ta maska była częścią zestawu kupionego w Hebe. Nie było wtedy promocji więc zapłaciłam ponad 40zł za zestaw siedmiu masek Daje ona raczej delikatne efekty. Trochę nawilża, odświeża bez zachwytów Plusy # Bardzo cienka płachta wykonana z biodegradowalnego materiału. Idealnie nasączona żelowa esencja i dobrze przylegająca jak druga skóra Wycięcia dobrze dopasowane do twarzy # Ładne opakowanie- saszetka z bogata grafiką przedstawiająca główna składnik maski czyli ogórek .Ja lubię takie kolorowe opakowania , stronie od minimalistycznych i skromnych. # Skład Mamy wyciąg z ogórka znany że swoich odświeżających i kojących właściwości. Wyciąg z hibiskusa -który odświeża, poprawia sprężystość skóry i wygładza skórę zmniejszając widoczność zmarszczek Witaminy, panthenol, alantoinę. Nie jest źle bo nie zawiera żadnych kontrowersyjnych i unikanych przeze mnie substancji. # Maska nie podrażniła mojej skóry , nie wywołała pieczenia czy zaczerwienienia Nie wrócę do niej ponownie bo efekty są naprawdę delikatne a dla mnie to za mało poza tym lubię testować nowe maski a ta Lomi Lomi nie zachwyciła mnie tak żebym sięgnęła po nią ponownie. Krzywdy nie robi więc jak ktoś ma ochotę to nie będę odradzać zakupu
  • 25 stycznia 2023 o 9:38
    Przyjemna, delikatna, łagodna dla skóry
    Jest to pierwsza maska od Lomi Lomi, którą zużyłam, więc zupełnie nie wiedziałam czego się spodziewać. Urzekło mnie rustykalne opakowanie: papierowe z zewnątrz, plastikowe od środka. Przedstawia plastry ogórka i kwiat hibiskusa na drewnianym tle. Mamy kilka informacji na temat maseczki: odżywia, tonizuje, oczyszcza, nawilża, a także zostawia skórę zdrową i rozświetloną. Tkanina maski jest biodegradowalna, a cała formuła esencji w 100% wegańska. Płachta jest ultracienka, mocno nasączona bezbarwną esencją i świetnie przylega do twarzy. Wycięcie również idealne. Trzymałam ją na twarzy przez 20 minut i zauważyłam,że po tym czasie zaczęła wysychać w niektórych miejscach. Zapach delikatny, ani szczególnie ładny, ani brzydki - taki nijaki ;) Skład esencji jest naprawdę w porządku. Nie ma tu żadnych PEG-ów czy fenoksyetanolu. Jest EDTA, co prawda, ok - ale mogło być gorzej :D Co oprócz tego? 1. wyciąg z ogórka - nawilża, koi i leczy wszelkie niedoskonałości i wysypki skórne; 2. wyciąg z hibiskusa - zmiękcza, ujędrnia, spowalnia proces starzenia, łagodnie złuszcza martwy naskórek, wyrównuje koloryt i dodaje blasku; 3. witaminy A, C i E w najłagodniejszych formach; 4. humektanty - pantenol, alantoina, lecytyna, kwas hialuronowy, erytrytol, arginina. Nawilżenie i rozświetlenie cery to są najwyraźniejsze efekty zastosowania tej maski. Tak samo, jak subtelne rozświetlenie cery i wyrównanie kolorytu. W odżywienie i oczyszczenie pozostaje mi tylko wierzyć, bo raczej ciężko to sprawdzić. Skóra nie została podrażniona, nie pojawiły się żadne reakcje alergiczne. Śmiało może być stosowana przez osoby o cerze mieszanej i/lub skłonnej do trądziku, ponieważ nie działa komedogennie i nie uaktywnia nadprodukcji sebum. Nie wpłynęła redukująco czy łagodząco na istniejące wypryski, ale też ich nie zaogniła. Zastosowanie tego kosmetyku jest miłe, przyjemne i skuteczne dla cery, ale osoby, które liczą na "efekt wow" mogą się przeliczyć. Rezultaty są subtelne, ale są. Nie wiem, czy wrócę do tej konkretnej maseczki, ale z chęcią w przyszłości wypróbuję inne tej marki.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • rozświetlenie
    • wyrównanie kolorytu
    • nie działa komedogennie
    • nie podrażnia i nie uczula
    • świetne wycięcie tkaniny i idealne przyleganie do twarzy
    • bardzo dobry skład
  • 30 kwietnia 2021 o 18:26
    Bardzo dobra!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Lubię maski w płacie, więc skusiłam się na cały 7-miopak w Hebe. Tą użyłam jako pierwszą. Maska jest na dość cienkim płacie, więc trzeba uważać przy jej rozkładaniu. Jest nasączona mocno żelową konsystencją. Nakłada się dobrze i świetnie przylega do twarzy. Mogłaby być nieco dłuższa na brodzie. Resztę z opakowania wycisnęłam na szyję. Maska bardzo fajnie nawilża, odżywia i pielęgnuje cerę. Praktycznie nie pachnie. Chętnie sięgnę po nią jeszcze raz, choć cena regularna nieco odstrasza.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie