Kremy uniwersalne

Ilua Krem do skóry trądzikowej no. 10

• 15 lutego 2022 o 19:25
    Liczyłam na WOW
    Krem mnie zawiódł. Liczyłam na "bombę właściwości" azeloglicyny, a własnoręcznie zrobiony tonik działa skuteczniej niż ten krem. Kremy dobieram do potrzeb, analizując skład produktu, nie nazwę. W tym kremie najbardziej zachęciła mnie azeloglicyna i jej zbawienny wpływ na moje pozapalne czerwone, sezonowe plamy (choruję przewlekle i czasem pojawiają mi się takie szybko strupiejące niespodzianki). Pierwsze, co wprawiło mnie w zdziwienie to brak szczypania- przy każdym innym kosmetyku z azelo (a miałam już ich kilka, w tym własnoręcznie robiony tonik) moja skóra od razu szczypie, szczególnie w miejscach tych czerwonych plamek. Tutaj absolutnie nic takiego się nie wydarzyło - nie poczułam nawet, że nakładam krem ze składnikami aktywnymi. Wydawało mi się, że stężenie tej substancji będzie na tyle duże, że wykrzywi mi twarz... Krem zamknięty jest w butelce z fioletowego szkła - niewiele kosmetyków na polskim rynku może poszczycić się takim opakowaniem. Krem ma żółtą barwę, a konsystencja jest bardzo lekka, przyjemna, krem rozprowadza się łatwo. Wchłania się momentalnie nie pozostawiając zadnej lepkiej warstwy. Stosowałam go na noc, bo na dzień jednak po pewnym czasie się wyświęcał. Opakowanie należy zużyć w ciągu 4 miesięcy od otwarcia. Zostało mi jeszcze 2... i nie widzę żadnych efektów jego stosowania. Przede wszystkim stany pozapalne nie goją się szybciej, podskórne niespodzianki, jak się pojawiały tak nadal powstają. Wydaje mi się, że dwa miesiące używania już powinny dać jakiś efekt. Czuję się zawiedziona, bo liczyłam, że krem skradnie moje serce i sięgnę po inne produkty tej marki. Jedyny plus-po ok dwóch godzinach od nałożenia czuć, że skóra jest przyjemnie miękka w dotyku. Rano efekt już znika
  • 23 czerwca 2020 o 13:29
    Skóra problematyczna lubi ten produkt
    Krem ma bardzo delikatną konsystencję o prawie niewyczuwalnym zapachu. Koi podrażnioną skórę i pomaga przywrócić jej równowagę. Nie podrażnia i nie zapycha. Śmiało mogę powiedzieć, że pomaga w wyciszeniu zmian trądzikowych. Dodatkowo ma piękny skład, a wybierając ten produkt wspieramy polską markę. Firma Ilua wprowadziła też możliwość zwrotów opakowań w ramach dbania o środowisko, a kupujący otrzymuje rabat na kolejne zakupy :)
    Zalety:
    • piękny naturalny skład
    • 100% hipoalergiczne kosmetyki
    • paczka ze sklepu Ilua przychodzi przepięknie zapakowana
    • polityka zero waste
    • baaardzo wydajny
    • łagodzi podrażnienia
    • koi i wycisza skórę problematyczną
    • nie zapycha i nie uczula
    • polska marka
    • skóra jest miękka i nawilżona
    • opakowanie z ciemnego szkła z pompką
    Wady:
    • dość wysoka cena