Serum do twarzy

Alteya Organics Organic Rose Otto Regenerating Concentrate Bio Damascena Naturalne serum regenerujące

4 na 51 opinię

• 30 czerwca 2020 o 15:36
    Hmm
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Miałam przyjemność zapoznać się z tym kosmetykiem w formie próbki 10ml. Więc nie byłam w stanie wykonać pełnej, zalecanej przez producenta kuracji, która ma polegać na codziennym używaniu serum przez 30 dni. 10ml wystarczyło mi mniej więcej na 2 tygodnie. Nie jestem pewna co o tym myślę. Być może jest tu zbyt duża ilość silnie działających, skoncentrowanych składników, do których nie jestem przyzwyczajona. Albo może po prostu mam za małe doświadczenie z tak silnie skoncentrowanymi serum, by móc docenić pełnię jego działania. W każdym razie mam mieszane uczucia. Z jednej strony zauważyłam zauważalną poprawę kondycji mojej skóry po użytkowaniu tego produkty. Była bardziej gładka, miękka, o wyrównanym kolorycie. Jednak czułam pewien dyskomfort nakładając serum. Wyczuwałam delikatne pieczenie, które nie wydaje mi się czymś normalnym i dobrym (jeśli się mylę, proszę, by mi ktoś dał znać). Niemniej, pomimo pieczenia, skóra nie robiła się zaczerwieniona. Konsystencja jest dość ciekawa. Niby rzadka, jasnożólta emulsja, ale niestety niezbyt wydajna. Co jest dość dużą wadą patrząc na cenę serum. Zapach jest intensywny, różany. Dla mnie zbyt mocny i duszący, choć to mój gust.
    Zalety:
    • Widoczna poprawa kondycji skóry po tygodniu użytkowania
    • Wygładza
    • Skóra jest miękka, jędrna, ma ujednolicony koloryt
    Wady:
    • Intensywny różany zapach (kwestia gustu)
    • Mało wydajny w stosunku do ceny
    • Delikatne pieczenie przy nakładaniu (ale bez zaczerwienienia)