Pasty do zębów

Colgate Max White Sparkle Diamonds, Pasta do zębów

• 10 marca 2025 o 20:19
    Pasta z polerującymi drobinkami
    Pastę do zębów Max White Sparkle Diamonds, marki Colgate zakupiłam w Rossmannie w promocyjnej cenie. Zaciekawił mnie opis producenta i te polerujące drobinki oraz to, że producent obiecuje działanie wybielające. Co do wybielania to raczej bym się nie zgodziła, bo efekt nie jest widoczny i wybielania nie widzę, zaś co do polerowania, to zęby są bardziej wygładzone. Pasta umieszczona jest w tekturowym opakowaniu, klasyczna tubka o pojemności 75 ml, otwieranie na klik, otwór dosyć duży, ułatwiajacy aplikację pasty na szczoteczkę. Kolor pasty fioletowy z granatowymi drobinkami. Konsystencja gęsta. Zapach delikatny, miętowy. Efekt odświeżający na średnim poziomie, ale pasta nie szczypie w język i dziąsła, jest łagodna dla podniebienia. Bardzo dobrze się pieni, przy szczotkowaniu powstaje obfita piana. Dobrze czyści zęby, ale nie przywraca naturalnej bieli (no, chyba, że moje uzębienie jest oporne na naturalną biel) Pasta jest bardzo wydajna. Generalnie to pasta Colgate, która ma dużo plusów i dobrze spełnia swoje zadanie. Jeżeli jednak szukacie w paście przede wszystkim efektu wybielającego, to raczej warto wybrać inny produkt.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • delikatny, miętowy zapach,
    • gęsta, żelowa konsystencja z drobinkami,
    • wygładza zęby,
    • wydajna,
    • obficie się pieni,
    • dobrze czyści zęby,
    • ława dostępność,
    • atrakcyjna cena.
    Wady:
    • słaby efekt wybielający
  • 1 grudnia 2024 o 14:51
    Super pasta w niskiej cenie
    Od dziecka bardzo dbam o swoje zęby. Jeśli chodzi o wybór pasty to zwracam szczególną uwagę na to aby dawała długie uczucie świeżości oraz dokładnie doczyszczała zęby. Po umyciu zawsze sprawdzam językiem czy osad jest dobrze usunięty. Po użyciu tej pasty byłam bardzo mile zaskoczona. Świeżość w ustach utrzymuję się długo, nie jest mocna, idealnie domywa osad na zębach. Niska cena zachęca do zakupu. Ładnie pachnie i ma opakowanie na klik, które w pastach bardzo lubię. Dobrze się pieni więc wystarczy użyć odrobinę. Moim zdaniem nie wybiela. Zużyłam już kilka opakowań. Jestem na tak.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Dobrze się pieni
    • Świeżość w ustach na długo
    • Nie jest mocna, nie szczypie
    • Dokładnie doczyszcza osad na zębach
  • 18 października 2024 o 21:37
    Ja cię kręcę, co to są za kryształki
    Jest to produkt tego typu, na który zawsze się uśmiechnę będąc w sklepie. Tak mi się przyjemnie kojarzy. A to przecież tylko zwykła pasta do zębów... no właśnie! Niby zwykła, a dla mnie jednak niezwykła. Przede wszystkim lubię w niej to, że tak super się pieni, genialnie odświeża (i na długo), bardzo ładnie nabłyszcza zęby. Te kryształki też mnie uwiodły chyba. Wybielanie mogłoby być ciut lepsze, ale mam do niej taki sentyment, że ode mnie dostaje pełne mocne 4 gwiazdki. Używam już drugie opakowanie tej pasty i tak myślę, że na takiej ilości nie poprzestanę. A, prawie bym zapomniała - jest tania. Nic tylko brać z półki. Opakowanie Tubka pasty jest miękka, śliska, wystarczy lekki nacisk palców, żeby wydobyć z niej produkt. Zamykanie jest na klik - uwielbiam to. Przez nie brudzi wszystkiego wokół, dla mnie najwygodniejsza forma zamykania past do zębów. No przecież robimy jedno pstryk, wydobywamy pastę, robimy drugie pstryk i pasta zamknięta, a my szczęśliwi. Korki na zakręcanie to dla mnie udręka, szczególnie z rana (nie jestem rannym ptaszkiem, z rana odczuwam większą irytację na takie pierdółki. Nie pytajcie :>). Na odwrocie znajduje się stos malutkich napisów, których nigdy nie umiem doczytać, bo tyle tego. Ale zauważyłam, że to norma przy tego typu produktach. Przywykłam. Z przodu znajdziemy zapewnienie o tym, że ta pasta ma głównie odświeżać przez łagodną miętę w składzie. Otoczka etykiety ma ciekawą grafikę, jasnofioletowy odcień, czuć ten kryształ, czuć. Pojemność pasty to 75g, więc raczej mniejsza. Zapłaciliśmy za nią około 6-7 złotych w Hebe, co nie było jakimś majątkiem. Używamy ją w dwie osoby rano i wieczorem, codziennie od około 1,5 miesiąca i została nam jakoś połowa tubki. Wcześniej używałam jej solo, w domu rodzinnym i schodziła mi dłuuugo. Konsystencja i zapach Pasta ma bardzo ładny smak, miętowy. Rodzaj z moich ulubionych, jak zielone Orbit. Naprawdę nie odczuwam żadnego bólu języka podczas mycia nią zębów. Dla mnie przyjemniaczek. Sama konsystencja jest gęsta, pasta ma fioletowy kolor, a w niej producent umieścił niebieskie kryształki, które wyglądają całkiem ciekawie. Szybko się rozpuszczają, nie uszkadzają szkliwa, nie odnotowałam zwiększonej wrażliwości zębów podczas stosowania tej pasty. Nie ma też ślizgania się produktu zarówno na szczoteczce sonicznej jak i zwykłej, nic nie skapuje i nie brudzi umywalki. Działanie Colgate twierdzi, że jest to pasta wybielająca, która powoduje, że zęby stają się bielsze i gładsze. No z tym wybieleniem to bym się tak nie rozpędzała. Owszem, zęby po regularnym stosowaniu są gładkie, ale raczej moje utrzymują nadal naturalną barwę. Jestem fanką kawy i herbaty, teraz jesienią szczególnie. Nie zauważyłam przykrych przebarwień, całkiem możliwe, że to efekt działania pasty. Za to plus. Ale no niestety nie odnotowałam pokaźnej bieli. Bardziej bym szła w określenie, że jest to odświeżająca pasta. Bo to, jak ona cudnie rano daje kopa to jest nic innego, jak fakt. I efekt trzyma się długo. Zawsze będę też pochwalała zawarcie fluorku sodu w składzie, ochrona przed próchnicą i wspieranie szkliwa (tak drogiego :>) jest bardzo ważne. Zęby po umyciu ewidentnie są lśniące, dobrze umyte, a ja mam lepsze samopoczucie. PS. Warto zerknąć na każdy składnik, jaki zawiera pasta - wszystko jest opisane na stronie producenta. Ciekawe znalezisko i cała masa informacji. Pasta nie jest tylko pastą, a jednak zlepkiem różnorodnych składników. O większości bym nie pomyślała, patrząc na jej tubkę w sklepie tak o. Zawsze warto dowiedzieć się czegoś nowego :) Polecam je osobom, które tak jak ja, są wielkimi fankami dobrego i utrzymującego się uczucia odświeżenia zębów. Spektakularnych efektów pod kątem wybielenia tutaj się nie znajdzie, ale ja i tak tę pastę lubię. To ciekawa propozycja Colgate.
    Zalety:
    • delikatny, miętowy smak. W ogóle nie pali w język, dla mnie turbo przyjemna w używaniu
    • gęsta konsystencja z widocznymi kryształkami, które szybko się rozpuszczają, nie podrażniają szkliwa, nie wzmagają nadwrażliwości - to one są odpowiedzialne za świetne nabłyszczanie (polerowanie) zębów w trakcie mycia
    • wybitnie się pieni, ja to mega lubię
    • wygodna, miękka tubka, z której bez problemu wyciska się pastę. Etykieta ciekawa graficznie, pomimo dużej ilości napisów, raczej wszystko jest dla mnie jasne
    • zamykanie na klik, dla mnie najwygodniejsza forma zamykania tubek z pastą do zębów
    • cena niska, wydajność świetna
    • bardzo dobrze czyści zęby, zostawia je gładkie i lśniące
    • świetne działanie odświeżające. Efekt trwa długo
    • posiada w składzie fluorek sodu, który ma chronić szkliwo. Za to zawsze plus
    Wady:
    • efekt wybielenia nie jest spektakularny, ale mam wrażenie, że pasta zapobiega powstawaniu nowych przebarwień (twierdzę to jako fanka kawy i herbaty)
  • 2 września 2024 o 6:37
    Przyjemna.pasta do zebow
    Pasta zamknięta została w tubce o pojemności 75 ml. W kolorze jest fioletowa i zawiera jakieś płatki brokatu, które zapuszczają się podczas użycia. Zaaplikowana na szczoteczkę i użyta w celu umycia zębów nie należy do najsmaczniejszych. Czuć delikatną nutkę mięty. Niemiłosiernie się pieni, wręcz aż za bardzo jak na mój gust. Łatwo się ją wypłukuje. Po jej użyciu zęby są czysciutkie, a zapach świeży przez bardzo długi czas.
    Zalety:
    • Świetnie się pieni, super domywa i odświeża
  • 30 lipca 2024 o 14:47
    Fioletowy żel z niebieskimi krysztalkami- pasta pozostawiająca uczucie świeżości na długo
    Pasta zapakowana w czerwono fioletowy kartonik ,w środku tubka z taką samą szata graficzna ,jaka prezentowana jest na kartonowym opakowaniu, przyciąga uwagę i myśli odnośnie zakupu.Pasta do zębów colgate max sparkle ,fioletowy żel z niebieskimi zatopionymi drobnymi kryształkami dobrze czyści zęby,pieni się podczas szczotkowania. Konsystencja pasty jest gęsta,pasta jest wydajna, pozostawia uczucie świeżości na długi czas. To połączenie dobrej jakości produktu, z jego tak naprawdę niska ceną. Warto zwrócić uwagę na pastę, cenę oraz warto wypróbować. Kupię ponownie.
    Zalety:
    • Uczucie świeżości na długo
    • Fioletowy żel z maleńkimi kryształkami
    • Pieni się podczas szczotkowania zębów
    • Dobrze czyści zęby
    • Spełnia swoje zadanie