Wiosną i jesienią zmagam się z nadmiernym wypadaniem włosów. Miałam już tego dość, bo gdzie się nie odwróciłam, tam zostawały moje włosy. Miałam nadzieję, że ten produkt pomoże mi je wzmocnić. I tak właśnie się stało :)
Tabletki znajdują się w plastikowym opakowaniu z nakrętką, jaką posiadają leki (trzeba jednocześnie ją nacisnąć i przekręcić, aby ją otworzyć). Pod zakrętką jest sreberko, dzięki czemu mamy pewność, że nikt nie zaglądał do naszego pojemniczka. Wadą natomiast jest fakt, że opakowanie jest naprawdę spore. Na początku pomyślałam, że w końcu mieści 100 pigułek, więc trochę miejsca musi zajmować. Ale gdy zajrzałam do środka, okazało się, że tabletki zajmują zaledwie połowę buteleczki, więc nie mam pojęcia, dlaczego jest ono takich rozmiarów. Ani to ekologiczne, ani praktyczne.
Tabletki są białe, okrągłe, lekko spłaszczone. Są średniej wielkości. Nie sprawiają problemów przy połykaniu, ale lepiej to robić na spokojnie, a nie gdzieś w biegu, ponieważ nie mają śliskiej, gładkiej powierzchni, tylko są lekko chropowate i mogą się przykleić. W smaku przypominają trochę cukierki pudrowe. Nie zostawiają posmaku, tuż po połknięciu on znika.
Wadą suplementu jest zapach. Nie do końca potrafię go opisać, ale nie jest przyjemny. Ale naprawdę nie należy się zrażać. Na szczęście nie jest on intensywny, czuć go jedynie wówczas, gdy wetknie się nos w opakowanie i powącha. Nie przeszkadza w codziennym stosowaniu.
Pierwsze efekty zauważyłam już po tygodniu, a był to szybszy wzrost paznokci. Moje paznokcie z natury rosną w przyzwoitym tempie, natomiast są kruche i rozdwajające się. Na ich wzmocnienie musiałam dłużej poczekać, ale najważniejsze, że się doczekałam.
Po nieco ponad miesiącu wypadanie włosów znacząco się zmniejszyło. Już ich nie muszę wyławiać z brodzika pod prysznicem czy zbierać z poduszki. Wypadanie zostało ograniczone do minimum. Mam takie wrażenie, że są jakby grubsze. Pojawiły się również baby hair, które rosną jak szalone, natomiast już reszta włosów rośnie w nieco mniej imponującym tempie. Suplement głównie ogranicza wypadanie i wzmacnia włosy. Ja właśnie tego oczekiwałam i jestem zadowolona.
Plusem jest to, że jedno opakowanie wystarczy na całą kurację, jak również to, że należy brać tylko jedną tabletkę dziennie. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, zawiera też kwas foliowy. Cena jest bardzo atrakcyjna i widać efekty. Gorąco polecam.
Zalety:
- ogranicza wypadanie włosów i wzmacnia je,
- pojawiają się baby hair,
- przyspiesza wzrost i wzmacnia paznokcie,
- wydajność (1 opakowanie wystarczy na całą kurację, tylko 1 tabletka dziennie),
- cena.
Wady:
- niepotrzebnie takie duże opakowanie.
- Skuteczność