Maseczki w płachcie

CNF Cosmetics She's Lab The Natural Vegan Mask Sunflower Maseczka wegańska ze słonecznikiem

• 11 kwietnia 2023 o 9:12
    Miękka i promienna cera za niewielkie pieniądze
    Maskę tę kupiłam w Rossmannie za 5 złotych z groszami. Skład całkiem w porządku na pierwszy rzut oka, a i marka znana (maskę z ekstraktem z papai wspominam bardzo dobrze). Maseczka w płachcie zamknięta jest w plastikowej saszetkce od zewnątrz imitującej papier - chyba dla nadania bardziej ekologicznego looku. Szata graficzna w całości przedstawia kwiat słonecznika, a napisy głoszą, że w esencji produktu znajduje się wyciąg z tego kwiatu, który ma działanie nawilżające. Sama wegańska maska uczyni skórę miękką i błyszczącą. Bezproblemowe otwarcie saszetki umożliwiają nacięcia na górze opakowania. Bawełniana tkanina, z której wykonano maseczkę jest z gatunku tych, które lubię: cieniutka + mocno nasączona esencją = świetnie przylegająca. Trochę esencji spływa do umywalki podczas rozkładania materiału, ale nie zauważyłam żadnego spływania po szyi w trakcie noszenia. Wycięcie na długość i szerokość na tzw. styk - mogłaby być ciut dłuższa i szersza, ale w sumie jest dobrze. Wycięcia na oczy, nos i usta w porządku. Maskę nosiłam na twarzy przez pół godziny i nawet po tym czasie była mokra. Jest bardzo komfortowa w użyciu: nie wyczułam zapachu, nic nie piecze, nie mrowi i nie powoduje podrażnień. Bawi mnie to, że producent jako składnik "flagowy" tej maseczki podaje ekstrakt ze słonecznika, który znajduje się na samym końcu INCI :D Znajdują się tu również wyciągi z liści zielonej herbaty, korzenia cynowodu chińskiego, lukrecji i żeńszenia - i to w pierwszej części listy składników, więc w dużo większym stężeniu niż ten nieszczęsny słonecznik... No ale może producent chciał być oryginalny ;) Oprócz ekstraktów znajduje się tu sporo humektantów takich, jak: propanediol, gliceryna, arginina, erytrytol, alantoina i kwas hialuronowy. Nie mogło tutaj zabraknąć też jakiś czarnych charakterków - mamy mikroplastik, polimery i disodium EDTA, chociaż i tak uważam, że nie jest źle. W końcu nie ma fenoksyetanolu, PEG-ów czy parabenów. Działanie maski uważam za bardzo dobre pod kątem nawilżenia mojej mieszanej cery. Myślę jednak, że skóra sucha może czuć niedosyt. Dla mnie jednak jest w sam raz. Skóra na drugi dzień była mięciutka, gładka, nawilżona, elastyczna i promienna. Nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych w postaci zapchanych porów czy podrażnień. Pozostałą w saszetce nadwyżkę esencji wykorzystałam w swojej pielęgnacji w kolejne dni. Ogólnie jestem zadowolona. Może nie zachwycona, ale spodziewałam się mniej po tej masce, szczerze mówiąc ;) Polecam w szczególności właścicielkom cer mieszanych i tłustych.
    Zalety:
    • nawilżenie w sam raz dla cery mieszanej i tłustej
    • miękka, gładka i promienna cera na drugi dzień rano
    • nie powoduje podrażnień
    • nie zapycha porów
    • pozostała lepka warstwa po zdjęciu maseczki dość szybko się wchłania
    • cieniutka, dobrze przylegająca do twarzy tkanina
    • zero sztucznych zapachów
    • niezły skład
    • wegańska formuła
    Wady:
    • nawilżenie raczej za słabe dla cery suchej
    • mikroplastik, polimery i disodium EDTA w składzie
    hej_ema
    22 lutego 2023 o 11:44
    Dobra na przetestowanie
    Używa od:próbka
    Maseczki są dla mnie bardzo ważnym elementem w pielęgnacji. Uwielbiam stosować to jako dopełnienie dbania o swoją cerę. Jestem posiadaczką cery suchej, wiec staram się stosować maseczki, które nawilżą moją skore. Maseczkę zakupiłam na promocji w Rossmannie, wiec kosztowała grosze. Maseczka jest wegańska, wiec jest to dużo plus. Jest ona w płachcie, który jest naprawdę bardzo dobrze nasączony preparatem. Maseczki w płachcie są niesamowicie wygodne i pomagają zaoszczędzić czas, ponieważ nie trzeba niczego zmywać z twarzy. Wiec za to duży plus. Jeśli chodzi o nawilżenie twarzy, nie było ono zbyt intensywne, a delikatne i efekt był krótkotrwały. Dobra maseczka na przetestowanie. Nie zauważyłam po za tym jakiś zmian po jej zastosowaniu.
  • 24 sierpnia 2022 o 14:50
    Nawilża, nie lepi się, ale do ulubieńców nie należy
    Płachta maseczki Sunflower jest niesamowicie mocno nasączona, przez co robi bałagan, bo cieknie z niej, zarówno podczas aplikacji jak i w trakcie noszenia. Poza tym uderza chemiczny zapach produktu. Kształt maseczki i wycięcia natomiast są odpowiednie. Jakość samego materiału jest zadowalająca, ponieważ się nie rwie. Maseczka nie podrażnia skóry, nie wywołuje pieczenia ani swędzenia. Twarz nie lepi się po zdjęciu płachty z twarzy. Jej działanie jest bardzo podstawowe - nawilża i to tyle. Ogólnie maseczka jest w porządku, sle brakuje jej "tego czegoś", co sprawiłoby, że sięgałaby po nią regularnie.
  • 17 listopada 2021 o 0:36
    Nie polubiliśmy się
    Maseczkę zakupiłam w markecie Auchan za jakieś małe pieniądze. Jestem posiadaczką cery suchej, więc chciałam wypróbować, ale to był błąd. Maska zamknięta jest w łatwej do otwarcia saszetce. Polecam otwierać opakowanie oraz aplikować maskę nad zlewem /umywalką gdyż płachta jest tak mega nasączona esencją, że z niej obficie ścieka. Pozostałości esencji jest na tyle dużo aby wklepać w szyję i dekolt dwa razy. Jest bezzapachowa. Płachta bardzo dobrze przylega do twarzy, nałożona praktycznie jest niewyczuwalna. Bardzo długo jest mokra. Ja trzymałam ją chyba z niecałą godzinę do momentu aż sama zaczęła odpadać. Tuż po zdjęciu maski twarz była odświeżona i nawilżona, ale bardzo krótkotrwale. Bardzo szybko esencja się wchłonęła pozostawiając suchy naskórek oraz uczucie jakbym nie nakładała nic nawilżającego, więc nie obyło się od kremu. O dziwo podczas trzymania maski nie odczuwałam żadnego dyskomfortu typu pieczenie, świąd co by świadczyło o wystąpieniu reakcji alergicznych, ale po paru minutach od zdjęcia płachty pojawiła mi się krostka pod okiem oraz na policzku...
    Zalety:
    • dobrze nasączona płachta
    • płachta dobrze przylega do twarzy jak druga skóra
    • bezzapachowa
    Wady:
    • krótkotrwałe działanie
    • uczula
  • 18 lipca 2021 o 12:08
    Fajne działanie
    Maseczka skusiła mnie do zakupu swoim opakowaniem, na którym widnieje nadruk słonecznika. Skojarzyło mi się ono z działaniem rozświetlającym, które bardzo przydałoby się mojej skórze. Opakowanie posiada dwa rozcięcia w górnej jego części, dzięki czemu łatwo je rozerwać. W środku znajduje się płachta z miękkiego, przyjemnego dla skóry materiału. Jest ona bardzo obficie nasączona, aż kapała po wyciągnięciu z opakowania. Po założeniu płachty na twarz nadmiar esencji pozostałej w opakowaniu pozwoliła mi na aplikację jej na szyję, dekolt oraz odsłonięte partie twarzy. Płachta dobrze przylega do twarzy, nie zjeżdża z niej. Otwory są dobrze wycięte, znajdują się w odpowiednich miejscach. Nie sięgała mi do końca czoła, ale to u mnie normalne ;). Esencja ma nieco żelową konsystencję. Po ściągnięciu płachty skóra pozostała mokra, ale szybko wszystko wchłonęło się w skórę, nie pozostawiając uczucia lepkości. W efekcie skóra została nawilżona i rozświetlona. Wyglądała promiennie i zdrowo. Zauważalne jest także lekkie napięcie i poprawa elastyczności. Maska naprawdę ma fajne działanie, dlatego z chęcią będę do niej wracać.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie