Balsamy do ciała

Planeta Organica Caribbean Mix, Natural Coconut Body Lotion Kokosowy balsam do ciała

• 9 maja 2024 o 2:25
    jest średni
    jestem ogromną fanką balsamów kokosowych i z tego powodu zakupiłam ten produkt. zawsze lubiłam kosmetyki tej firmy i fajnie się złożyło że mieli taki balsam z wygodną pompką powyższy balsam ma lekką konsystencję, szybko się wchłania i w sumie tu się kończą jego zalety. Bo tak, nawilżenie jest, ale słabe, po krótkim czasie praktycznie go nie czuć, jakbym nic nie nałożyła. Z zapachem to samo, chociaż jest ładny to po dosłownie 30 minutach nic nie czuć na skórze, chociaż tu nie wymagam cudów bo zapachy w balsamach ogólnie szybko się ulatniają no ale chociaż te 2 godziny jest coś czuć... dla mnie to taki o balsam, aby było się czym posmarować po kąpieli, zero wrażeń, czekam aż zużyję jego końcówkę
  • 10 października 2021 o 10:31
    Chętnie do niego wrócę
    Balsam kupiłam ze względu na dobry skład i oczywiście kokosowy zapach który uwielbiam. Moja skóra lubi się przesuszać, często potrzebuje mocnego nawilżenia a ten produkt sprawdził się całkiem dobrze. Treściwa konsystencja początkowo bieli skórę ale po dokładnym wmasowaniu ładnie się wchłania i przynosi ulgę. Pozostawia skórę nawilżoną i mięciutką. Efekty utrzymują się dłużej. Balsam pachnie słodko, kokosowo i apetycznie. Nie jest to intensywny i duszący zapach. Jak dla mnie jest bardzo delikatny, subtelny, nie utrzymuje się długo a szkoda bo chciałabym żeby pozostał ze mną na dłużej:-) Opakowanie z pompką sprawdza się bardzo dobrze, nic się nie zacina. Szata graficzna jest ładna, kolorowa, przyciąga wzrok. Kojarzy się nieco z produktem dla dzieci. Pojemność balsamu mogłaby być większa. Polecam wypróbować.
  • 7 lipca 2021 o 13:22
    Czarujący i wabiący kokos! Mnie oczarował działaniem i zapachem!
    Kokosowy balsam do ciała marki Planeta Organica otrzymałam w prezencie i jestem nim zachwycona,działaniem i oczywiście zapachem,to tropiki ukryte w butelce ;) Moja skóra:normalna,dojrzała,bez uczuleń i podrażnień,nie ma skłonności do przesuszeń w zimie,jedynie latem rozpieszczam ją wszelkimi możliwymi balsamami,kremami i czym się tylko da ;D bo kąpiele w jeziorze jednak przesuszają. Opakowanie prosta,klasyczna butelka o pojemności 250 ml z wygodną pompką,grafika przedstawia kokosa według mnie jest śmieszna jak dla nastolatki,pompka przez cały okres użytkowania działała sprawnie,data zużycia od otwarcia to 12 miesięcy. A to co najważniejsze oczywiście kryje się w środku,pierwsza rzecz o rany jak on pachnie obłędnie,słodko,kokosowo istny karaibski raj :D,do tego działanie CUDO!!,nawilża,odżywia,wygładza,po prostu bajeczka,z pewnością będę po niego wracać i mam zamiar skusić się na wersję truskawkową i waniliową :).
    Zalety:
    • działanie!genialne nawilżanie oraz odżywienie skóry,skóra gładka,miękka w dotyku jak aksamit
    • skład oparty na bazie najbardziej dobroczynnych składników z całego świata(takie info na opakowaniu :)),zawiera organiczny olej kokosowy,organiczny ekstrakt z mango,organiczny ekstrakt z marakui oraz kwasy AHA
    • dostępność-ostatnio widzę coraz więcej kosmetyków tej marki w Rossmannie
    • zapach,który długo utrzymuje się u mnie na skórze
    • po aplikacji na ciało nie tłuści ubrań,nie lepi się a zostawia delikatną nawilżającą warstwę jakby subtelną mgiełkę
    • wielofunkcyjny,można stosować jako krem do dłoni czy stóp,nasmarować dekolt czy ramiona a nawet ..szyję ;)
    Wady:
  • 8 czerwca 2021 o 1:12
    Całkiem fajny
    Nie jestem specjalnie wymagająca jeżeli chodzi o balsamy do ciała, a przynajmniej jeżeli chodzi o poziom nawilżenia. Moja skóra, oprócz twarzy rzadko się przesusza. Nie traktuje całego ciała mocno myjącymi produktami i często używam olejki na wilgotną skórę. Przychodzi jednak taki moment, że po 1 nie mam czasu i chęci na masowanie się olejkiem, po 2 skóra z różnych względów i w konkretnych miejscach mimo wszystko potrzebuje tego nawilżenia. Kupując balsamy sugeruje się przede wszystkim składem, ma być jak najmniej drażniących składników, ma być delikatnie i naturalnie. Balsam używam głównie na nogi, w szczególności od kolan w dół i na dekolt. To miejsca, które łatwo u mnie podrażnić, w szczególności po goleniu (nóg oczywiście ;)). Kupując balsam Planeta Organica sugerowałam się właśnie składem, dobrze wybrałam bo jest delikatny i porównywalny łagodnością do np. balsamów Yope. Co go różni to intensywny zapach na granicy sztuczności, ale dużo dłuższe i mocniejsze nawilżenie oraz odżywienie skóry. Kiedy nałożę go po wieczornej kąpieli na następny dzień skóra jest nadal nawilżona, nie jest to balsam "kisiel", który wchłania się raz raz i po kilku godzinach znika jak kamfora. Nie jest to też balsam, który jest bardzo intensywnie odżywiający. Moim zdaniem w sam raz jako balsam dla skór jak moje lub uzupełnienie pielęgnacji tych bardziej suchych (np rano po prysznicu, na szybko lub pod olejek). Szybko się wchłania, nie lepi, ale czuć, że na skórze coś się zadziało. Nie podrażnia, nie uczula- przynajmniej mnie. Konsystencja jest lekko zwarta, dużo go nie trzeba, ale nie jest też jakoś super wydajny, po ponad miesiącu ubyło mi pół opakowania. Być może brzmi to dobrze, ale ja nie używam go po każdym myciu i nie na całe ciało. Rozprowadza się go dość dobrze, ale trzeba dac mu moment żeby bielenie i pierwsza lepkość minęła (na szczęście nie tak długi moment, jakieś 5 minut). Jedynie co mi w nim dość mocno przeszkadza to zapach. Na szczęście nie utrzymuje się na skórze za długo, jest zbyt mdlący jak na mój gust, kokosowy oczywiście i cukierkowy. Pszczoły z pobliskich uli jeszcze mnie nie zeżarły ;) także do naturalnego zapachu kokosa jeszcze mu trochę brakuje. Dostępny jak ostatnio widziałam i stacjonarnie, ja swój kupiłam online. Marka mi dość znana, głównie z szamponów i odżywek do włosów. Opakowanie wygodne, przeźroczyste, co traktuje na plus, pompka działa bez zarzutu. Grafika na opakowaniu taka bardziej pod nastolatkę, ale mentalnie nadal nią jestem więc wszystko się zgadza :D Cena do przejścia,nie jest mocno wygórowana. Chyba wrócę, o ile truskawkowa wersja nie okaże się lepiej pachnącą. Pomijając zapach i może po części wydajność ma u mnie 5. Zdjęcie jeszcze z początku używania, biały kolor to kolor balsamu.
  • 27 kwietnia 2021 o 12:27
    Ach, ten kokos!
    Jako fanka kokosa i przede wszystkim słodkich zapachów od razu uznałam, że muszę mieć ten balsam. Kosmetyki 'Planeta Organica' już wcześniej zapoznały mnie ze swoimi świetnymi składami i po sprawdzeniu składu tego produktu nie rozczarowałam się. W składzie znajdziemy min. olej ze słonecznika, masło shea, olej kokosowy, a nawet ekstrakt z mango. Bardzo podoba mi się również szata graficzna butelki, która tak jak we wszystkich kosmetykach z tej serii jest urocza i wesoła. Opakowanie to dosyć standardowa butelka z pompką która chodzi bez problemu i się nie zacina. Dzięki niej wygodnie możemy nałożyć taką ilość produktu jaka nam odpowiada. Konsystencja tego produktu jest odpowiednia i nie leje się ani nie spływa z ciała. Kokos który jest nutą przewodnią w tym balsamie jest słodki i urzekający. Jeden z ładniejszych z jakimi miałam doczynienia. Nie jest jednak przytłaczający i sztuczny. Po posmarowaniu się balsamem czuć jego zapach w pomieszczeniu, nawet przez jakiś czas na ciele pozostawia swoją słodką nutę zapachową. Balsam po nałożeniu na ciało delikatnie bieli (jak waniliowy poprzednik którego też recenzowałam) jednak nie specjalnie mi to przeszkadza. Efekt ten bardzo szybko znika i nie trzeba się męczyć by to rozsmarowywać. Zauważyłam jednak bielenie tego balsamu tylko wtedy, gdy nakładałam go grubszą warstwą. Ten produkt jest jednym z treściwszych jeśli chodzi o balsamy. Nie wchłania się błyskawicznie i nie znika, niczego po sobie nie pozostawiając. Czuć to nawilżenie które nie jest chwilowe, skóra natychmiastowo dostaje ulgę. Wracając do tego wchłaniania, moja skóra i tak szybko go spija, mimo że specjalnie wymagająca nie jest. Balsam nie pozostawia po sobie tłustej, oblepiającej warstwy tylko kojącą, aksamitną warstewkę. Używam go na noc i po obudzeniu się kolejnego ranka nadal czuję to nawilżenie które po sobie zostawił. Kosmetyk idealnie nawilża skórę i cudownie zmiękcza. Po dłuższym użytkowaniu skóra jest zregenerowana i nabiera zdrowego wyglądu. Suche łokcie również nie są dla niego problemem - z nimi również sobie radzi. Używanie tego balsamu było przyjemnością i myślę, że jeszcze do niego wrócę. Spełniał swoje zdanie, ma cudowny skład a na dodatek pachnie słodkim kokosem. Polecam.