WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Serum do twarzy

ala natural beauty Restorative Serum Serum rewitalizujące do twarzy

• 19 listopada 2024 o 9:58
    Średniaczek
    Kosmetyk jest zamknięty w szklanej, zaciemnionej butelce ze szklaną pipetką, która sprawia, że aplikacja jest bardzo przyjemna. Mimo starań nie czuję żadnego konkretnego zapachu. Konsystencja żelowa, która super rozprowadza się po twarzy. Kosmetyk szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, a skóra jest gotowa na kolejny etap pielęgnacji. Jednak nie można go za dużo nakładać, ponieważ wtedy się pieni i pozostawia kleisty film. Nie ma spektakularnych efektów, delikatnie nawilża i wygładza. Cena niestety zaporowa.
    Zalety:
    • Aplikacja
    • Lekka formuła
    Wady:
    • Nie spełnia obietnic producenta
    • Przy nałożeniu zbyt dużej ilości się pieni
    mm2991
    11 marca 2024 o 5:37
    Zdecydowanie spodziewałam się więcej
    Serum otrzymałam w paczce dla recenzentki miesiąca. Cieszę się że mogłam przetestować, ponieważ po przeczytaniu opinii nie zaryzykowałabym ceny. Serum jest w ciemnej butelce szklanej z pipetą ci zdecydowanie ułatwia aplikację. Ja zapach nie wyczuwam a konsystencja dla mnie super, szybko się rozprowadza i szybko wchłania. Współgra z innymi kosmetykami kremami i serum. Z makijaż również jest ok. Jeśli chodzi o działanie to lekko nawilża - tu zdecydowanie wolałabym większy efekt, wygładza . Produkt wydajny. Nie wysusza i nie podrażnia.
    Iwona_C
    19 maja 2023 o 19:41
    Dziwnie pieniące się serum z bardzo przeciętnym działaniem pielęgnacyjnym
    Z tej firmy stosowałam już kilka kosmetyków jedne z mniejszym, drugie z większym zadowoleniem, ale żaden nie wypadł tak źle jak to serum. Opakowanie jest bardzo ładne i odpowiednio dostosowane do konsystencji kosmetyku. Butelka wykonana jest ciemnego szkła i posiada wygodną szklaną pipetę dozującą. Opasa ją czarna etykieta z białymi dodatkami graficznymi i wybijającym się na pierwszy plan logo producenta. Pojemność standardowa 30 ml. Konsystencja jest żelowa w transparentnym beżowym kolorze. Zapach dziwny, taki trochę cierpki. Nie jest zbyt przyjemny ale nie przeszkadzał mi przy stosowaniu kosmetyku. Skład naturalny z dużą zawartością substancji aktywnych: Serum rozprowadza się dość dobrze, natomiast podczas wmasowywania go w skórę dziwnie się pieni. Producent zaleca go wklepywać ale pieni się również i w tym przypadku. Na skórze pozostawia lepką warstwę na której wchłonięcie trzeba poczekać kilka minut. Skóra po jego zastosowaniu jest taka tępa bez poślizgu mimo że dobrze wygładzona i zmiękczona. Serum nie łączyło mi się dobrze ze wszystkimi kosmetykami i nie sprawdzało się pod makijaż. Powodowało ich rolowanie i ważenie. W jego działaniu również nie odnotowałam niczego szczególnego. Ma nawilżać i to robi ale w umiarkowanym stopniu, działanie przeciwzmarszczkowe, jakieś napięcie skóry zupełnie niewidoczne. Na plus że nie wywołuje żadnych podrażnień, uczuleń czy zapychania cery. Wydajność jest dobra ale cena jak na taką jakość zbyt wygórowana. No cóż u mnie serum zupełnie się nie sprawdziło. Jego aplikacja jest problematyczna, ciężko współpracuje z innymi kosmetykami i nie sprawdza się pod makijaż.Daje gwiazdę za skład i druga za ładne i praktyczne opakowanie. Nie zakupię ponownie.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja
    • dość szybko się wchłania
    • wygładza i zmiękcza
    • delikatnie nawilża
    • nie uczula i nie podrażnia
    • wygodna i higieniczna pipeta dozująca
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • pieni się podczas aplikacji
    • słabe działanie pielęgnacyjne
    • źle współpracuje z innymi kosmetykami, roluje się i warzy
    • przesadzona cena
  • 6 stycznia 2023 o 13:02
    genialne serum
    Jak dla mnie serum jest genialne i jedyne takie po którym widzę jakieś efekty. Skuteczność jest tutaj ogromnym plusem, ale zacznijmy od typu cery jaką mam - cera normalna, mieszana, po 30 roku życia. Serum stosuje zgodnie z zaleceniami na suchą skórę i domykam kremem. W składzie kolagen, EGF , komórki macierzyste z jabłek, kwas hailuronowy - same cudeńka! Co zauważyłam serum szybko się wchłania w głębsze partie skóry i tak jakby wypełnia cerę, nadaję jej jędrności, nawilżenia i spłyca zmarszczki. Dla osób ze zmarszczkami powinien przypaść do gustu najbardziej. Polecam, wart ceny.
    Zalety:
    • efekt
    • skuteczność
    • delikatny naturalny zapach
    • szklana ciemna buteleczka
    • wygodna higieniczna pipeta
    Drogeria Super-Pharm
  • 13 listopada 2022 o 18:18
    Niekoniecznie
    No u mnie tak średnio sprawdziło się to serum. Miało trochę dziwną konsystencję, lekko żelowo-olejową, miałam wrażenie, że nie wchłania się całkowicie i pozostaje na skórze w postaci jakiegoś śliskiego filmu. Kiepsko się zgrywał z kremami, które nie chciały po nim wsiąkać w cerę, bywało, że się to wszystko rolowało. Pod makijaż się nie nadawało, jak łatwo się domyślić. Jednocześnie wydajność była taka sobie, po miesiącu używania raz dziennie buteleczka była pusta.

Zobacz także inne Serum do twarzy