Żele do golenia dla kobiet

Avon Works, Silky Stay Shave Gel Nawilżająco-wygładzający żel do golenia

iwonab1
    1 lipca 2024 o 14:01
    Łatwe i przyjemne golenie.
    Żel kupiłam u konsultantki w cenie ok 10 zł. Wygodna tubka o pojemności 150ml zamykana na klik. Ładna i delikatna różowa szata wygląda prosto i kobieco. Żel ma ładny,delikatny zapach i niebieski kolor. Jest dość gęsty i nie spływa po nałożeniu. Maszynka idzie po nim gładko i z łatwością idzie mi golenie. Żel zawiera olejek jojoba i masło shea, który pielęgnuje i nawilża naszą skórę. Nie wywołuje żadnych podrażnień i golenie z nim to szybkość i przyjemność.
    Zalety:
    • Ułatwia golenie
    • Ładnie pachnie
    • Nawilża
    • Nie spływa
  • 16 kwietnia 2024 o 21:02
    Jestem zadowolona
    Żel do golenia Avon jest godnym polecenia produktem. Zapewnia komfort golenia i chroni skórę przed podrażnieniami. Minusem jaki zauważyłam, jest fakt, że tak jak inne żele nie zamienia się po nałożeniu na ciało w piankę. Żel jest wydajny. Nie jest drogi, szczególnie w promocji. Kupowałam często, bo wychodziło taniej niż żele z drogerii. Ma też ładny zapach.
    Zalety:
    • komfort golenia
    • zapobiega podrażnieniom
    • ladny zapach
    • ładne opakowanie
    • wydajny
    Wady:
    • nie zamienia się w piankę
  • 4 lipca 2022 o 23:14
    Ulubieniec!
    Kupuję ten żel od wielu, wielu lat. Poprzednio należał do linii Skin So Soft, a teraz dołączył do serii Works, która skupia się na pielęgnacji stóp. Jest to bardzo skuteczny żel, który cudownie pielęgnuje, ułatwia golenie i pięknie pachnie.
    Zalety:
    • Zmieniało się ono na przestrzeni lat, ale każda wersja trafiała w mój gust. Aktualnie to różowa, prosta tuba. Kobieca, minimalistyczna. Samo opakowanie jest szczelne, lekkie, wygodne - nie mam się do czego przyczepić.
    • Jest piękny! Mogłabym kupować ten produkt dla samego zapachu :D Jak dla mnie pachnie miksem owoców z delikatną nutą jakiś egzotycznych kwiatów. Bardzo umila stosowanie!
    • Konsystencja
    • Żel jest prawdziwym żelem! Gęsty, treściwy, w kolorze granatu, przezroczysty. Co ważne, nie zmienia swej konsystencji jak wiele innych tego typu produktów, które niby są żelami, ale finalnie i tak tworzą pianę. Tutaj mamy czysty żel, który świetnie ułatwia golenie.
    • Skuteczność
    • Żel spełnia swe zadanie - daje solidny poślizg, ułatwia golenie. Sprawia, że nawet najsłabsza dziadoska maszynka sunie po skórze jak po masełku. Po zabiegu skóra jest niezwykle gładka, miękka i nawilżona. Ma świetne właściwości pielęgnacyjne, jeszcze nie zdarzyły mi się po nim podrażnienia, zacięcia czy ściągnięta, przesuszona skóra.
    • Często bywa w promocjach, gdzie kupuję go nawet po 6 zł, co jest ceną jak marzenie za taką jakość.
    Wady:
    • Jedyny grzech tego kosmetyku. Jest bardzo niewydajny, trzeba go nałożyć sporo, żeby odczuć efekt. A z racji tego, że się nie pieni to oczywiście idzie w hurtowni ilościach. Za taką jakość przymykam oko ;)
  • 3 stycznia 2021 o 14:18
    Nie wiem czy taki dobry
    Żel został kupiony prze zemnie od znajomej z katalogu Avon i ta cena mnie skusiła. Żel bardzo dobrze się rozbiera i ładnie pachnie. U mnie wcale on nie sprawdził się. Gdy używałam podczas golenia krem to robiły się krostki, leciała krew i piekło, co bardzo mi podrażniało nogi, jedynie co zauważyłam to delikatne w dotyku nogi. Nigdy więcej już tego nie kupię żelu.
  • 7 lipca 2020 o 21:21
    Swietny zel
    Tuba 150ml zawiera niebiesko barwiony zel. Jest on gesty , dobrze sie rozciera po nogach, pachach czy okolicach bikini. Nie wytwarza on duzo piany,raczej jest nie pieniacy. W zapachu wyczuwalne jest maslo shea, ktore mamy w zawartosci. Zel wzbogacony jest tez olejkiem jojoba. Zuzylam juz kilka tub, gdyz swietnie sie spisuje podczas depilacji. Maszynka sunie szybciej, nie zapycha sie zelem. Skora "po" nie jest wysuszona ,co zdarzalo mi sie przy innych specyfikach. Godny polecenia.
    Zalety:
    • zapach masla shea
    • formula wzbogacona tymze maslem I olejkiem jojoba
    • swietna konsystencja zelu
    • nie podraznia, nawilza I wygladza